سیاست‌‌‌های ضدآلودگی در اصفهان

در آغاز این نشست محمدیان گفت: با تدبیر وزیر کشور در راستای توسعه حمل‌‌‌ونقل عمومی به‌‌‌ویژه در کلان‌شهرها، قرارگاه تامین ناوگان حمل‌‌‌ونقل عمومی ایجاد شده و با تشکیل این قرارگاه پس از یک دهه قرارداد‌‌‌های خوبی برای تامین ناوگان موردنیاز شهر‌‌‌های کشور منعقد شده است. وی ادامه داد: بر اساس قرارداد‌‌‌های امضاشده، ۵‌هزار دستگاه اتوبوس و ۵‌هزار ون با یارانه دولتی در آینده‌‌‌ای نزدیک به شهر‌‌‌های مختلف کشور تحویل داده خواهد شد. مدیرکل دفتر حمل‌‌‌ونقل و ترافیک و دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهر‌‌‌های کشور افزود: در بخش ریلی نیز موضوع انتشار اوراق مشارکت در بودجه سنواتی آمده است تا بتوان با تامین مالی مناسب، اقدامات عمرانی در این بخش را پیش برد.

محمدیان‌یزدی با بیان اینکه اصفهان آلوده‌‌‌ترین شهر ایران است، گفت: توسعه ناپایدار صنایع باعث ضربه زدن به هوای اصفهان شده و باید مشخص شود چند ‌درصد از آلودگی هوا در اصفهان صنعتی و چند‌ درصد منابع متحرک است. در مدت اخیر اتفاقات خوبی در اصفهان رخ ‌‌‌داده اما نیاز است که این اتفاقات خوب با سرعت بیشتری انجام شود. وی با اشاره به اقدامات اصفهان در راستای کاهش آلودگی هوا گفت: پیاده‌‌‌راه شدن محور چهارباغ تاثیر خوبی در میزان آلودگی هوا در این کلان‌شهر داشته و این طرح باید در هسته مرکزی سایر کلان‌شهرها نیز اجرا شود. احسان متولیان، دبیرکل مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران نیز در نشست معاونان حمل‌‌‌ونقل ترافیک کلان‌شهرهای کشور اظهار کرد: این نشست به‌‌‌منظور بررسی ظرفیت‌‌‌های بودجه ۱۴۰۲ در حوزه حمل‌‌‌ونقل که شهرداری‌‌‌ها می‌توانند از آن بهره‌‌‌مند شوند، برگزار شده است. وی با بیان اینکه به‌‌‌تازگی درباره ماده ۱۰۰ جلسه‌‌‌ای با معاونان شهرسازی، حقوقی و مالی کلان‌شهرها برگزار شده است، افزود: از زمان ابلاغ قانون ابهاماتی وجود داشت با‌‌‌ وجود این دستورالعمل و شیوه‌‌‌نامه‌‌‌ای ابلاغ ‌‌‌شده است، اما مشورتی از شهرداری‌‌‌ها گرفته نشد تا نواقص این آیین‌‌‌نامه رفع شود. دبیرکل مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران خاطرنشان کرد: در بحث‌‌‌های جرایم رانندگی در تبصره ۱۱ و ماده ۶۴ قانون ابهاماتی وجود داشت که مقرر شد رفع شود، البته درآمد کل حاصل از این حوزه ۴۰۰‌هزار میلیارد تومان است که ۹۰‌درصد آن به کلان‌شهرها اختصاص دارد. متولیان با بیان اینکه شهرداری‌‌‌هایی که مترو دارند، تسهیلات ارزی خوبی برای آنها دیده ‌‌‌شده است، تصریح کرد: نخستین مصوبه در این زمینه برای تهران اجرایی شده و به مرحله قرارداد رسیده است، سایر شهرها نیز باید از این فرصت استفاده کنند.

وی افزود: اکنون مجبور به واردات خودروی برقی هستیم، البته شرکت مپنا نقشه راه برقی‌سازی خودرو و ایجاد زیرساخت موردنیاز شهرداری‌‌‌ها را دارد. متولیان ادامه داد: از طریق مجلس این مهم را پیگیری می‌‌‌کنیم تا مصوبه و قانونی در کمیسیون صنایع داشته باشیم، زیرا برای رفع آلودگی هوا هیچ راهی جز فعالیت ناوگان حمل‌‌‌ونقل پاک نداریم. دبیرکل مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران گفت: اگر آلاینده‌‌‌های متحرک کنترل نشود، وضعیت بدتر از این می‌شود و مردم آسیب می‌‌‌بینند؛ از این رو باید همه همدل شویم تا بتوانیم امسال دستاورد خوبی را به یادگار بگذاریم. حسین حق‌‌‌شناس، معاون حمل‌‌‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان هم اظهار کرد: در بودجه ۱۴۰۲ ظرفیت‌‌‌های خوبی برای کمک به حمل‌‌‌ونقل عمومی پاک دیده ‌‌‌شده است. وی گفت‌: اصفهان در مدیریت حمل‌‌‌ونقل بار، بهینه‌‌‌سازی و ITC تجربیات خوبی دارد و در این نشست نیز تجربیات شهرداری مشهد به اشتراک گذاشته می‌شود. وی خاطرنشان کرد: شهرداری مشهد در همکاری و به مشارکت گذاشتن تجربیات خود فعال عمل کرده است، از این رو می‌‌‌طلبد سایر کلان‌شهرها نیز تجربیات خود را تبادل کنند.  به گزارش خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» از محل برگزاری این رویداد، کارگاه تخصصی برندسازی و فهم رفتار مصرف‌کننده با تمرکز بر پایداری محیط‌‌‌زیست، در دومین روز از نخستین رویداد فناورانه و نمایشگاه ملی حمل‌‌‌ونقل دانش‌‌‌بنیان در محل دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. برگزاری کارگاه‌‌‌های تخصصی رویداد حمل‌‌‌ونقل دانش‌‌‌بنیان یکی از مهم‌ترین محورهای برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌شده در راستای آشنایی با مباحث و مسائل مرتبط با حوزه حمل‌‌‌ونقل دانش‌‌‌بنیان است.