شرکت پالایش نفت تهران الگوی مدیریت پساب شهری صنایع
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره بر همسویی قوانین مبنی بر استفاده از پساب، ادامهداد: در قانون هفتم توسعه برای آن دسته از مراکز و نهادها که برای آبیاری فضای سبز از آب شرب استفاده میکنند در حالی که بستر استفاده از پساب نیز وجود دارد، جرمانگاری شده است. اردکانی گفت: تا پایان سال و با بهرهبرداری از ۶ واحد تصفیهخانه جدید فاضلاب، سالانه حدود ۱۱۳میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید پساب در استان تهران افزوده خواهد شد؛ بهاینترتیب ظرفیت تولید پساب استان تهران به ۶۶۰ میلیون مترمکعب در سال افزایش خواهد یافت. وی اضافهکرد: هماکنون ۳۱ واحد تصفیهخانه فاضلاب با ظرفیتی افزون بر ۵۴۷ میلیون مترمکعب در سال در گستره استان تهران در مدار بهرهبرداری است و فاضلاب را که تهدیدی ۱۰۰درصدی برای محیطزیست و جامعه است را پس از جمعآوری و تصفیه به پساب قابلاستفاده در صنعت و کشاورزی تبدیل میکند.
شرکت پالایش نفت تهران طراحی، نصب و راهاندازی سیستم فیلتراسیون طرح تصفیه پساب شهری با هدف تامین آب به میزان ۱۰هزار متر مکعب در روز برای بخشهای صنعتی (آب جبرانی برجهای خنککننده) پالایشگاه تهران از محل تصفیه پساب فاضلاب شهری و همچنین کمک به مدیریت بحران آب را با اختصاص اعتباری بالغ بر حدود ۱۲۰میلیارد ریال در بخش خرید و ۴۰میلیارد ریال در بخش اجرا در دستور کار خود قرار داده است. طبق آمار مقدار مصرف آب شرب شهر تهران ۳۸.۵ مترمکعب بر ثانیه است که با راهاندازی این پروژه (فاز اول طرح تصفیه پساب شهری پالایشگاه تهران) حدود ۰.۳۶درصد از مصرف آب شرب تصفیه شده شهری به عنوان آب صنعتی جلوگیری خواهد شد و در حقیقت این آب به چرخه آب شهری تهران اضافه خواهد شد.
ارائه تجربیات و درس آموختههای شرکت پالایش نفت تهران
در رویداد انجمن خبرگی فراسازمانی «فرآیندتقطیر» تجربیات برتر «حوزه تقطیر» با حضور نمایندگان و خبرگان شرکت پالایش نفت تهران در دومین رویداد دانشی شرکتهای پالایشی کشور، در پژوهشگاه صنعت نفت ارائه شد. در دومین رویداد دانشی فراسازمانی با حضور خبرگان بهرهبرداری، مهندسی پالایش و مسوولان مدیریت دانش شرکتهای پالایشی کشور که در ۹ مهر ۱۴۰۳ و در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، بهنام شانهساز، رئیس بهرهبرداری و فریبا ولیان، مهندس ارشد تقطیر به عنوان نمایندگان شرکت پالایش نفت تهران، به صورت مشترک به ارائه درس آموختهای تحت عنوان «بررسی و تحلیل Transfer Line Failure کوره H ۲-۱۸۱ واحد تقطیر پالایشگاه تهران» پرداخته و این تجربه ارزشمند را با سایر شرکتهای پالایشی تقسیم کردند.
در این همایش که با حضور نمایندگان تمام شرکتهای پالایشی و نیز پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، خبرگان تخصصی واحدهای تقطیر پالایشگاههای کشور ضمن آشنایی با همتایان خود، به بحث و تبادلنظر، شبکهسازی و ارائه مهمترین درس آموختههای و تجربیات واحدهای تقطیر پالایشگاهها در قالب داستانسرایی پرداختند. در پایان این همایش از ارائهدهندگان درس آموختهها، با اهدای لوح تقدیر از سوی مدیریت پژوهشگاه صنعت نفت تقدیر به عمل آمد. همچنین در نشست تخصصی مدیریت دانش شرکتهای پالایشی و بر اساس تصمیمات شورای هماهنگی مدیریت دانش، مقرر شد سومین رویداد دانشی بین پالایشگاهها با موضوع «مدیریت و برنامهریزی تعمیرات اساسی» در زمستان سالجاری در شرکت پالایش نفت آبادان برگزار شود.