شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۷

  • ویت‌کنگ‏‏‏‏‌ها چگونه تاجر شدند؟

    دنیای‌اقتصاد: ویتنام کشوری است که مطالعه تغییرات اقتصادی آن از چند جهت دارای اهمیت است. این کشور که در دوره جنگ سرد جزو مهم‌ترین پایگاه‌‌‌‌‌های بلوک شرق محسوب می‌شد و سابقه یک جنگ طولانی با آمریکا را در پرونده خود داشت، به مرور تصمیم گرفت تا تغییرات ساختاری در اقتصاد خود ایجاد کند. ویتنامی‌ها به مرور چرخش به راست را آغاز کردند و برند خود را به‌عنوان یک اقتصاد باز معرفی کردند. ویتنام برای رشد هرچه بیشتر بر روی تجارت تمرکز و روابط خود را با بلوک غرب ترمیم کرد. به دلیل اهمیت تحلیل تجارت ویتنام مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، در یک گزارش تاریخچه تجارت این کشور را مورد بررسی قرار داده‌است.
  • مسیر فناوری در صنعت غذا

    دنیای‌اقتصاد: صنایع غذایی و آشامیدنی در ایران به‌رغم داشتن سهمی بزرگ از اشتغال‌زایی و خلق ارزش‌افزوده، با مشکلات گسترده‌‌‌ای روبه‌‌‌رو هستند. این صنایع ۱۸‌درصد از سهم کلی اشتغال بخش صنعت ایران را در بر‌‌‌می‌‌‌گیرند و با خلق ۱۱‌درصد از کل ارزش‌افزوده صنعتی کشور، رتبه چهارمین صنعت ارزش‌‌‌‌آفرین را به خود اختصاص داده‌‌‌اند. با این حال، این صنایع با مشکلات عدیده‌‌‌ای مواجهند.
  • بزرگ‌ترین چالش تعیین ارزش گمرکی کالاها چیست؟

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست دفتر ارزش گمرک ایران عدم‌شفافیت زنجیره ارزش کالاهای وارداتی و صادراتی را چالش بزرگ تعیین ارزش گمرکی کالاها عنوان کرد و افزود: براساس قانون ارزش صادراتی باید معادل قیمت تمام‌شده درب کارخانه به اضافه قیمت نقل و انتقال تا مرز ایران باشد و گمرک نمی‌‌‌تواند از این قانون عدول کند و قیمت فروش کالاها در خارج از کشور را مبنا قرار دهد.
  • سردرگمی تولید با تفکیک «صمت»

    دنیای‌اقتصاد: داستان تفکیک وزارت صمت و ایجاد وزارت‌‌‌خانه‌‌‌ای جدید به نام وزارت بازرگانی، باز هم پیش کشیده شده و دولت قصد دارد تا زمستان، تفکیک «صمت» و ایجاد وزارت‌خانه جدید را به نتیجه برساند.
  • مازوت‌‌‌سوزی نیروگاه‌‌‌ها در تهران تکذیب می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌ریزی و بهره‌‌‌برداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: نیروگاه‌‌‌های تهران نزدیک به ۱۰سال است که مازوت دریافت نمی‌‌‌کنند و مازوت‌‌‌سوزی آنها را قویا تکذیب می‌‌‌کنیم. ساناز جعفرزاده در گفت‌‌‌وگو با «ایرنا» در واکنش به اظهارنظر یک عضو شورای شهر تهران درباره آلودگی هوای تهران ناشی از مازوت‌‌‌سوزی نیروگاه‌‌‌ها، افزود: امروز دیگر زمانی نیست که هر کسی بتواند حرف بدون مستند بزند. این عضو شورای شهر براساس کدام داده‌‌‌ای درباره مازوت‌سوزی نیروگاه‌‌‌ها اظهارنظر کرده است، در حالی که متولیان سوخت کشور دو تا سه ارگان بیشتر نیستند. مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌ریزی و بهره‌‌‌برداری تولید شرکت برق حرارتی، این سه نهاد را شامل شرکت ملی پخش فرآورده‌‌‌های نفتی، وزارت نفت و شرکت برق حرارتی برشمرد و تصریح کرد: این اظهارنظر براساس کدام اطلاعات انجام شده و کدام‌یک از سه نهاد ذکرشده این اطلاعات را در اختیار وی قرار داده است؟ در حالی که نیروگاه‌‌‌های تهران نزدیک به ۱۰سال است حتی یک‌لیتر مازوت هم دریافت نکرده‌‌‌اند.
  • زمانی برای ایجاد کسب‌وکار‌های جدید

    دنیای اقتصاد: طبق آخرین نظرسنجی جهانی موسسه مک‌کینزی، با وجود عدم‌اطمینان اقتصادی مداوم، سازمان‌ها در حال ایجاد کسب‌وکارهای جدید هستند. این نظرسنجی در مورد ایجاد کسب‌وکارهای جدید نشان می‌دهد که‌ درصد زیادی از صاحبان کسب‌وکار نسبت به سال‌های گذشته، ایجاد جریان‌‌‌‌های درآمدی جدید را اولویت استراتژیک خود قرار داده‌‌‌‌اند و تلاش‌‌‌ زیادی برای رشد انعطاف‌‌‌‌پذیر که منعکس‌‌‌‌کننده مزیت‌‌‌‌های سرمایه‌‌‌‌ای شرکت‌های موجود و فرصت‌‌‌‌های پیش روی کسب‌وکارهاست، دارند.
  • مخاطرات محیط‏‏‏‌زیستی بازرگانی ایران

    دنیای‌اقتصاد: مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی در ایران، چه در محافل رسمی و چه در محافل رسانه‌ای با جدیتی بسیار کمتر از میانگین جهان پیگیری می‌شود و پرداختن به آن گویی کاری تجملی محسوب می‌شود؛ این در حالی است که تاثیرات آن برای کشور چه از نظر اقتصادی و چه از منظر آسیب به محیط‌زیست در رده‌‌‌‌های نخست جهانی قرار دارد. در نشستی که با همین موضوع در مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران برگزار شد، متخصصان امر با ذکر آمار مربوط به آن از برخی جنبه‌های آن پرده برداشتند. بر اساس آمار، انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌ای از سال‌۱۳۵۷ در ایران از ۲۶۵‌میلیون ‌تن به یک‌میلیارد ‌تن رسیده‌است.
  • سه ابرمانع در مسیر تجارت

    دنیای‌اقتصاد: فعالان بخش‌خصوصی در پنجمین نشست کمیسیون تسهیل و توسعه‌تجارت اتاق بازرگانی تهران برخی ضوابط و محدودیت‌های تعیین‌شده برای واردات با عناوین «سقف»، «سابقه» و «سهمیه» را مورد نقد قرار داده و تعیین این محدودیت‌ها را یک فشار مضاعف بر عرصه تولید و تجارت دانستند.
  • معاملات کالاهای ایرانی در عراق قفل می‌شود؟

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: عراقی‌‌‌‌‌‌ها تصمیم دارند در چند ماه آینده معاملات غیررسمی دلار را در بازار عراق جمع کنند و به آن صورت غیرقانونی بدهند، در نتیجه دیگر امکان خرید کالاهای ایرانی برای عراقی‌‌‌‌‌‌ها وجود نخواهد داشت، حتی اگر حاضر باشند کالاهای ایرانی را با قیمت بالاتر بخرند.
  • سازوکار تخصیص ارز بابت هزینه دموراژ مشخص شد

    دنیای‌اقتصاد: در کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مقرر شد برای تخصیص ارز بابت دموراژ، سازمان بنادر، وقوع دموراژ و میانگین هزینه آن را با استناد به استعلام از کشتیرانی به بانک‌مرکزی‌ اعلام کند.
  • ۱۵۴‌میلیون‌ تن کالا در بنادر ایران تخلیه و بارگیری شد

    دنیای‌اقتصاد: میزان تخلیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وبارگیری کالا در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی تا پایان آبان سال‌جاری، به ۱۵۳‌میلیون و ۸۷۱‌هزار و ۲۹۵‌تن رسید. به گزارش «ایرنا» از وزارت راه و شهرسازی، طبق گزارش سازمان بنادر و دریانوردی میزان تخلیه کالاهای نفتی تا پایان آبان سال‌۱۴۰۲ در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی، معادل ۱۹‌میلیون و ۲۴۳‌هزار و ۲۹۱ تن، میزان تخلیه کالاهای غیرنفتی معادل ۳۲‌میلیون و ۱۶۶‌هزار و ۵۷‌تن و مجموع تخلیه کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۵۱‌میلیون و ۴۰۹‌هزار و ۳۴۸‌تن بوده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر