شماره روزنامه ۶۰۰۶
|

  • وقت چرخش در صنعت پخش

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: استانداردهای GS۱ در صنعت پخش در حال افزایش است. این استانداردها به ساده‌‌‌سازی زنجیره تامین، افزایش کارآیی و کاهش هزینه‌‌‌ها کمک می‌کنند. مهدی مظهری نایب رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران در گفت‌وگو با رسانه «دنیای‌اقتصاد»، در حاشیه ششمین نمایشگاه صنعت پخش درکیش با اعلام این خبر گفت: مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، به عنوان استانداردهای GS۱ ایران متولی توسعه این استانداردها در کشور است.
  • روغن خوراکی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران در مورد فرآیند توزیع روغن خوراکی در بازار، با تاکید بر اینکه صدور گواهی‌‌‌های تایید سلامت مواد غذایی از مراجع مربوطه از جمله سازمان ‌‌‌ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو، پیش‌‌‌نیاز توزیع اقلام خوراکی در بازار است، تاکید کرد: روغن خام، صرفا در صورتی‌‌‌ که سلامت و اصالت آن به تایید سازمان‌های مذکور رسیده باشد، امکان ترخیص از گمرک و عرضه در مجاری توزیع و مبادی مصرف را داراست. این روابط عمومی در مورد خبری مبنی بر توزیع ۴۷‌هزار تُن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در این دولت و نکات مندرج در خبر مذکور، نکاتی را به شرح زیر اعلام کرد:
  • وقت چرخش در صنعت پخش

    استفان کاوی، یکی از استادان مدیریت، داستانی ساده در خصوص تغییر نگرش دارد که می‌گوید: صبح یک روز تعطیل در نیویورک سوار اتوبوس شدم. تقریبا یک‌سوم اتوبوس پر شده بود و بیشتر مردم آرام نشسته بودند یا سرشان به چیزی گرم بود و درمجموع سکوت قابل ملاحظه‌ای در اتوبوس حاکم بود. این سکوت ادامه داشت تا اینکه مرد میانسالی با بچه‌‌‌هایش سوار اتوبوس شد. بلافاصله فضای اتوبوس تغییر کرد.
  • ‎کشاورزی ایران بدون برنامه

    دنیای‌اقتصاد: ‎بر اساس آماری که قائم‌‌‌مقام معاون برنامه‌‌‌ریزی وزارت جهاد به‌‌‌تازگی اعلام کرده صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در سال گذشته ۶.۲میلیارد دلار بوده که نسبت به ‌‌‌سال۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش داشته است. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی، در این سال‌ها بارها از زبان مسوولان به‌‌‌ویژه مسوولان جهاد کشاورزی شنیده‌‌‌ایم که ایران ظرفیت تبدیل شدن به ‌‌‌هاب منطقه‌‌‌ای محصولات کشاورزی چه در حوزه غلات چه صیفی‌‌‌جات و حتی برخی میوه‌‌‌ها و ادویه‌‌‌ها را دارد، اما آنچه مشاهده کرده‌‌‌ایم تفاوت بسیار میان حرف‌‌‌ها با عمل‌‌‌هاست.
  • صرفه‌جویی ۵۴ همتی با هوشمندسازی یارانه آرد

    دنیای‌اقتصاد: نان یکی از مهم‌ترین اقلامی است که به آن یارانه تخصیص داده می‌شود. نان یکی از کالاهای اصلی در سبد خوراکی مردم ایران است و از این جهت جایگاهی استراتژیک در امنیت غذایی کشور دارد. بررسی بودجه ۱۴۰۳ نسبت به بودجه سال قبل نشان می‌دهد که یارانه نان با رشد قابل‌توجهی مواجه شده است. بر این اساس در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ آمده است که سازمان هدفمندی یارانه‌‌‌ها موظف به پرداخت ۱۴۳‌هزار میلیارد تومان یارانه نان است. این در حالی است که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تنها ۵۶‌هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم برای یارانه نان اختصاص یافته بود. با این حال اگرچه اعتبار در نظر گرفته‌شده برای یارانه نان در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۶‌هزار میلیارد تومان بوده است، اما دولت سال گذشته حدود ۱۵۹‌هزار میلیارد تومان برای یارانه نان پرداخت کرده است. این رقم نشان می‌دهد تا چه اندازه پیش‌بینی اعتبار در قانون بودجه سال گذشته خطا داشته و منجر به کسری تبصره هدفمندی شده است.
  • تحلیل قیمت قهوه پس از افزایش ۲۵۶ درصدی طی چهار سال!

