کشت عمودی؛ فرصتی برای کاهش انرژی

به طور کلی برج عمودی کشت سبز تجهیز سیستم ،کشتی است که آبیاری در آن به روش ایروپونیک که جدیدترین روش در سیستم‌های کشت است، انجام می‌شود. این سیستم کشت می‌تواند بیشترین سطح کشت را ایجاد کند و با حداقل مصرف آب در یک متر مربع تا ۹۶ بوته را در یک متر مربع فضا در خود جای دهد. به دلیل استفاده از روش ایروپونیک سرعت رشد گیاهان با این روش تا سه برابر افزایش می‌یابد.گیاهانی که در این سیستم قابل کشت هستند عمدتا گیاهانی هستند که ریشه و ساقه آنها کمتر از ۲۰ سانتی‌متر است. با استفاده از این سیستم ۱۵۰ نوع گیاه مختلف به روش ایروپونیک قابل کشت است.

در همین راستا مدیرعامل مجموعه پارسیان افروز هیرکان با بیان اینکه کشت عمودی فرصتی برای کاهش مصرف انرژی است، گفت: دیوار سبز نیل یک مدل بهینه برای نگهداری گیاهان به شمار می‌رود.کوثر محمدی اظهار کرد: با توجه به نیاز جامعه به فضای سبز و کمبود زمین قابل کشت، استفاده از «دیوار سبز هوشمند» یکی از بهترین راه‌ها برای توسعه گلخانه است. محمدی افزود: دیوار سبز یکی از تولیدات انحصاری مجموعه پارسیان افروز هیرکان بوده که می‌تواند در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. وی ادامه داد: در حال حاضر بستر کشت ما به صورت افقی بوده، اما در کشاورزی مدرن این روند رو به تغییر است و کشت به صورت عمودی انجام می‌شود.

محمدی افزود: در این راستا ما با کنار هم قرار دادن تعدادی گلدان روی یک دیوار این ایده را عملی کرده‌ایم که علاوه بر زیبایی بصری، مزایای فراوانی برای محیط دارد. بنیان‌گذار دیوار سبز نیل ادامه داد: شبکه آبیاری این دیوار به صورت یکپارچه بوده و پس از آبیاری دمای محیط تا ۱۰ درجه و نویز (آلودگی صوتی) محیط تا پنج دسی‌بل کاهش می‌یابد. وی همچنین اظهار کرد: این دیوار برای مکان‌های کاری و شلوغ بسیار مناسب بوده و آرامش را در محیط جاری می‌کند. ‌این ایده علاوه بر اینکه فضای کمتری را در محیط اشغال می‌کند، قرارگرفتن گیاهان در کنار یکدیگر هم موجب افزایش کیفیت رشد آنها می‌شود.