پتروشیمی کارون در مسیر «بالکان»
به گفته مدیرعامل پتروشیمی کارون صنعت ایزوسیانات در ایران یک صنعت نوپا است که نقل و انتقال محصولات آن سخت و فروش آن فصلی است، به طوری که اوج مصرف آن در زمستان با قیمت مناسب و درخواست بالا است و کمترین درخواست در فصل تابستان است بنابراین قابلیت ذخیرهسازی چندانی ندارد و نمیتوان انبارش کرد به همین دلیل راهی جز پیدا کردن منابع و مقاصد جدید برای جبران این نوسانات فصلی وجود ندارد.
گرچه در پنج سال گذشته مشتریهای شرکت در داخل کشور از ۵ مشتری به ۵۲ مشتری افزایش یافته، اما صادرات میتواند علاوه بر افزایش فروش حضور شرکت را در بازارهای خارجی گسترش دهد. این در حالی است که نیل زاتوویچ مدیرعامل Bos Pool Company که بزرگترین تولیدکننده اسفنج و فوم در بوسنی است نیز اعلام کرده با اتکا به دانش و تجربه کارون میتواند کیفیت محصولات خود را افزایش دهد.
شرکت باس پول علاوه بر حضور در بالکان با کشورهای اروپایی هم در حوزه TDI کار میکند و محصولات خود را در آن بازار نیز عرضه میکند و امیدوار است با آغاز همکاری با شرکت پتروشیمی کارون که در این صنعت در سطح جهانی شناخته شده است، بتواند بازار خود را تقویت کند و گسترش دهد.
بوسنی تاکنون نیز مصرفکننده محصولات صنعت پتروشیمی ایران بوده، اما این محصولات را با دو یا سه واسطه با قیمت بالاتر و کیفیت پایین ناشی از سودجویی دلالان که در خلوص محصولات پتروشیمی ایران دست میبردند تهیه میکرده است.
آغاز تعمیرات اساسی بزرگ در کارون
در همین حال کارون برای افزایش تولید به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی خود گام برداشته است. در همین زمینه مدیر این مجتمع پتروشیمی از آغاز تعمیرات اساسی بزرگ در این مجتمع با تکیه بر نیروهای بومی و متخصصان و همچنین دانش و قطعات ایرانی با هدف رفع گلوگاههای تولید و رساندن تولید کارون به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی خبر داد.
مهدی خواجه در خصوص این تعمیرات اساسی گفت: این اورهال بنا بود اوایل نیمه دوم ۱۴۰۱ برگزار شود، اما به دلیل اینکه شرکت پتروشیمی فنآوران که با محصول مونوکسید کربن از تامینکنندگان اصلی خوراک پتروشیمی کارون به شمار میرود در اورهال قرار گرفت، ما مجبور شدیم همزمان با فنآوران این تعمیرات اساسی را چند ماه زودتر از برنامهریزی قبلی شروع کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه برنامهریزیهای اصلی این تعمیرات اساسی از سال گذشته انجام شده بود خوشبختانه آمادگی انجام این اورهال را حدود چهار ماه زودتر از برنامه قبلی داشتیم و با بسیج صورت گرفته اورهال کارون آغاز شد.
مدیر مجتمع پتروشیمی کارون تصریح کرد: این تعمیرات اساسی شامل واحدهای (DRY) واحد ۳۴۰ ،(MDI) واحد ۲۴۰، واحد کلر ۱۱۳، واحدهای فوسژن ۲۵۰ و ۳۵۰ و HOT OIL است و نکته قابل توجه اینجاست که این اورهال یکی از اساسیترین اورهالهایی است که پتروشیمی کارون از ابتدای راهاندازی تا الان انجام داده است. خواجه اظهار کرد: امیدواریم بعد از این اورهال و رفع گلوگاههای تولید، پتروشیمی کارون توانایی تولید در ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی خود را پیدا کند. وی افزود: مدت زمانی که برای این اورهال در نظر گرفته شده بین ۱۵ تا ۲۰ روز است و حدود ۱۵۰ نفر از کارگران و متخصصان بومی در این اورهال مشارکت خواهند داشت که موجب ایجاد اشتغال موقت خواهد بود. مدیر مجتمع پتروشیمی کارون همچنین اظهار کرد: یکی از کلیدیترین واحدهایی که در این تعمیرات اساسی برای اولین بار به کمک متخصصان داخلی و با استفاده از دانش بومی، اورهال میشود واحد DRY است که با اصلاح و بهروزرسانی این دپارتمان، یکی از گلوگاههای تولید پتروشیمی کارون در به ظرفیت رسیدن اسمی شرکت است. خواجه افزود: اکثر قطعاتی که ما در این اورهال استفاده میکنیم تولید داخل است و اکثرا قراردادهای آن در نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی بسته شده و مورد تایید واحدهای نظارتی و کنترل کیفی مجموعه هم قرار گرفته است. وی خاطرنشان کرد: با انجام تعمیرات اساسی واحد HOT OIL ضمن جلوگیری از توقف تولید و حوادث مختلف، از وقوع هرگونه آتشسوزی نیز جلوگیری خواهد شد و ضریب تداوم و اطمینان تولید را بالا خواهد برد.