تنگناهای صنعت سرب و روی
البته در برنامه ۵ساله توسعه بعدی، به نظر میرسد که روی ثبات قوانین تاکید شده است و قوانین و لوایح ثبات بیشتری پیدا کردهاند که امیدواریم طی این برنامه دیگر شاهد تغییراتی در آن نباشیم. همچنین در مجلس شورای اسلامی بر این امر تاکید شده که قوانین سالانه نیز ثبات بیشتری پیدا کنند.
موضوع قابلتوجه برای تولیدکنندگان سرب و روی در شرایط کنونی، تامین انرژی و برق است که در کشور در شرایط بحرانی قرار گرفته است. باید به این موضوع توجه داشت که مصرف عمده واحدهای سرب و روی با برق است، به عبارتی، استحصال سرب و روی در واحد الکترولیز انجام میشود که عمدتا با برق است و اگر برق این واحدها قطع شود، خط تولید آنها متوقف میشود.
بدون شک برق و انرژی، گلوگاه جدی نه تنها برای صنعت سرب و روی، بلکه برای صنعت فلزات بهشمار میرود و اگر محدودیتی در این زمینه برای واحدهای صنعتی ایجاد شود، شاهد تعطیل شدن بیشتر کارخانهها خواهیم شد. امیدواریم این کسری انرژی از سوی دولت مرتفع شود، زیرا صنایع فلزات در کشور ما بیشتر صادراتمحور هستند، در چنین شرایط سخت اقتصادی که به ارز بیشتری نیاز داریم، باید دولت با تمهیداتی هرچه بیشتر زمینهساز این امر شود که ارز بیشتری به کشور وارد شود. از همینرو باید دولت تمام توان خود را برای حمایت از صنعت در داخل به کار بگیرد.
امیدوار هستیم که وزیر صنعت، معدن و تجارت که از دل صنعت برآمدند و دغدغه صنعتگران را به خوبی درک میکنند، حمایت بیشتری از صنعتگران داشته باشند، البته عملکرد چند ماهه او این موضوع را نشان میدهد که قصد حمایت از صنعتگران را دارند. از همینرو امیدواریم که مشکل انرژی برای تمام صنایع در کشور در چنین شرایط سخت اقتصادی برطرف شود.