درگفتوگو با «دنیایاقتصاد» مطرح شد
بازارهای صادراتی سماور ایرانی
پدرام حاج میرزا رحیم شیرازی نبود نرخ تعمیرکاران را از مهمترین چالشهای مهم اتحادیه برشمرد و ادامه داد: از آنجا که تعمیر انواع آبگرمکنهای گازی و لوازم خانگی یکی از رستههای این اتحادیه است و برخی تعمیرکاران و مشتریان از نبود نرخ مشخص و معلوم ناراضی هستند؛ بنابراین اولین اقدام هیاتمدیره جدید، درخواست نرخ معلوم و مشخص برای این رسته است. وی گفت: اتحادیه سماور در سال ۱۳۶۵ با ۳۵ عضو تاسیس و اکنون با ۶۵۰ عضو فعال است که بیش از ۳۰۰ واحد صنفی بدون پروانه کسب در مناطق مختلف شهر هستند؛ بر این اساس از اقدامات اتحادیه ساماندهی افراد بدون پروانه کسب است که بازرسان اتحادیه به همراه نمایندگان اتحادیه در مناطق غرب، شرق و جنوب به این مهم جهت شناسایی و راهنمایی برای قانونمند شدن عمل خواهند کرد و مسلما اعضای اتحادیه افزایش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تجمع اعضا بیشتر در مناطق وحدت اسلامی، بهارستان و چهاردانگه است ادامه داد: با شناسایی واحدهای بدون پروانه کسب افراد میتوانند در رستههای فعال اتحادیه از جمله سماورساز، تعمیرکار آبگرمکن، فروش لوازم گازی و تعمیرکنندگان لوازم خانگی اقدام به اخذ پروانه کسب کنند. شیرازی در خصوص وضعیت تولید صنف نیز گفت: تولیدکنندگان این صنف بیش از ۸۰ عضو و فروشندگان هم ۱۵۰ نفر و مابقی اعضای دیگر رستهها هستند. این در حالی است که با تولید کتریهای روگازی و سماورهایی که از خارج وارد میشود، تقاضا برای استفاده از سماورهای برنجی داخلی بهشدت کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر گران شدن مواد اولیه باعث شده سماور گران تهیه و عرضه شود.
وی با بیان اینکه عمده مواد اولیه ساخت سماور فلز برنج است گفت: امیدواریم بتوانیم این ماده مهم را با قیمت دولتی تهیه کنیم. این در حالی است که انواع کالاهای وارداتی مذکور از آلیاژهای به خصوص تشکیل شده و از برنج که ماده اولیه گران است تهیه نمیشود. با این حال سماور را به عراق و افغانستان صادر میکنیم که اگر دولت از تولیدکنندگان این کالا حمایت کند بهراحتی میتوانیم به دیگر کشورها نیز صادر کنیم.