به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیر صباغ با اشاره به اینکه حوزه معدن و صنایع معدنی تولیدکننده مواد اولیه بخش‌‌‌های صنعتی و حوزه پایین‌دست است، گفت: در این حوزه از سنگ‌آهن خام که کلوخه است و به آن مواد خام گفته می‌شود تا برسد به محصولی مثل فولاد که آنجا باز خام می‌‌‌گویند حتی به مفتول یا محصولات پایین‌دست هم ماده خام گفته می‌شود.وی افزود: هر چه ارزش افزوده بیشتری روی زنجیره به دست بیاورید تولید به محصول نهایی نزدیک‌‌‌تر می‌شود و از مواد خام فاصله می‌گیرد.صباغ ادامه داد: راهکار مقابله با خام‌فروشی مقابله با تولیدکننده نیست، راهکار مقابله با خام‌فروشی تنها از طریق سرمایه‌گذاری است و باید صنعتی ایجاد شود که بتواند آن ماده خام را مصرف کند.

دستیار ویژه رئیس هیات عامل گفت: از دیدگاه ما نقش سازمان‌های توسعه‌‌‌ای و نقش سرمایه‌گذاری که این سازمان‌ها دارند توسعه زنجیره‌‌‌های ارزش به نحوی است که ما بتوانیم همواره شاهد صادرات محصول با ارزش افزوده بالا نسبت به محصول خام باشیم.

وی افزود: البته در خیلی از حوزه‌‌‌ها ما ناچار به خام‌فروشی هستیم، وقتی برق صنعت در تابستان محدود می‌شود طبیعتا واحد‌‌‌های فولادی کاهش تولید دارند و آهن اسفنجی مازاد می‌شود که این مواد معدنی به دلیل مازاد تولید باید صادر شود در غیر‌این صورت واحد تولیدی تعطیل می‌شود. صباغ ادامه داد: همچنین در زمستان وقتی گاز صنعت قطع می‌شود به عنوان نمونه در زنجیره فولاد، واحد‌‌‌های آهن اسفنجی تعطیل می‌‌‌شوند و ماده معدنی گندله مواد اولیه‌‌‌ای است که مصرف نخواهد شد و به عنوان ماده خام باید از کشور صادر شود پس هر چه ما سرمایه‌گذاری بیشتری انجام بدهیم و زیرساخت بیشتری را برای صنعت ایجاد کنیم می‌توانیم شاهد کاهش صادرات ماده خام و صادرات محصول با ارزش افزوده بالا باشیم. مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: حوزه معدن و صنایع معدنی سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات دارد. اگر پروژه‌‌‌های سرمایه‌گذاری در دو سه سال آینده محقق بشود ما این عدد را به حدود ۱۵ میلیارد دلار افزایش می‌‌‌دهیم. حوزه پتروشیمی و حوزه معدن و صنایع معدنی دو بال ارزآور کشور هستند که دولت روی منابع ارزی‌اش برای حوزه‌‌‌های صنعتی و بخش صنایع استراتژیک حساب باز کرده است، پس اگر بخواهیم فقط بخش معدن را در نظر بگیریم ارزآوری قابل‌توجهی دارد.