یزد آماده جذب سرمایه‏‏‌های توریستی

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌‌‌دستی و گردشگری استان یزد با اعلام این خبر گفت: این طرح‌‌‌ها از سوی بخش خصوصی و با حجم سرمایه‌گذاری ۹هزار میلیارد ریال در استان یزد اجرا شده است.

محمد میرشمسی با اعلام تنوع طرح‌های اجراشده افزود‌: هتل، اقامتگاه بوم‌گردی، سفره‌‌‌خانه سنتی، اقامتگاه سنتی، مجتمع گردشگری، پارک طبیعت‌‌‌گردی و هتل بوتیک از جمله این طرح‌‌‌هاست که در شهرستان‌‌‌های اردکان، اشکذر، بافق، تفت، مهریز، میبد و یزد تکمیل و آماده شده است. میرشمسی اضافه کرد‌: با بهره‌برداری از این طرح‌‌‌های گردشگری، ۴۷۴ اتاق و ۵۵۴ تخت به ظرفیت اقامتی استان یزد افزوده شده و ۵۴۴ نفر در استان یزد به صورت مستقیم مشغول به کار شده‌‌‌اند.

یزد به عنوان شهر بادگیرها، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، شهر دوچرخه‌‌‌ها، شهر شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب هم معروف است.

اوج آبادانی یزد، از سده «هشتم هجری» به بعد بوده و اتابکان یزد از مهم‌ترین عوامل پیشرفت این شهر در سده‌‌‌های گذشته به‌‌‌شمار می‌‌‌روند.

بافت تاریخی شهر یزد که برخی از جغرافی‌‌‌نگاران، تاریخ ساخت آن را به یزدگرد اول ساسانی نسبت می‌دهند -که وجه تسمیه یزد در ارتباط با نام وی و واژه «یزش» به معنی ستایش و نیایش در زبان فارسی میانه است- در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۸۴ با شماره ثبت ۱۵۰۰۰، به‌‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دولت با برنامه‌‌‌ریزی و تدوین سند یزد نوین، برنامه‌‌‌ها و طرح‌های متنوع و متعددی در راستای توسعه گردشگری استان پیش‌بینی کرده که بخشی از آن مربوط به زیرساخت‌های گردشگری از جمله هتل‌‌‌ها و بوم‌گردی‌‌‌هاست.

استاندار یزد با بیان اینکه گردشگری، نقش موثری در کسب بالاترین رشد اقتصادی استان یزد داشته است، در این باره گفت: نزدیک به ۲‌هزار میلیارد تومان طرح در استان یزد آماده سرمایه‌گذاری است.

مهران فاطمی با بیان اینکه استان یزد در سال گذشته بالاترین رشد اقتصادی کشور را تجربه کرد، افزود: بخش گردشگری استان به عنوان یک مجموعه پاک و در عین حال دارای ظرفیت بالا برای اشتغال افراد فارغ‌التحصیل، سهم بالایی در رشد اقتصادی استان داشته است.

استاندار یزد از اراده جدی مسوولان این استان برای توسعه و تکمیل زیرساخت‌های گردشگری و مطرح شدن به عنوان استان نمونه در این حوزه خبر داد و ادامه داد: سیستم اداری استان را در راستای انجام ماموریت تاریخی و بزرگ حفاظت از میراث فرهنگی، توسعه صنایع‌‌‌دستی و فعال‌‌‌سازی ظرفیت‌‌‌های بی‌‌‌بدیل گردشگری همراه‌‌‌تر و همگام‌‌‌تر خواهیم کرد.

استاندار یزد در عین حال با تاکید بر اینکه زیر پای سرمایه‌گذاران بخش گردشگری فرش قرمز پهن می‌‌‌کنیم و با تمام توان آماده حل مشکلات این بخش هستیم، تصریح کرد: به عنوان استاندار و رئیس شورای حل اختلاف دستگاه‌‌‌های دولتی استان یزد، مشکلات بین‌دستگاهی را که برای سرمایه‌گذاران ایجاد مشکل کرده است رفع خواهیم کرد.

فاطمی با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد یزد به عنوان نخستین شهر ثبت‌شده ایران در فهرست میراث یونسکو افزود: با توجه به اینکه یزد به عنوان اولین شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی دنیا و با وجود آثار گرانبها و ارزشمند و معماری و بافت منحصر به‌فرد خود، شهرتی قابل‌توجه در کل دنیا دارد و از سوی دیگر بافت تاریخی آن با ۷۷محله با قدمتی به طول ۲۵۰۰سال، با ۱۷۰۰ اثر قدیمی و دارای سکنه در ۱۸ تیرماه سال ۹۶ در سازمان ملی میراث جهانی یعنی یونسکو به ثبت رسید؛ همچنین یزد یکی از بافت‌های دست‌نخورده مسکونی در جهان و تاریخ بشر محسوب می‌شود و همچنان زندگی در این بافت جریان دارد، امیدواریم به زودی شاهد ترغیب سرمایه‌گذاران داخلی و حتی خارجی باشیم.

در حوزه سرمایه‌گذاری، تبلیغات و اطلاع‌‌‌رسانی حرف اول را می‌‌‌زند و نام یزد بعد از ثبت جهانی بیش از هر زمانی با تکیه بر همین دو مقوله محوری، در تمام محافل جهانی شنیده می‌شود، بنابراین در مرحله اول باید گردشگری به عنوان یک پدیده بین‌المللی در استان پذیرفته شده و در مرحله دوم از همه ظرفیت‌های استانی، کشوری، منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی برای ایجاد رونق در این حیطه به‌ویژه در حوزه اطلاع‌‌‌رسانی و تبلیغات استفاده شود.


بلندپروازی گردشگری یزد

اولین گروه مهمانداران شرکت «یزد ایر» با حضور استادان مجرب صنعت هوانوردی در محل دانشگاه علم و هنر در حال آموزش هستند. به گزارش «ایسنا» هما خورشیدی، سرپرست گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد گفت: این برنامه در راستای توسعه حمل‌ونقل هوایی استان ابلاغی استانداری به اداره کل میراث فرهنگی استان و در جهت تحقق سند یزد نوین در حال برگزاری است.

خورشیدی با اشاره به نقش توسعه حمل‌ونقل هوایی و ریلی استان در توسعه گردشگری یزد، از راه‌‌‌اندازی اولین شرکت هواپیمایی استان یزد با عنوان «یزد ایر» با مشارکت بخش خصوصی و همکاری شرکت هواپیمایی «ماهان» در اواخر سال گذشته خبر داد و گفت: آموزش نیروی انسانی موردنیاز این شرکت هواپیمایی در دستور کار قرار گرفته و پس از ثبت‌‌‌نام‌‌‌ از علاقه‌‌‌مندان و طی مراحل گزینشی، در حال انجام است.

علیرضا مزلقانی، مدیر خدمات هواپیمایی یزد در این‌باره گفت: در دوره‌‌‌های آموزشی اولین گروه مهمانداری شرکت هواپیمایی تازه‌تاسیس یزد ایر پس از انجام فرآیند پذیرش علاقه‌مندان و انجام معاینات پزشکی و مصاحبه‌‌‌های تخصصی در زمینه ادبیات کلامی و زبانی آنها که با حضور مدیرعامل و معاون عملیاتی شرکت انجام می‌شود، در محل دانشگاه علم و هنر یزد در حال برگزاری است.

مزلقانی با بیان اینکه استانداردهای مورد نظر در پذیرش علاقه‌مندان به حرفه مهمانداری مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام می‌شود، گفت: در دوره‌‌‌های آموزشی مذکور که برای اولین گروه مهمانداران با حضور ۲۳ مرد و زن در حال برگزاری است، آموزش‌‌‌های تخصصی در زمینه‌‌‌های مختلف اعم از زبان انگلیسی تخصصی صنعت هوانوردی، مشخصات هواپیماها، ایمنی پرواز و دیگر آموزش‌های موردنیاز طی قریب به دو هفته انجام می‌شود  تا در صورت کسب امتیازهای لازم برای ارائه خدمات به کار گرفته شوند. این کارشناس صنعت هوانوردی با بیان اینکه به زودی دومین فراخوان شرکت در این دوره‌‌‌ها اعلام خواهد شد، گفت: در مجموع ۸۰ مهماندار جذب این شرکت هواپیمایی خواهند شد.