شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۶۰۲۲

  • چالش‌های تولید صنعتی نان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: «نان در کشور ما هنوز صنعتی نشده است» این جمله، برگرفته از نظرات تعداد کثیری از فعالان این عرصه است؛ هرچند که بنا بود تا پایان برنامه پنجم توسعه ۴۰درصد نان کشور به روش صنعتی تولید شود، اما تا به امروز این رقم در کل کشور از ۱۲درصد تجاوز نکرده است. به گفته این فعالان مسوولان به‌عنوان متولی اصلی در امر فرهنگ‌سازی مقصر هستند. این عده اعتقاد دارند در گذشته با وجود آسیاب‌های آبی و بادی و نانوایی‌های سنتی، کل فرآیند تولید نان به شیوه سنتی و به دور از هرگونه تکنولوژی انجام می‌شد؛ اما امروز با وجود کارخانه‌های مدرن و تولید صنعتی آرد همچنان در نانوایی‌ها به شیوه سنتی پخت می‌شود.
  • قیمت‌‌‌‌گذاری دستوری؛ سراب تولید

    میر‌اسلام تیموری/رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی
    در قیمت‌گذاری دستوری آنچه ملاک است اطلاعات پیشینی شرکت‌هاست در حالی که قیمت تمام شده یک کالا برمبنای واقعیت‌های زمان تولید آن محاسبه می‌شود. تحولات اقتصادی و افزایش هزینه‌ها بالاخص در اقتصاد ایران در مقاطع مختلف سال رخ می‌دهد ولی قیمت محصولات یک بار در ابتدای سال و البته با تاخیر تعیین می‌شود. مواردی از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های مختلف که طی سال دیده نشده است، آن حداقل سود را نیز می‌بلعد ولی چون قیمت تعیین شده است هیچ نهاد و سازمانی خود را مسوول و پاسخگو در مقابل زیان و عدم‌النفع تولیدکننده نمی‌بیند!
  • نظارت سختگیرانه سازمان غذا و دارو بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی

    سرپرست اداره کل امور فرآورده‌‌‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از نظارت سختگیرانه این سازمان بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی به منظور اطمینان از رعایت کامل ضوابط و دستورالعمل‌ها سخن گفت. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو؛ عبدالعظیم بهفر با اشاره به اقدامات قانونی سازمان غذا و دارو در حوزه نظارت بر محصولات غذایی، اظهار کرد: نظارت‌‌‌های این سازمان ‌بر واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی و محموله‌‌‌های وارداتی اعم از ماده اولیه و فرآورده نهایی بادقت دنبال می‌شود. وی افزود: طی سال گذشته به ۴۸۸۴ مورد شکایت در حوزه فرآورده‌‌‌های غذایی رسیدگی شده بود و از مجموع نظارت‌های صورت گرفته در این حوزه حدود ۵۱۰۰ مورد از واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. سرپرست اداره کل امور فرآورده‌‌‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس نظارت‌‌‌های سازمان غذا و دارو ۲۶۶ واحد تولیدی غیرمجاز در سال گذشته شناسایی و بیش از ۱۷۰‌هزار قلم کالای قاچاق کشف شد.
  • افزایش عرضه شیرخشک آپتامیل ۳

    روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: شیرخشک آپتامیل ۳ به دلیل ارتقای کیفیت آن با دشواری دسترسی روبه‌رو شده بود، توسط شرکت تولیدکننده نه تنها در دسترس است بلکه به قدر کافی ذخیره شده است. به گزارش ایفدانا، روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اعلام این مطلب آورد: مراجعه‌کنندگان از روز شنبه با مراجعه به داروخانه‌ها به سهولت می‌توانند آن را تهیه کنند. روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه با پیگیری‌های مستمر اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل هیچ نوع عدم‌دسترسی در مورد شیرخشک‌‌‌ها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: والدین می‌توانند با خیال آسوده محصول جدید شرکت آپتامیل ۳ را تهیه و مصرف کنند.
  • عوارض مصرف بی‌رویه مکمل‌‌‌ها

    سرپرست دفتر نظارت و پایش محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو درمورد عوارض مصرف بی‌رویه مکمل‌ها هشدار داد. زهرا جهانگرد اظهار کرد: باتوجه ‌‌‌به نیاز بدن به ریزمغذی‌ها و با نگاهی به سبد غذایی خانوار و کاهش سرانه مصرف برخی از اقلام حاوی ریزمغذی‌ها، تجویز به‌‌‌صورت شکل دارویی فرآورده مکمل از سوی متخصصان مرتبط صورت می‌گیرد. وی افزود: تجویز مکمل‌ها بر مبنای بار بیماری‌ها و گزارش آزمون‌های کلینیکی و پاراکلینیکی قابل‌‌‌پیش‌بینی است. سرپرست دفتر نظارت و پایش محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو با اشاره به ترویج مصرف بی‌رویه مکمل‌ها از روش‌های تبلیغاتی مختلف در رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و بسترهای دیگر، تصریح کرد: در برخی از موارد و با توجه به نگاه انتفاعی و اقتصادی شرکت تولیدکننده به بازار رقابتی مصرف، القای مصرف غیرقابل‌‌‌اجتناب به نظر می‌رسد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر