سرمایه اولیه در پرورش قارچ

سرمایه اولیه، اولین نکته تاثیرگذار در موضوع هزینه و درآمد پرورش قارچ است. هر چقدر میزان سرمایه اولیه شما بیشتر باشد طبیعتا درآمد شما هم به همان میزان در پرورش قارچ بالا می‌رود. برخی افراد اعتقاد دارند اگر پرورش قارچ با سرمایه اندک شروع شود حتما با شکست مواجه خواهد شد یا اینکه میزان موفقیت شما بسیار پایین خواهد آمد، اما این حرف از نظر علمی ‌اصلا درست نیست.

همیشه پیشنهاد ما در هر کاری این است که حتی اگر محدودیت مالی ندارید و دست شما برای سرمایه‌گذاری و هزینه کردن باز است، حتما فعالیت خود را از میزان کم شروع کنید تا با نکات آن کار آشنا شوید و اتفاقا اگر غیر از این باشد حتما شکست می‌خورید، البته بماند که اگر با سرمایه اندک هم کار پرورش قارچ را شروع بکنید حتما با روش‌های فروش اینترنتی می‌توانید سود بسیار خوبی به‌دست آورید که ما قرار است به زودی آموزش فروش اینترنتی برای کسب و کارهای کوچک را آغاز کنیم تا شما عزیزان تمام نکات آن را فرا بگیرید و بدون واسطه یا دلال محصولات خود را با بالاترین قیمت بفروشید.

هزینه و درآمد پرورش قارچ در منزل

هزینه پرورش قارچ در خانه بسیار اندک است و شما می‌توانید برای یادگیری و مصرف خودتان حتی آن را در گلدان نیز پرورش دهید، اما ما در این مقاله می‌خواهیم از یک نمونه سالن ۴۰ متری با ظرفیت ۴ تن کمپوست صحبت کنیم، همان طور که به آن اشاره شد، شما می‌توانید با کمتر از این میزان هم شروع کنید.

هزینه‌های ثابت در پرورش قارچ

هزینه‌های ثابت در پرورش قارچ یعنی لوازم و تجهیزاتی که شما در شروع کار خریداری می‌کنید و تا سال‌ها، دیگر نیاز به خرید آنها ندارید.

هزینه‌های متغیر در پرورش قارچ

هزینه‌های جاری یا همان در گردش هم به معنای هزینه‌هایی است که شما باید در هر دوره از پرورش قارچ انجام بدهید، مثل خرید کمپوست، خاک و... که در اوایل هر دوره از پرورش قارچ باید هزینه‌های جاری آن را کنار بگذاریم و بعد از فروش قارچ، میزان سود خودمان را جدا و دوباره با مابقی پول یا همان سرمایه در گردش برای خرید لوازم دوره بعد اقدام کنیم.

درآمد و سود پرورش قارچ چقدر است؟

اگر بخواهیم محاسبه درآمد و سود پرورش قارچ را در این مقاله به خوبی توضیح دهیم بهتر است با مثال و براساس همین سالن ۴۰ متری و با ظرفیت ۴ تن کمپوست متمرکز شویم تا مطلب برای شما به خوبی روشن شود.

در اکثر مواقع در کشور ما میزان برداشت قارچ بین ۲۵ تا ۳۵ درصد است که این اختلاف برداشت به چند عامل از جمله پرورش علمی ‌و اصولی، کاربلد بودن و تجربه فرد پرورش‌دهنده، کیفیت کمپوست و  کیفیت خاک پوششی بستگی دارد.

بنابراین اگر شما خوب آموزش ببینید و تمام نکات را رعایت کنید و در پرورش قارچ خود نظم کاری داشته باشید حتما بالاترین میزان برداشت را خواهید داشت.

نحوه قفسه‌بندی سالن ۴۰ متری

قفسه‌بندی سالن پرورش قارچ یکی از موضوعاتی است که حتما باید به آن توجه کنیم تا هم در طول دوره پرورش با مشکلات گردش هوا و پایین آمدن کیفیت قارچ مواجه نشویم و هم بتوانیم مقدار مناسب کمپوست برای خرید را محاسبه کنیم. طول سالن ۱۰ متر و عرض سالن ۴ متر، تعداد استاندارد طبقات در سالن‌های معمول ۳ طبقه، ارتفاع هر طبقه از هم باید ۷۵ سانتی‌متر، فاصله اولین طبقه از سطح زمین باید ۳۵ سانتی متر وابعاد بلوکه‌های کمپوست معمولا ۶۰ در ۴۰ سانتی متر و وزن آنها بین ۱۸ تا ۲۰ کیلو است. بنابراین در هر۱۰۰ در۱۲۰ سانتی‌متر امکان قرار دادن ۵ بسته کمپوست وجود دارد.

در طول سال می‌توان چند دوره قارچ را پرورش داد؟

پرورش قارچ به گونه‌ای است که اگر تمام نکات آن را طبق آموزشی که دیده‌اید انجام دهید، می‌توانید در طول سال ۵ دوره قارچ را پرورش دهید و همین امر باعث می‌شود که زمان بازگشت سرمایه شما بسیار کوتاه باشد. اما در صورت مساعد نبودن شرایط حداقل تعداد دوره پرورش در هر سال ۴ بار است.

آیا پرورش قارچ برای تولید‌کننده ارزش اقتصادی دارد؟

هر نوع محصولی که بر اساس علم و روش مناسب خود تولید شود ، صددرصد ارزش اقتصادی دارد و پرورش قارچ هم از این امر جدا نیست. در این قسمت چهار نکته مهم در این زمینه را برای شما بیان می‌کنیم تا ارزش اقتصادی این شغل مشخص شود:

می‌توانید در هر متر مربع، مقدار قابل توجهی قارچ پرورش دهید که به صورت عادی، در هر متر مربع می‌توانیم ۵۰کیلو در هر دوره، قارچ برداشت کنیم و اگر پرورش ما اصولی باشد، ‌این میزان به ۱۳۰ کیلو‌گرم در هر متر مربع می‌رسد. این نشان دهنده این است که درآمد پرورش قارچ بسیار مناسب و بالاست. اگر ما یک زمین کشاورزی داشته باشیم، در هر هکتار فقط می‌شود برای ۲ تا ۳ نفر شغل ایجاد کرد ولی در یک سالن ۹۰ تنی از پرورش قارچ این عدد به ۲۵ نفر می‌رسد. باید دقت کنیم در مزارع پرورش قارچ از کلمه حجم به جای سطح استفاده می‌کنیم، دلیلش هم آن است که ما برای تولید از قفسه بهره می‌بریم و در یک فضا می‌توانیم چند قفسه را روی هم بگذاریم، به همین دلیل، در یک فضای کوچک هم می‌شود از پرورش قارچ درآمد کسب کرد. شغل پرورش قارچ از مشاغل زود بازده است و تولیدکننده به سرعت سرمایه خودش را به دست می‌آورد و سود می‌کند.