    قهوه یکی از نوشیدنی‌‌‌های محبوب در سراسر جهان است که به دلیل گران بودن آن به‌خصوص در ایران، به عنوان کالای لوکس محسوب می‌شود و تقاضای آن بر اساس قدرت خرید مردم خواهد بود. کشور‌‌‌های برزیل، ویتنام، کلمبیا، اندونزی، اتیوپی، هندوراس، هند، اوگاندا و مکزیک بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در جهان هستند که مشکلات کشت، دلیل افزایش و وارد شدن شوک به قیمت جهانی این کالا بود و طبیعتا افزایش قیمت جهانی بر واردات، کسب‌و‌کار‌‌‌های مرتبط (کافه)، میزان تقاضا و مصرف تاثیر خواهد گذاشت.
  • بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند

    بیش از ۱۳۰ کارخانه چای‌‌‌سازی مشغول خرید تضمینی برگ سبز و تولید چای هستند. مدیر اجرایی سندیکای چای با اعلام این آمار گفت: با توجه به شرایط جوی و بارش‌‌‌های اخیر، برگ سبز چای از کیفیت بالایی نسبت به سال گذشته برخوردار است. حسنی با بیان اینکه قیمت چای پایان هفته تعیین‌تکلیف می‌شود، افزود: برآوردها حاکی از آن است که قیمت چای بسته به ارقام مختلف ۳۰ تا ۵۰‌درصد افزایش یابد. مدیر اجرایی سندیکای چای ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید چای خشک کمتر از ۲۸‌هزار تن نباشد و بالاتر از ۲۸ هزارتن تابع شرایط جوی است. وی گفت: با توجه به افزایش واردات قهوه، گران‌‌‌شدن چای و کاهش مصرف پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال واردات چای از ۵۰ هزارتن فراتر نرود.
  • جهش تولید با مشارکت مردم

    جواد راستی/ پژوهشگر ارشد اقتصاد سیاسی توسعه
    یکی از بخش‌‌هایی که می‌تواند در مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد کمک کند، بخش کشاورزی و دام و طیور کشور است. متاسفانه در سال‌های اخیر نظر چترهای حمایتی نه تنها مورد توجه نبوده، بلکه به صورت ناآگاهانه یا آگاهانه مورد غفلت قرار گرفته است. نتیجه این بی‌‌توجهی، رشد منفی آن در چند سال متوالی است. عدم‌اختصاص سم، کود، بذر و ماشین‌‌آلات کشاورزی به این بخش از تولید، کشاورزان را مجبور کرده این اقلام را با قیمت‌های گزاف از واسطه‌‌های سودجو خریداری کنند. در صورتی که در کشورهایی که دارای آزادترین اقتصاد باز مبتنی بر بازار هستند، بخش کشاورزی از حمایت‌‌های یارانه‌‌ای دولت‌‌ها برخوردارند. حال چرا این سیاست حمایتی از بخش کشاورزی و دامی کشور منسوخ شده است؟
  • درس‌های ارز ۴۲۰۰

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: فعالان صنعت غذا معتقد هستند شکافی که میان قیمت رسمی ‌‌‌ارز و بازار وجود دارد به چالش جدی در این حوزه تبدیل شده است. چالش‌‌‌هایی که پیش از این نیز وجود داشتند. مروری بر دوره‌‌‌های گذشته نشان می‌‌‌دهد که در زمان ارز ۴۲۰۰تومانی، وضعیت به گونه‌‌‌ای شده بود که اکثرا نهادهای پژوهشی با محاسبه رانت نهفته در تفاوت قیمتی خواهان همگرایی نرخ‌‌‌ها بودند. در حال حاضر قیمت ارز دولتی ۲۸۵۰۰ تومان و قیمت ارز در بازار نزدیک به ۶۰ هزار تومان است و این موضوع باعث شده اولا تخصیص ارز برای دولت مقرون به صرفه نباشد و در نتیجه تولیدکنندگان مدت‌‌‌ها در صف تخصیص ارز قرار می‌‌‌گیرند و ثانیا دولت به بهانه ارز دولتی در قیمت‌‌‌گذاری دخالت می‌‌‌کند درحالی‌که بسیاری از تولیدکنندگان ارز را از بازار آزاد تامین می‌‌‌کنند.
  • جاماندگی صنعت غذا از رینگ صادرات

    دنیای‌اقتصاد: صنعت غذا یکی از حوزه‌‌‌های مهم و استراتژیک است که ارتباط تنگاتنگی با معیشت مردم دارد، اما این در حالی است که وضع قوانین خلق‌‌‌الساعه و سنگ‌‌‌اندازی‌‌‌های بی‌‌‌شمار در مسیر این صنعت باعث شده تا کشورهای دیگر گوی سبقت را در بازارهای جهانی از کشور ما ربوده و بازارهای هدف ما را نشانه بگیرند. در حال حاضر، در مقایسه با رقبای خارجی می‌توان گفت که ایران جایگاه قابل قبولی در بخش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ندارد و صنعت غذای ایران نسبت به کشورهای رقیب، از وضعیت قابل دفاعی برخوردار نیست.
  • تاثیر افزایش هزینه‌‌‌های جانبی بر قیمت مواد غذایی

    دنیای‌اقتصاد: کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات در راستای انجام وظایف ذاتی خود، طی ماه‌‌‌های گذشته تحقیقات جامعی در سطح بازار در خصوص کالاهای اساسی و مواد غذایی انجام داد که نتایج حاصل از آن نشان می‌دهد، هیچ کمبودی در توزیع و عرضه انواع محصولات خوراکی در بازار وجود ندارد. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی اتاق اصناف ایران، عضو کمیسیون تخصصی بنکداران مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران با بیان این مطالب گفت: نتیجه تحقیقات انجام‌شده همچنین نشان می‌دهد که قیمت برخی از اقلام مواد غذایی در بازار افزایش یافته است که دلیل این افزایش قیمت به چند مولفه مهم بازمی‌گردد.
  • آرامش پیش از توفان در بازار جهانی مواد غذایی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: CME GROUP در گزارشی با اشاره به اینکه حجم قراردادهای آتی در بازار جهانی مواد غذایی در بخش کشاورزی در سه ماه اول ۲۰۲۴ حدود ۱۵‌درصد از مدت مشابه سال قبل بالاتر بوده نوشت این به معنای آن است که ریسک‌های کشاورزی در سال‌جاری در مقایسه با سال قبل کاهش یافته و سرمایه‌گذاران به سمت این قراردادها در حرکتند و حتی ماه آوریل دومین آوریل با بالاترین میزان معاملات آتی در ۱۰ سال گذشته بوده است. بر اساس این گزارش، روزانه ۳۳۷‌هزار قرارداد در حوزه محصولات کشاورزی در این بازار بسته شده و برخی کالاها از جمله سویا، دام، گندم و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در قراردادهای کوتاه‌مدت روند صعودی قابل‌توجهی از خود نشان داده‌اند که این مساله امیدواری‌ها به وقایعی مانند کاهش اثر جنگ روسیه و اوکراین و کاهش تنش‌ها در این مناطق را نشان می‌دهد. با این حال آن‌طور که فعالان این بازار می‌گویند هر نوع تصمیم‌گیری در حال حاضر ارتباط خطی با وقایعی دارد که در جهان در شرف وقوع است و از آن گذشته سیاست‌های اقتصادی قدرت‌های بزرگ اقتصادی در این موضوع دخالت مستقیم دارد.
  • ‎تغییر منشأ و نوع ارز منجر به گرانی برنج شده است

    دنیای‌اقتصاد: ‎ بلاتکلیفی در تامین ارز و شائبه عدم‌تامین کسری برنج کشور از محل واردات تنظیم بازار برنج را تهدید می‌کند. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌کنندگان برنج ایران با بیان این مطلب گفت در حالی که برنج دومین محصول کشاورزی پرمصرف کشور است و همچنان برای تامین ۴۰ تا ۵۰‌درصد نیاز کشور وابسته به واردات هستیم، اما تصمیمات خلق‌‌‌الساعه، بازار این محصول را تحت‌تاثیر قرار داده است.
  • درد صنعت پخش

    سیامک ربیعی/مدیرعامل شرکت به‌پخش
    حال و روز بسیاری از شاخص‌های اقتصادی خوب نیست و این امر بیانگر ضرورت برنامه‌ریزی مشخص اقتصادی برای مهار شاخص‌های آسیب‌زای اقتصادی در سال‌جاری است که در نهایت بار آثار ناشی از نگرانی‌های اقتصادی را از دوش مصرف‌کنندگان و فعالان بخش خصوصی برمی‌دارد.
  • انفعال عجیب در برابر قاچاق آدامس

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت غذا با چالش‌‌‌های متعددی روبه‌‌‌رو است که این چالش‌‌‌ها در مقایسه با کشورهای منطقه باعث شده تولیدکنندگان نتوانند شرایط رقابتی مناسبی را تجربه کنند. فعالان این بخش می‌‌‌گویند دولت شرایط مناسبی را برای رشد و توسعه شرکت‌های بخش خصوصی صنعت غذا ایجاد نکرده که باعث می‌شود برندهای ایرانی برای حضور موفق در بازارهای منطقه‌‌‌ای بامشکل مواجه شوند. از سوی دیگر مصرف‌کنندگان ایرانی برندهای خارجی را به برندهای ایرانی اولویت می‌دهند و این در حالی است که کیفیت بسیاری از محصولات ایرانی اگر بالاتر از محصولات خارجی نباشد کمتر هم نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر