مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با بیان این مطلب گفت: در ۱۰ ماهه سال‌جاری بیش از ۹۰۰ کیلومترمربع نقشه‌های زمین‌شناسی در بخش‌های پلی متال و آهن تهیه و برداشت ژئوفیزیکی به روش مغناطیس‌سنجی با ۴۰ هزار قرائت در حوزه پلی متال  انجام شده است. امیرعلی طاهرزاده افزود: ۱۲  فقره پروانه اکتشاف جدید در حوزه‌های آهن، پلی متال و غیرفلزی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و لرستان از دیگر دستاوردهای شرکت تهیه و تولید طی ۱۰ ماهه سا‌ل۱۴۰۰ است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۳درصد رشد داشته است. وی تصریح کرد: همچنین فرآیند جذب سرمایه‌گذار معدن مس و طلای جانجا با ذخیره‌ای بالغ بر یک میلیارد تن در جریان است که در آینده‌ای نزدیک به یکی از بزرگ‌ترین معادن کشور تبدیل خواهد شد.

تولید بیش از ۴۷ میلیون تن انواع ماده معدنی

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به میزان تولید سنگ‌آهن در معادن طی ۱۰ ماهه سال‌جاری گفت: بیش از ۴۶ میلیون تن سنگ آهن در ۱۱ معدن تحت پوشش و نظارت این شرکت تولید شده است. همچنین در خصوص سایر مواد معدنی اضافه کرد بیش از یک میلیون تن ماده معدنی از معادن انگوران، خراسان جنوبی (روی ملوند)  در این مدت استخراج و ۲۷۹ کیلوگرم شمش طلا در ۱۰ماهه ۱۴۰۰ توسط مجتمع طلای موته استحصال شده که این مقدار در مقایسه با مشابه سال قبل ۴درصد رشد داشته است. وی از هفت مجتمع راهبر ایمپاسکو شامل: سنگ آهک پیربکران، کک‌سازی زرند، نفلین سینیت کلیبر، فسفات اسفوردی، فروکروم سبزوار، سرب نخلک و سیستان و بلوچستان یاد کرده و به تولید بیش از ۸۵۰ هزار تن ماده معدنی در ۱۰ماه نخست سال در این مجتمع‌ها اشاره کرد، که رشد  ۳۵درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به همراه داشته است. طاهرزاده میزان تولید ماده معدنی در مجتمع‌های تحت پوشش ایمیدرو شامل زغال‌سنگ البرز مرکزی، طلای زرشوران، گل‌گهر یک تا پنج، سنگ‌آهن جلال‌آباد، فلات مرکزی و پتاس خور و بیابانک را بیش از ۴۶ میلیون تن در مدت مذکور بیان کرد که این امر تحت نظارت ایمپاسکو  صورت پذیرفته است.

سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه

طاهرزاده با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای متعلق به ایمپاسکو و ایمیدرو خاطرنشان کرد: در سال‌جاری ۱۷ طرح توسعه‌ای متعلق به ایمیدرو و ۱۴ طرح توسعه‌ای متعلق به ایمپاسکو در حال اجرا است. همچنین، در راستای طرح‌‌های توسعه‌‌ای پیش‌‌بینی می‌شود در سال‌جاری ۷ طرح با برآورد سرمایه‌گذاری ۳۴ میلیون یورو و اشتغال مستقیم ۲۹۴ نفر افتتاح شود. مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران سیاست این شرکت را در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی اعلام کرد و افزود: در ۱۰ماهه سال جاری از ۸ معدن واگذار شده میزان جذب سرمایه انجام شده در حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل  رشد سه برابری داشته است.

وی تصریح کرد: تلاش داریم تا پایان سال‌جاری با افزایش میزان جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی در طرح‌‌ها، بتوانیم در راستای رونق تولید و افزایش اشتغال و محرومیت‌زدایی از مناطق کم‌برخوردار کشور سهم بیشتری ایفا کنیم.