شماره روزنامه ۶۰۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۵ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۹۶۵

  • پیامدهای درج قیمت تولید و مصرف روی کالا

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: امروز گسترش فروشگاه‌‌‌های مختلف زنجیره‌‌‌ای و تعدد شعب آنها سبب شده تا دسترسی مردم به تمامی ‌‌‌ملزومات زندگی تسهیل شود. این در حالی است که همین فروشگاه‌‌‌ها با چالش‌‌‌های واقعی و متعددی در مسیر فعالیت‌‌‌شان روبه‌‌‌رو هستند که در حوزه‌‌‌های مختلفی همچون قیمت کالا، کیفیت کالا و... خودنمایی می‌کند، در حالی که نقش بسزای این قبیل فروشگاه‌‌‌ها در بحث رونق تولید ملی به اثبات رسیده است.
  • هزینه واقعی غذا

    دنیای‌اقتصاد: پس از چند سال افزایش قیمت ناشی از شیوع کرونا در فروشگاه‌‌‌های مواد غذایی، به نظر می‌رسد تورم در بخش خرده‌‌‌فروشی مواد‌غذایی در حال کاهش است. این خبر خوبی برای مصرف‌کنندگان است، به‌ویژه آنهایی که در خانواده‌‌‌های کم‌درآمد هستند که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف غذا می‌‌‌کنند. اما هزینه غذا بیشتر از آن چیزی است که ما در فروشگاه می‌‌‌پردازیم. تولید، فرآوری، حمل‌ونقل و بازاریابی مواد غذایی هزینه‌‌‌هایی را در سراسر زنجیره ارزش ایجاد می‌‌‌کند. بسیاری از آنها بر عهده جامعه به عنوان یک کل یا جوامع و مناطق هستند.
  • صادرات بیش از ۵ میلیارد دلار از حوزه مواد غذایی

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: پس از صنایع پتروشیمی، بیشترین گردش مالی و بیشترین فرصت‌‌‌های ایجاد اشتغال با اختصاص ۱۷‌درصد در دست صنایع غذایی کشور است. شقایق حق‌‌‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌‌‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در رویداد نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی که دیروز برگزار شد به معرفی جعبه ابزار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری برای تسهیل در امر تحقیق و توسعه پرداخت. وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه، احتیاج به زیرساخت‌‌‌های تخصصی دارد که گران است و به راحتی در دسترس نیست، افزود: یکی از رویکردهای جدید ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری برای دانش‌‌‌بنیان شدن صنعت کشور، کمک به راه‌‌‌اندازی آزمایشگاه‎‌‌‌های تخصصی ساخت سریع و شبکه‌‌‌سازی همه ظرفیت‌‌‌های ساخت، تولید، تست و استانداردسازی است تا تحقیق و توسعه در کشور آسان و ارزان شود.
  • شیرینی از سبد خانوار حذف شده است

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: بعد از کرونا شیرینی از سبد خانوار حذف شد و در سال‌‌‌های اخیر شاهد کاهش ۴۰ تا ۵۰‌درصد تولید در این زمینه هستیم. فرامرز نجاتی، رئیس اتحادیه قنادان گرگان با اعلام این خبر اظهار کرد: اتحادیه قنادان گرگان نزدیک به ۳۵۰ عضو دارد که شامل قهوه‌سراها، کافی‌‌‌شاپ‌‌‌ها، دانه‌‌‌های روغن‌‌‌کشی، آبنبات‌‌‌پزان، کیک و کلوچه و شیرینی و قنادی است. رئیس اتحادیه قنادان گرگان افزود: بعد از کرونا شیرینی‌‌‌فروش‌‌‌ها با مشکلات زیادی مواجه شدند و شیرینی از سبد خانواده‌‌‌ها حذف شد. وی با بیان اینکه برای تولید دچار افزایش قیمت آنچنانی مواد اولیه هستیم، افزود: بیش از ۱۰۰ قلم از اجناس و مواد اولیه شیرینی وارداتی و تابع ارز هستند، اما ما تابع قانون نرخ‌‌‌گذاری هستیم. نجاتی با بیان اینکه قانون نرخ‌‌‌گذاری برای پنج کالای پر‌مصرف شب عید اعمال می‌شود، گفت: متاسفانه ما در این زمینه همیشه دچار چالش هستیم و از طرفی سالی یک یا دوبار بیشتر نمی‌توانیم اعلام نرخ داشته باشیم که این موضوع همکاران را با مشکل مواجه می‌‌‌کند.
  • تخفیف ۱۰ تا ۱۵ درصدی محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار

    دنیای اقتصاد: در آستانه ماه رمضان محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار با تخفیف حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی عرضه می‌شود. سید‌محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی با بیان مطلب فوق از ثبات قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان خبر داد و گفت: اگر مولفه‌‌‌های تولید از جمله شیرخام، حقوق و دستمزد و محصولات پتروشیمی افزایش چشمگیری داشته باشد، قیمت محصولات لبنی بعد از ماه رمضان تغییر می‌کند. در غیراین صورت افزایش قیمتی نخواهیم داشت. به گفته او، در آستانه ماه رمضان محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار با تخفیف حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی عرضه می‌شود. بنی‌طبا با بیان اینکه قیمت‌‌‌ محصولات لبنی از ابتدای سال تاکنون نوسان چندانی نداشته است، افزود: بر اساس داده‌‌‌های مرکز آمار لبنیات در سبد غذایی خانوار طی یک‌سال گذشته کمترین تغییر قیمت را داشته،ضمن آنکه ۴ قلم محصول مشمول قیمت‌گذاری دولتی هیچ‌گونه تغییر قیمتی از ابتدای سال نداشته است. بنی‌طبا گفت: قیمت بقیه محصولات لبنی خارج از چارچوب قیمت‌‌‌گذاری دولتی برمبنای آیین‌‌‌نامه قیمت‌‌‌گذاری محصولات ساخت داخل تعیین و قیمت آن در سامانه ۱۲۴ درج و ثبت می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر