شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۶۰۵۲

  • پیش‌شرط رونق صادرات مرغ

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در هفته نخست تیر سال‌جاری معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، با صدور بخشنامه‌ای مجوز صادرات گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها را صادر کرد. در بخشنامه محمدابراهیم حسن‌نژاد خطاب به معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی آمده است: به منظور استمرار تولید و حمایت از تولیدکنندگان، صادرات مقدار اعلام شده گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها در مجوز فوق‌الذکر تا اطلاع ثانوی و بدون محدودیت زمانی بلامانع است. در ادامه این بخشنامه آمده است: «با هدف تامین نیاز مصرف‌کنندگان و کنترل قیمت در بازار داخلی تاکید می‌شود با اعلام روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها و هماهنگی با دفتر امور طیور این معاونت، استان‌هایی که قیمت مرغ زنده در آنها به بالاتر از ۵۸۰‌هزار ریال در هر کیلوگرم رسیده است، باید انجماد و ذخیره‌سازی گوشت مرغ در آنها متوقف شود.»
  • مازاد ماهانه شیرخشک به بالای ۱۲‌هزار تن رسید

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمارها ماهانه بیش از ۲۰‌هزار تن شیرخشک در کشور تولید می‌شود که با احتساب مصرف داخل بالای ۱۲‌هزار تن آن مازاد است. رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: به‌رغم آنکه در سنوات گذشته همیشه در فصول گرم سال با کاهش ظرفیت تولید شیرخشک به‌واسطه تولید شیرخام روبه‌رو بودیم، اما امسال تولید شیرخشک افزایش داشته است. به گفته سیاوش سلیمی، بر اساس آمار امسال تولید شیرخشک نسبت به سال قبل بیش از ۲۰‌درصد رشد داشته است و همواره پیش‌بینی می‌شود که در نیمه دوم سال افزایش بیشتری داشته باشد. سلیمی تولید ماهانه شیرخشک را بیش از ۲۰‌هزار تن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار ماهانه ۸‌هزار تن شیرخشک در کشور مصرف می‌شود که براین اساس مازاد ماهانه شیرخشک بیش از ۱۲‌هزار تن است.
  • توزیع ۲۰‌هزار تن مرغ و گوشت قرمز بین‌هیات‌های مذهبی

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های صورت‌گرفته تامین ۱۵‌هزار تن گوشت مرغ منجمد از منابع ذخیره‌‌‌سازی شرکت و ۵‌هزار تن گوشت منجمد قرمز به منظور توزیع بین مساجد و هیات‌‌‌های مذهبی در ماه محرم در دستور کار شرکت پشتیبانی امور دام کشور قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعلام این مطالب گفت: بر اساس برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های صورت‌گرفته تامین ۱۵‌هزار تن گوشت مرغ منجمد از منابع ذخیره‌‌‌سازی شرکت و ۵‌هزار تن گوشت منجمد قرمز به منظور توزیع بین مساجد و هیات‌‌‌های مذهبی در ماه محرم در دستور کار شرکت پشتیبانی امور دام کشور قرار گرفته است. حسین شیرزاد افزود: تامین و توزیع گوشت قرمز از طریق انجمن واردکنندگان فرآورده‌‌‌های خام دامی بین هیات‌‌‌های مذهبی در ۱۰ نقطه مختلف جغرافیایی در استان تهران پیش‌بینی و مقرر شده هیات‌‌‌های مذهبی در خصوص تامین گوشت مرغ با معرفی سازمان تبلیغات اسلامی به شرکت پشتیبانی اموردام استان‌ها مراجعه کنند.
  • زنجیره تامین زعفران تقویت می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: تفاهم‌‌‌نامه همکاری مشترک تقویت زنجیره تامین شفاف و قابل اعتماد زعفران بین وزارت جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی منعقد شد. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، این تفاهم‌‌‌نامه در راستای اجرایی‌‌‌سازی پروژه «کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تامین غذا برای دستیابی موفقیت‌‌‌آمیز به اهداف توسعه پایدار» مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است که تقویت زنجیره تامین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف‌کنندگان را هدف قرار داده است و به دنبال پاسخگویی به چالش‌‌‌های ناشی از جهانی‌‌‌ شدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگی‌‌‌های تجارت مدرن، به‌‌‌ویژه در صنعت زعفران است؛ حوزه‌‌‌ای که ایران با تولید تقریبا ۹۰‌درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.
  • ایران دومین تولیدکننده خرما در جهان است

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمارها، ایران رتبه دوم تولید خرما را در جهان در اختیار دارد و بررسی‌ها نشان می‌دهد تمام تلاش انجمن ملی خرما حفظ این جایگاه در آینده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرما در دومین اجلاس بین‌المللی تجارت غذا گفت: در ایران حدود یک میلیون و ۳۵۰‌هزار تا یک میلیون و ۴۰۰‌هزار تن خرما تولید می‌کنیم که متوسط مصرف سرانه خرما در ایران چیزی نزدیک به ۷.۲۰۰تا ۷.۶۰۰کیلوگرم متغیر است که در بعضی از استان‌های جنوبی این مقدار به ۲۵ تا ۳۰ کیلو می‌رسد و در برخی استان‌ها حتی ممکن است به یک کیلو برسد. که این نشان از تغییر ذائقه‌ای است که در استان‌های مختلف کشور وجود دارد. فرخی افزود: ما از این مقدار یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن نزدیک ۷۰درصد آن را مصرف داخلی و حدود ۳۰‌درصد را صادر می‌کنیم؛ چیزی نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار به شرطی که این مبلغ محقق شود به دلیل اینکه ‌یکسری قوانین دست و پاگیر و خلق‌الساعه داریم که به هیچ عنوان مشوق صادرات ما نیست. رئیس انجمن ملی خرما بیان کرد: ما چند سال است که در پیک مصرف با ممنوعیت‌های صادراتی مواجه می‌شویم که ضربه مهلکی به این صنعت می‌زند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر