شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۸۸۶

  • سلب توان بخش خصوصی با چهل سامانه اقتصادی

    دنیای اقتصاد- سعیده نبی‌زاده: در دو سال اخیر به صورت همزمان دو اتفاق صنعت غذای کشور را تحت‌تاثیر خود قرار داده است؛ نخست افزایش شدید قیمت ارز و دوم افزایش قیمت‌های جهانی مواد اولیه کشاورزی و غذایی، اما آنچه مشخص است برخلاف نظر برخی مدیران دولتی که تلاش می‌کنند عامل دوم را در رشد تورم غذایی در کشور پررنگ‌تر نشان دهند، درواقع آنچه باعث نابسامانی در صنعت غذا شده، افزایش بی‌رویه قیمت ارز و سیاست‌های دولت در حوزه جراحی اقتصادی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بوده است. در این بین دولت قرار بود با آزادسازی قیمت ارز دولتی، تعادل در بازار غذا و مواد اولیه را برقرار کند و این در حالی است که پیش‌بینی‌ها از کاهش تورم نیز راه به جایی نبرد و امروز تورم در صنعت غذا به ۳۵ تا ۴۰ درصد و در برخی آمارها بالاتر از این ارقام رسیده است.
  • پلتفرم جدید کشت قراردادی بانک کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: بانک کشاورزی در راستای اجرای طرح نوین تامین مالی کشاورزی قراردادی، با تصویب تسهیلات ریالی به نفع زنجیره تولید زعفران، حمایت از تولیدکنندگان طلای سرخ را در دستور کار قرار داد. این مصوبه به منظور تأمین هزینه‌های جاری کشاورزان زعفران‌کار به عنوان اعضای زنجیره تامین زعفران و طرف قرارداد مجری طرح صادر شده است. این مصوبه برای تامین هزینه‌های جاری کشاورزان زعفران‌کار به عنوان اعضای زنجیره تامین زعفران و طرف قرارداد مجری طرح صادر شده است که با دریافت تسهیلات مصوبه مذکور، نسبت به پرداخت بخشی از هزینه‌های مربوط به کاشت، داشت و برداشت زعفران اعضای این زنجیره در پایان فرآیند برداشت و تحویل محصول اقدام می‌کند.
  • شکست همکاری مک دونالدز و دیزنی

    دیزنی و مک دونالد از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌های جهان هستند. اگرچه یکی همبرگر و دیگری سرگرمی‌های خانواده‌محور می‌فروشد، به نظر می‌رسد که همکاری بین این دو غول صنعت چیزی جز یک موفقیت بزرگ نخواهد بود. این در حالی است که متاسفانه، شرکت والت دیزنی و مک‌دونالد در گذشته با هم اختلاف نظرهایی داشتند.
  • ثبت فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی

    دنیای‌اقتصاد: شرکت به‌پخش توانست رکورد تاریخی فروش ماهانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان را در آبان ماه سال ۱۴۰۲ ثبت کند. ‎به گزارش «دنیای اقتصاد» بنا بر این گزارش این روند صعودی تا جایی ادامه یافت که فروش عملیاتی این شرکت از حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در ابتدای سال با شکستن رکورد تاریخی فروش، میزان فروش ماهانه شرکت به‌پخش را به حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان در آبان ماه افزایش داده و سود عملیاتی شرکت را به طور معنی‌داری بهبود بخشد.
  • بازگشت یک‌ ساله ارز حاصل از صادرات

    دنیای اقتصاد: پیشنهاد می‌شود و ضروری است بازه بازگشت ارز صادراتی از ۶ ماه به یک سال افزایش یافته و نرخ معامله ارز حاصل از صادرات از حالت دستوری خارج شده و در بازار آزاد تعیین شود. رئیس فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی با پیشنهاد این خبر گفت: مهلت رفع تعهد ارزی ۶ ماهه در نظر گرفته شده برای بازگشت ارز صادراتی به‌رغم مدت قابل تمدید دوماهه (مجموعا ۸ ماه) برای استفاده مجدد این ارز و انجام واردات در قبال صادرات بسیار بازه کوتاهی است. امیررضا ثابت‌پی افزود: در سال‌های اخیر و مخصوصا بعد از همه‌گیری کرونا زمان تحویل مواد اولیه و ماشین‌آلات خصوصا از اروپا تقریبا به مرز ۱۰ ماه رسیده که با توجه به این بازه، صادرکنندگان نمی‌توانند از ارز خود برای واردات مواد اولیه و مخصوصا ماشین‌آلات و قطعات یدکی استفاده کنند. مدیرعامل گروه صنایع غذایی نامی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما به علت نرخ دستوری این سامانه اختلاف فاحشی با نرخ ارز بازار آزاد دارد که عملا صادرکنندگان را مجبور به افزایش قیمت ارزی کالاها برای جبران این خسارت می‌کند، در نتیجه اجناس صادر شده در رقابت قیمتی با سایر کشورها دچار مشکل خواهند شد.
  • تولید ۱۸۰هزارتن پسته خشک در سال۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: براساس جمع‌بندی آمار و اطلاعات دریافت‌شده از باغداران و ضبط‌های فعال پسته در مناطق پسته‌خیز کشور، کمیته باغبانی انجمن پسته ایران میزان محصول تولیدی امسال در ایران را ۱۸۰ هزارتن پسته خشک تخمین زد که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۹۶ درصدی میزان محصول را نشان می‌دهد. این آمار طی مصاحبه دبیرخانه انجمن با تعداد بیش از ۵۰۰ نفر از باغداران و ضبط‌های پسته در مناطق پسته‌خیز ایران جمع‌آوری شده و در جلسه‌‌ای در شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ جمع‌بندی نتایج انجام پذیرفت. برآوردهای اولیه بر اساس وضعیت درختان و شرایط شروع فصل و همچنین روی کار آمدن باغات جوان و افزایش سطح زیرکشت، میزان تولید پسته ۲۱۰ هزار تنی را نوید می‌داد، ولی در ادامه سال با بروز گرمای شدید در ماه‌های تیر و مرداد، تشدید کم‌آبی و افزایش مدار آبیاری به‌واسطه قطعی برق چاه‌های کشاورزی، بخشی از محصول از دست رفت و موجب افزایش اونس در باقی‌مانده محصول شد.
  • کاهش قیمت کنسرو ماهی

    رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: تسهیل در واردات تون ماهیان و معافیت از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده راهکار کاهش قیمت کنسرو ماهی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر