ضرورت  شکل‌گیری هسته‌های  دانش‌بنیان  در  فولاد مبارکه

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در جلسه کمیته مدیریت این شرکت با بیان اینکه فولاد مبارکه راهبرد ایجاد تحول را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: این شرکت به‌عنوان یکی از ارکان اقتصادی کشور به دنبال حرکت‌هایی است که منجر به جهش و تحول می‌شوند.

محمدیاسر طیب‌نیا با اشاره به موانع تولید و گزارش‌های ارائه‌شده در جلسه کمیته مدیریت تصریح کرد: این گزارش‌ها نشان‌دهنده موفقیت‌های مهم و قابل‌توجهی در عرصه تولید و توسعه فولاد مبارکه بود. به‌رغم همه مشکلات و موانعی که بر سر راه تولید و توسعه در کشور وجود دارد، این گزارش‌ها امیدبخش است. رکوردهای تولید ارزشمندی در فروردین‌ و اردیبهشت‌ سال جاری ثبت شد که این دستاوردها باید ادامه پیدا کنند.

وی با تاکید بر ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های ایمنی در کار تصریح کرد: این موضوع باید در عرصه تولید و توسعه، برای نیروهای رسمی و پیمانکار سرمشق قرار داده شود، چراکه رعایت قوانین و مقررات ایمنی برای همه است و هیچ تفاوتی میان نیروها وجود ندارد.

برای ارتقای کیفی محصولات نیازمند مواد اولیه باکیفیت هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: واحدهای تولیدی فولاد مبارکه جهت‌گیری روبه‌رشدی در تولید محصولات کیفی داشته‌اند و این در حالی است که طی دو ماه گذشته و در خردادماه نیز همچنان میزان تولید در حال ارتقا بوده است. وی با اشاره به ضرورت تامین مواد اولیه خاطرنشان کرد: با انعقاد قراردادهای میان‌مدت تا حد زیادی موفق به پایداری نسبی در تامین مواد اولیه شده‌ایم. اولویت ما ارتقای کیفیت محصولات است که باید همواره در نظر گرفته شود و تولید کیفی منوط به تامین مواد اولیه باکیفیت است.

رعایت ایمنی همزمان با ارتقای میزان تولید

طیب‌نیا یادآور شد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده به‌رغم محدودیت‌های انرژی، حفظ میزان کمّی و کیفی تولید را در دستور کار قرار داده‌ایم و زمینه تولید در فصول دیگر سال فراهم شده است. همچنین میزان رعایت ایمنی و کاهش حوادث نیز همزمان با ارتقای میزان تولید در فولاد مبارکه محقق شده است.

وی با اشاره به موفقیت‌های اخیر مجتمع فولاد سبا اضافه کرد: مجتمع فولاد سبا یکی از مجموعه‌هایی است که باور به انجام کار در آن احساس می‌شود و این امر جای تقدیر دارد، چراکه موفقیت‌های مختلفی که در گزارش‌های این مجموعه آمده حاصل استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود (مهارت و تجربه سرمایه‌های انسانی) است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اینکه مقدمات تولید بسیاری از فولادهای کیفی ازجمله فولادهای الکتریکی در مجتمع فولاد سبا فراهم شده گفت: این اتفاق بدون اضافه شدن هرگونه تجهیز جدیدی محقق شده که بسیار ارزشمند است و باید ادامه پیدا کند. باید با برنامه‌ریزی مشخصی، اتاق‌های فکر برای رفع چالش‌های مختلف فولاد مبارکه تشکیل شود و مدیران مجموعه از طریق استفاده از تجارب و دانش مشاوران، متخصصان و کارشناسان حوزه‌های فنی، فرصت‌های جدید بهبود را شناسایی کنند.

وی تاکید کرد: افزایش سرعت در شروع و اجرای پروژه‌های توسعه فولاد مبارکه بسیار محسوس است و این پروژه‌ها مشکلات زیادی را از سر راه واحدهای مختلف شرکت برداشته است.

طیب‌نیا با اشاره به روند مطلوب داخلی‌سازی و بومی‌سازی در فولاد مبارکه تصریح کرد: در حوزه بومی‌سازی همچنان جای  کار زیادی وجود دارد و با تسهیل‌گری، برنامه‌ریزی و دیگر اقدامات باید بتوانیم پیشرفت بیشتری در پروژه‌های بومی‌سازی داشته باشیم تا برای آینده آماده باشیم و این موضوع از امروز نیاز به پیش‌بینی و برنامه‌ریزی دارد.

وی ادامه داد: فولاد مبارکه طی سال‌های گذشته نیروهای دانشی خوبی تربیت کرده و به همین خاطر لازم است در واحدهای تولیدی هسته‌های دانش‌بنیان شکل گیرد تا تسهیل‌گری‌های لازم برای ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان با فولاد مبارکه انجام شود. در این خصوص همه مدیران در همه واحدها مامور به انجام این کار هستند تا شاهد تحول‌ها و جهش‌ها در این زمینه باشیم.

باید در مصرف انرژی فرهنگ‌سازی شود

طیب‌نیا با تاکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در صرفه‌جویی مصرف انرژی گفت: انرژی یکی از مهم‌ترین چالش‌های جدی در کشور بوده و خواهد بود که باید برای بهینه‌سازی مصرف آن فرهنگ‌سازی شود و این کار را باید از خودمان شروع کنیم. باید پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف در خطوط تولید تعریف و فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف انرژی را در شرکت فولاد مبارکه نهادینه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدیران و کارکنان فولاد مبارکه، سفیران فرهنگ‌سازی برای مصرف بهینه انرژی هستند و روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه نیز باید در این زمینه تلاش‌های جدی انجام دهد.

 البته این کار مربوط به امروز نیست و برای فرهنگ‌سازی باید برای سال‌های متمادی برنامه‌ریزی کرد، اما شروع‌کننده این حرکت باید فولاد مبارکه باشد.