معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران اعلام کرد
پرداخت ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۱۴۰۱
وی درباره کاهش تسهیلات ارزی این بانک در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ نیز توضیح داد که مانند سالهای گذشته ۶پروژه بزرگ و ملی با تامین مالی بانک توسعه صادرات ایران در دست اجرا است، اما از آنجا که تسهیلات ارزی پرداختی بانک توسعه صادرات به طرحهای مذکور پرداخت میشود، براساس میزان پیشرفت آنها و اسنادی که برای بانک ارسال میشود تسهیلات پرداخت میشود. بنابراین ممکن است در یک دوره مالی اسناد بیشتری به دست بانک برسد و در سال دیگر اسناد کمتری، به همین دلیل هم پرداخت تسهیلات ارزی در سال گذشته متناسب با اسنادی بوده که برای بانک ارسال شده است.
تامین مالی پروژههای بزرگ در دست اجرا
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات درباره پروژههایی که این بانک تامین مالی آنها را برعهده دارد نیز گفت: چند پروژه بزرگ در کشور با تامین مالی بانک توسعه صادرات در دست اجرا بوده یکی از آنها پروژه پتروشیمی سلمان فارسی است که حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی ادامه داد: پروژه دومی که تامین مالی آن را برعهده داریم، شرکت فولاد جهانآرا در خرمشهر است که تقریبا به شرایط بهرهبرداری رسیده است. طرح توسعه شرکت فولاد آلیاژی ایران در یزد که ماه گذشته از آن بازدید بهعمل آمده نیز آماده بهرهبرداری تا پایان شهریورماه امسال است.
ساعدیفر پروژه کلیدی فاز یک بندر اقیانوسی چابهار را یکی دیگر از پروژههای بزرگ در دست اجرای بانک عنوان کرد که تامین مالی آن توسط اگزیمبانک ایران و با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات ایران در حال انجام است. او افزود: بخشی از تجهیزات بندری برای تخلیه و بارگیری وارد کشور شده و در حال بهرهبرداری هستند. گزارشهایی که درباره پهلوگیری کشتیهای مختلف و بعضا پهنپیکر در این بندر از رسانههای صوتی و تصویری کشور منتشر میشود در حقیقت اشاره به امکاناتی دارد که با استفاده از تسهیلات بانک توسعه صادرات در بندر شهید بهشتی چابهار ایجاد و نصب شده و در حال بهرهبرداری است.
این مقام بانکی توضیح داد که در حال حاضر بهرهبرداری از این پروژه متناسب با تجهیزات وارد شده انجام میشود و زمانی که تمام اجزای آن اجرا شود، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر نیز متناسب با تجهیزات نصبشده، افزایش خواهد یافت. وی تصریح کرد: بخشی دیگر از تجهیزات خریداری شده برای این بندر طی سال جاری و به تدریج به محل اجرای پروژه حمل خواهند شد و بخش دیگری هم در حال سفارش برای ساخت هستند. ساعدیفر گفت: متناسب با اسنادی که از این پروژهها به دست بانک برسد، تسهیلات ارزی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. پروژههای جدید هم نیازمند انعقاد قرارداد عاملیت جدید با صندوق توسعه ملی است که این موضوع در ارکان اعتباری بانک در دست بررسی است.
پرداخت ۲هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات همچنین اعلام کرد، این بانک در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کرده که این رقم نسبت به سال قبل از آن نزدیک به ۸۰ درصد رشد داشته است. لازم به یادآوری است که این بانک در سال ۱۴۰۰ حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پرداخت کرده بود. وی افزود: بخشی از این تسهیلات از محل منابع داخلی بانک و بخش دیگری هم در چارچوب تفاهمنامهها با صندوق نوآوری نفت، صندوق توسعه ملی و سایر ارگانها بوده است.
ساعدیفر توضیح داد: صندوق نوآوری نفت در سال ۱۴۰۱ و از محل بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تفاهمنامهای را با بانک توسعه صادرات منعقد کرد که براساس آن، مبلغ ۵.۴۱۰ میلیارد ریال سپردهگذاری در نزد بانک صورت گرفته است، بانک توسعه صادرات هم معادل همان مبلغ را از منابع خود به صورت تلفیقی به شرکتهای دانشبنیان معرفی شده و واجد شرایط، تسهیلات با نرخ سود ترجیحی و مناسب پرداخت کرده یا در حال پرداخت است.