قطع گیاهان هرز با سمپاشی هوشمند مزارع
کاهش ۹۷درصدی استفاده از علفکشها قبل از سبز شدن گیاه
بر اساس این گزارش، تیم Greeneye Technology با کاهش استفاده از علفکشها به میزان ۹۷ درصد قبل از سبز شدن و ۸۸ درصد پس از سبز شدن، تلاش میکند تا این اقدام را به یک فناوری بزرگ سمپاش تبدیل کند. بر اساس این گزارش، این شرکت مبتنی بر تکنولوژی از زمان راهاندازی سیستم پاشش دقیق خود به صورت تجاری در ایالات متحده در اوایل سال جاری میلادی (۲۰۲۲) با کشاورزان این منطقه به صورت پایلوت کار میکند. بهطوری که این تیم تمرکز و توجه خود را برای صرفهجویی قابل توجه در هزینه علفکشها در اختیار کشاورزان قرار میدهند و در عین حال کارآیی بهتری را در کاربرد علفکشها ممکن میسازند.
در حقیقت این فناوری از طریق صرفهجویی در هزینههای نهادهها، استفاده از محصولات موثرتر برای کمک به کشاورزان برای دستیابی به کنترل بهتر علفهای هرز و همچنین مدیریت علفهای هرز مقاوم در برابر علفکشها یک روش هوشمندانه برای سمپاشی علفهای هرز در مزرعه به ارمغان آورده است. بر اساس این گزارش تیم فناوری Greeneye در ابتدا یک بوم سمپاش ایجاد کرد که برای بازسازی هر دستگاه سمپاش موجود طراحی شده است و تقریبا مانند اتصال فرمان اسکید، کل بوم کارخانه موجود با بوم کاملا مجهز Greeneye جایگزین شده است. از سوی دیگر به گفته مدیر فنی این فناوری، سیستم یک مخزن در سمپاش متوسط با سیستم دو مخزن تغییر میکند. همچنین بوم آلومینیومی Greeneye از خط سمپاش موجود همراه با خط خود استفاده میکند تا قابلیت سمپاشی باقیمانده پخش را فراهم کند در حالی که هدف قرار دادن سمپاشی علفهای هرز دقیقا با علفکشهای تماسی از طریق خط Greeneye است. نکته جالب توجه اینکه بوم Greeneye با ۱۲واحد پردازش گرافیکی، ۲۴دوربین، ۱۴۴نازل سمپاش و چراغهای ضرباندار به سمپاش اجازه میدهد شبانهروز کار کند.
اسکن عکس علفهای مزارع با استفاده از هوش مصنوعی فناوری Greeneye
این گزارش همچنین میگوید: در فناوری Greeneye با استفاده از فناوری هوش مصنوعی (AI)، سمپاش با هر گذر از یک میدان هوشمندتر میشود. در واقع دوربینها به شکل شبکهای تنظیم شدهاند که هر فریم از یک مربع ۱۰ در ۱۰ اینچی تشکیل شده است؛ یعنی هر دوربین به عنوان «چشم» برای ۶ نازل عمل میکند. به این ترتیب هنگام دویدن در مزرعه، دوربینها منطقه یک متری جلوی دستگاه را اسکن میکنند که به فناوری اجازه میدهد تا تصاویر را پردازش کند و به نازلهای انتخابشده سیگنال دهد تا هنگام عبور بوم از روی علفهای هرز شناساییشده، درگیر شوند. همانطور که سمپاش در مزرعه حرکت میکند، دادهها جمعآوری میشوند تا اطلاعات ارزشمندی را در اختیار کشاورز قرار دهند تا در داشبورد آنلاین قرار بگیرند. از طرف دیگر هوش مصنوعی این فناوری، عکسها را با وضوح بالا اسکن میکند و قادر است علفهای هرز را از بدو رشد تا مراحلی که به بیشترین رشد خود میرسد شناسایی کند.
به گفته اپراتور سمپاشGreeneye، این سیستم کاربرپسند است؛ به این معنا که تنها با چند دکمه و یک صفحه نمایش کشاورز میتواند عملیات سمپاشی را به راحتی انجام دهد. این در شرایطی است که سمپاش نامبرده دارای دو حالت سبز در مقابل قهوهای و سبز در مقابل سبز است؛ به این ترتیب سبز در مقابل قهوهای، در زمان قبل از سبز شدن یا وضعیت آیش استفاده میشود و به نازلهای سمپاش میگوید که روی تمام گیاهان سبز فعال شوند. از سوی دیگر حالت سبز در مقابل سبز به هر فریم نگاه میکند و علفهای هرز را از محصول رمزگشایی و شناسایی میکند. سمپاش همچنین دارای یک محدوده حساسیت است که توسط اپراتور تعیین میشود و یک برنامه پیشفرض که به سمپاش میگوید اگر بوم به ارتفاع معینی از سطح زمین رسید و دوربینها دیگر نتوانند وجود علف هرز را تشخیص دهند، بهطور خودکار سمپاشی را انجام دهد.
استفاده از سمپاش هوشمند چگونه فرصت به کارگیری سموم و آفتکشهای با کیفیت و گرانتر را به کشاورز میدهد؟
بر اساس این گزارش دادههای جمعآوری شده نشان میدهد: در ابتدای سال جاری میلادی با همکاری که با کشاورزان منطقه غرب ایالات متحده صورت گرفت مشخص شد که هنگام استفاده از سمپاش Greeneye، قبل از سبز شدن ۹۷ درصد و بعد از سبز شدن ۸۸ درصد استفاده از مواد شیمیایی برای سمپاشی علفکشها کاهش یافت. یکی از کشاورزان که در سال جاری مزرعه خود را به فناوری Greeneye مجهز کرده است میگوید: با استفاده از این فناوری پروسه سمپاشی را برای اپراتور قابل کنترلتر کرده است و از سوی دیگر ضمن صرف کردن وقت کمتر برای انجام عملیات سمپاشی از مواد شیمیایی کمتری نیز استفاده کرده است.
علاوه بر این، به دلیل استفاده از سموم و علفکشهای کمتر، این فرصت به کشاورزان داده میشود تا از سموم و علفکشهای گرانتر و موثرتری که پیش از این نمیتوانستهاند استفاده کنند با حجم کمتری در مزارع و باغات خود استفاده کنند. با این تفاسیر، گروه بازاریابی این شرکت مبتنی بر تکنولوژی میگوید: این سمپاش اگرچه به صورت پایلوت در حال کار است اما در سال ۲۰۲۳ برنامه گستردهتری برای مستقر کردن این سمپاش هوشمند در سطح بیشتری از مزارع داریم. با نگاهی به سال ۲۰۲۳، بوچر توضیح میدهد که تقاضا برای راهحل Greeneye بیشتر از عرضه خواهد بود. این عمدتا به دلیل مشکلات زنجیره تامین است که تولید تجهیزات را با مشکل مواجه کرده است. با این حال، بوچر همچنان قصد دارد در سال آینده دهها سیستم Greeneye را در مزارع مستقر کند. این در حالی است که مدل ۲۰۲۳ این سمپاش شامل یک سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) خواهد بود و یک اپلیکیشن موبایل برای نمایش اطلاعات، مشابه داشبورد آنلاین خود، در اختیار کشاورزان قرار میدهد. از سوی دیگر گسترش قابلیتهای کاربرد دقیق آن به سایر ورودیها، مانند قارچکشها و ریزمغذیها و همچنین معرفی قابلیتهای بیشتر آنالیز میدانی نیز از اولویتهای مدلهای آینده خواهد بود.