ممنوعیت واردات رسمی؛ آمار قاچاق محصولات تقلبی آرایشی-بهداشتی را افزایش داده است
تامین نیاز با کالاهای قاچاق
از این رو یکی از مشکلات این صنعت محدودیتهای تامین ارز است که خود تبدیل به یکی از موانع تولید در این صنعت شده است. در حالی که باید در نظر داشت راهحلهای یکبعدی، پاسخگوی نیازهای کشور در این حوزه نیست و باید با هوشمندی و در نظر گرفتن فرصتها، تهدیدات و شرایط جدید ناشی از برداشته شدن تحریمها، راهکاری عرضه شود که ضمن جلوگیری از ورود محصولات قاچاق و تقلبی به کشور، هم منجر به افزایش تولید و صادرات شود و هم پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
همچنین با ارائه راهحلهای پیشنهادی برای پویایی و مقابله با قاچاق کالا باید در نظر داشت که بخش عمدهای از جامعه مصرفکننده درصدد تهیه کالاهای آرایشی، بهداشتی و عطریات وارداتی هستند و این نیاز از طریق واردات رسمی، قاچاق، مسافری یا روشهای دیگر تامین میشود.
بنابراین گشایش واردات بهصورت مدیریت شده برای تامین این نیاز و جلوگیری از قاچاق کالا که طبعا موجب ورود محصولات تقلبی در سطح وسیع میشود، میتواند یکی از راهحلهای موثر در رفع این مشکل باشد.
اما به دلیل گستردگی بازار مصرفی اینگونه محصولات در سطح جامعه و تمایل شرکتهای تولیدکننده خارجی به حضور در بازار ایران، میتوان از طریق آزادسازی واردات بهصورت بالک، ضمن استفاده از ظرفیتهای داخلی و ایجاد اشتغال در کشور، با همکاری این شرکتها که اغلب بازارهای وسیعی را در سطح منطقه و جهان در اختیار دارند، اقدام به تولید تحت لیسانس و همچنین توسعه صادرات کشور در این حوزه کرد که در حال حاضر به دلیل ممنوعیت واردات بالک این بخش از بازار خالی مانده است.
در این صورت حمایت از توسعه برندهای قوی و مطرح تولیدی میتواند علاوه بر جلوگیری از ورود کالاهای بیکیفیت و کپی به بازار، سهم قابل قبولی از بازار را برای محصولات داخلی تامین کند.
دستیابی به موضوعات فوقالذکر نیازمند هماهنگی مستمر و نظاممند بخش خصوصی و دولت و تدوین استراتژی جامع این صنعت است که میتواند راه را برای تقویت جایگاه کشور در این صنعت هموار کند.