پیشبینی افزایش ۲ برابری سود «بوعلی» در پایان سال
وی با اشاره به اینکه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از جمله واحدهای آروماتیکی کشور با ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۴۰ هزار تن بوده که از سال ۱۳۸۳ در حال تولید محصولات ریفرمت، برش سبک نفتا، برش سنگین نفتا، رفینت، بنزن و LPG است گفت: عمده خوراک پتروشیمی بوعلی سینا نفتا است که پس از ورود به مجتمع، ترکیبات سبک و سنگین همراه جداسازی میشوند و بخش میانی به واحدهای آروماتیکی ارسال میشود.
صداقتزاده در خصوص اقدامات انجام شده که منجر به افزایش تولید این مجتمع شد گفت: ابتدا خوراک ورودی به مجتمع را به پایداری رساندیم و علاوه بر مناطق نفتخیز جنوب به عنوان تامینکننده اصلی، خوراک مورد نیاز را از مناطق دیگر از جمله عسلویه با کشتی تامین کردیم.
وی افزود: با راهاندازی واحد شیرینسازی که ابتدای سالجاری با توان متخصصان داخلی به بهرهبرداری رسید، دیگر مانع تولید مجتمع نیز رفع شد و محصول برش سبک را که تا پیش از آن باید تنها به مجتمع پتروشیمی امیرکبیر تحویل میدادیم، اکنون علاوه بر تامین نیاز مجتمعهای داخل، به محصولات با ارزش افزوده بالاتر رفینت و الپیجی تبدیل میکنیم و با صادرات آن ارزآوری قابل توجهی عاید کشور میکنیم.
مدیر بازرگانی پتروشیمی بوعلی سینا در ادامه با اشاره به افزایش فروش این مجتمع پتروشیمی در کنار افزایش تولید گفت: با افزایش تولید مجتمع، فروش محصولات نیز با افزایش چشمگیری همراه بوده است و فروش آذر به نسبت ماه پیش از آن ۳۴درصد و نسبت به آذرماه سال گذشته افزایش ۱۶۵درصدی را نشان میدهد.
صداقتزاده اضافه کرد: میزان فروش در ۹ماهه سال ۱۴۰۰ نیز در مقایسه با سال پیش از آن ۱۶۳درصد افزایش را نشان میدهد که بیش از ۶۰درصد آن را فروش صادراتی شامل میشود و این به معنای افزایش ارزآوری برای کشور است.
وی یکی از عوامل منجر به افزایش فروش درکنار رفع تنگناهای تولید را امکان بارگیری و فروش زمینی دانست و افزود: با اقدامات صورت گرفته، امکان فروش زمینی محصولات هم در رینگ خارجی و هم در رینگ داخلی فراهم شده است که میتواند منجر به کاهش هزینه حمل و نقل شود.
صداقتزاده تصریح کرد: پس از شرایط کرونا و درپی کاهش حمل و نقل دریایی، فروش زمینی را به صورت قابل توجهی افزایش دادیم و هماکنون ظرفیت بارگیری و فروش زمینی تا ۲۰۰ تانکر در روز را دارا هستیم که میتواند باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور شود.
وی در پایان با اشاره به روند رو به رشد سودآوری شرکت پتروشیمی بوعلی سینا گفت: در سال ۹۸، سود مجتمع به نسبت سال ۹۷ افزایش ۴ برابری را محقق کرد و در سال ۱۳۹۹ به نسبت سال ۱۳۹۸ سود ۳ برابری عاید سهامداران شد. پیشبینی میشود در پایان سال ۱۴۰۰ نیز سهامداران «بوعلی» بیش از ۲ برابر سود کسب کنند.