شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۶۰۳۵

  • کاهش سرانه مصرف آبزیان در کشور

    دنیای اقتصاد-سعیده‌نبی‌زاده: توسعه آبزی‌‌‌پروری یکی از مهم‌ترین زیربخش‌‌‌های اقتصادی در تامین امنیت غذایی، تجارت، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و محرومیت‌‌‌زدایی در کشور و در عین حال راهکاری کلیدی برای رونق «اقتصاد دریامحور» است که اخیرا بر اهمیت این مبحث بسیار تاکید می‌شود. درواقع یکی از بازیگران و نقش‌‌‌آفرینان اصلی توسعه دریامحور، بحث صنعت شیلات است. این موارد در حالی بیان می‌شود که مجموع تولیدات صید و آبزی پروری کشورهای ذی‌نفع در این حوزه در سال ۲۰۲۰ به رکورد بی‌‌‌سابقه ۲۱۴ میلیون تنی رسید که شامل ۱۷۸ میلیون تن آبزیان و ۳۶ میلیون تن جلبک بود که نسبت به رکورد قبلی سال ۲۰۱۸ (۲۱۳ میلیون تن) رشد اندکی (۳ درصد) داشت. رشد محدود عمدتا ناشی از کاهش ۴.۴ درصدی ماهیگیری به دلیل کاهش صید گونه‌‌‌های دریایی، به‌‌‌ویژه آنچووی، کاهش صید در چین و تاثیرات همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ است. این کاهش صید با رشد آبزی‌پروری -البته با نرخ سالانه کمتر در دو سال گذشته- جبران شد.
  • بازارسازی راه‌‌‌ حل صادرات محصولات کشاورزی به دنیا

    دنیای اقتصاد: بیش از ۹۵درصد زعفران دنیا در ایران و در سطحی به مساحت ۱۳۰هزار هکتار کشت می‌‌‌شود و طبق آخرین آمار، سال گذشته حدود دویست و هجده تن زعفران به اقصی نقاط جهان صادر شده که چند مقصد عمده صادراتی زعفران ایران کشورهای چین، اسپانیا، امارات و افغانستان بوده است. محسن احتشام مدیرعامل یک شرکت غذایی با بیان مطلب فوق و با اشاره به اینکه زعفران یکی از چند محصول استراتژیک کشورمان است، گفت: ایران بزرگ‌‌‌ترین تولیدکننده زعفران در دنیا است که زعفران را با بهترین کیفیت تولید می‌‌‌کند. وی صادرات زعفران ایرانی از افغانستان به نام خودشان را نکته قابل تاملی دانست و گفت: تعرفه ورود زعفران ایران به هند ۳۳ درصد اما تعرفه واردات زعفران از افغانستان به هند صفر است که در اثر عدم برقراری تعرفه ترجیحی، این رقبا را برای خود ایجاد می‌‌‌کنیم و بازارهای هدف بزرگی مانند هند را از دست می‌‌‌دهیم.
  • ۳۰۰ هزار تن برنج تا قبل از دوره ممنوعیت باید وارد شود

    دنیای اقتصاد: با واردات ۳۰۰ هزار تن برنج تا قبل از دوره ممنوعیت، مشکلی در امر تنظیم بازار نخواهیم داشت. به گزارش (اگروفودنیوز)، مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌کنندگان برنج گفت: در سنوات گذشته میزان واردات برنج به گونه‌‌‌ای بود که بخشی از آن پس از انتقال به فروردین و اردیبهشت به امر تنظیم بازار کمک می‌‌‌کرد، اما امسال براساس واردات یک میلیون تنی برنج که در سال قبل توسط بخش خصوصی انجام شد، عملا این اتفاق نیفتد‌‌‌. وی از واردات ۲۰۰ هزار تن برنج از ابتدای سال خبر داد و گفت: امسال پیشنهاد ما این بود که ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج قبل از دوره ممنوعیت وارد شود که میزان واردات فعلی یک سوم تا یک چهارم رقم فعلی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر