به گزارش روابط‌‌عمومی بانک صادرات ایران، در مراسمی با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، نمایندگان خانه ملت، مدیرعامل بانک صادرات ایران، مدیران‌‌عامل بانک‌ها، معاونان بانک مرکزی، کارشناسان، فعالان حوزه صنعت پرداخت الکترونیک و اصحاب رسانه، سامانه چک امن دیجیتال (چکاد) در بانک مرکزی رونمایی شد و نخستین چک امن دیجیتال کشور در سامانه همراه بانک صادرات ایران صادر شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در این مراسم با اشاره به اهمیت کاهش هزینه مبادله برای تولید‌‌‌‌کنندگان، بازرگانان و فعالان اقتصادی گفت: هر عملی که موجب کاهش هزینه مبادله شود، تولید در اقتصاد کشور شرایط سهل‌‌تر و جذاب‌‌تری خواهد یافت. سیداحسان خاندوزی با قدردانی از زحمات انجام شده برای راه‌‌اندازی چک دیجیتال افزود: راه‌‌اندازی این ابزار جدید موجب سرعت گرفتن گردش کالا و خدمات خواهد شد و افزایش اطمینان به ابزارهای پولی الکترونیک ضمن کمک کردن به تولید‌‌کنندگان و فعالان اقتصادی، موجب رضایت بیشتر مردم و کاهش هزینه غیربهره‌‌ای بانک‌ها خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با بیان اینکه با رونمایی از چک امن دیجیتال، گام دیگری در توسعه اقتصاد دیجیتال برداشته شد و می‌تواند در مبادلات تجاری و صنعتی موثر باشد، از بهبود وضعیت تولید در کشور خبر داد.

سیدرضا فاطمی‌‌امین افزود: محور تمامی فعالیت‌‌های اقتصادی کشور تولید است که نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوب‌‌تری دارد و هرچقدر زیرساخت‌‌ها و هزینه‌ها در بخش تولید را کاهش دهیم، جریان تولید تقویت خواهد شد و هماهنگی و همدلی مجموعه اقتصادی نوید‌بخش شرایط بهتری در اقتصاد کشور است.

رئیس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به روند تصویب بخش‌های مختلف قانون چک از نمایندگان مجلس برای تصویب و نظارت بر اجرای این قانون تشکر کرد و گفت: قانون چک بخش‌های مختلفی داشته که امروز یکی از محصولات جدید در این قانون راه‌‌اندازی می‌شود. چک ابزار مهمی است که مورد استفاده صاحبان سرمایه، تجار و بازرگانان، افراد حقیقی و حقوقی قرار می‌گیرد. علی صالح‌‌آبادی افزود: هرچه اعتبار چک را افزایش دهیم، به بهبود فضای کسب و کار در کشور کمک کرده‌‌ایم. افزایش اعتبار چک یکی از موارد مورد تاکید قانون چک بوده که امروز چک امن دیجیتال با اعتبار و اعتماد بیشتری وصول خواهد شد.

رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برکات زیاد تصویب قانون چک تاکید کرد: مجلس اراده جدی دارد با جدیت بر اجرای قانون نظارت کند.

نصرالله پژمان‌‌فر با اشاره به اینکه افرادی که در جریان مشکلات چک گرفتار می‌شوند، جریان اقتصاد کشور را دچار مشکل می‌کنند گفت: با قانون جدید، چک کارکرد حقیقی و واقعی خود را در اقتصاد کشور پیدا می‌کند که اقدام مبارکی است.

معاون فناوری‌‌های نوین بانک مرکزی نیز با قدردانی از بانک‌های پیشرو از جمله بانک صادرات ایران در زمینه راه‌‌اندازی چک امن دیجیتال، به تشریح مزیت‌‌های این چک پرداخت و گفت: خدمات غیرحضوری بانک‌ها به بیش از ٩٥درصد رسیده که با راه‌‌اندازی سامانه چکاد، این میزان به ٩٨ درصد افزایش خواهد یافت. مهران محرمیان عدم نیاز به انتقال فیزیکی چک و امکان نقد کردن آن بدون مراجعه به شعبه را از مزایای این چک عنوان کرد و گفت: تمامی موارد قانونی اعتبارسنجی درباره چک کاغذی، درباره چک الکترونیک نیز صادق است.