زیان رشد ۳۵درصدی قیمت تراکتور بر کشاورزی
در همین راستا رئیس اتحادیه فروشندگان ماشینآلات کشاورزی، صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی تهران گفت: تراکتور یکی از ضروریترین و گرانترین ماشینآلات کشاورزی است که در مرحله کاشت، داشت و برداشت استفاده میشود؛ با توجه به اینکه واردات تراکتور در سالهای اخیر تقریبا در حد صفر و شاید کمتر از یک درصد، آن هم در موارد خاص، است؛ لذا همه کشاورزی کشور وابسته به کارخانه تراکتورسازی تبریز است که افزایش ۳۵درصدی قیمت تراکتور از سوی این کارخانه به صورت ناگهانی باعث آشفتگی بازار شده است.
علی توسطی بیان کرد: تراکتوری که ۳۰۵میلیون تومان قیمت کارخانهاش بوده الان به حدود ۴۳۰ میلیون تومان رسیده و طبیعتا در بازار آزاد صحبت از ۶۰۰ میلیون تومان برای خرید و فروش است. توسطی با تاکید بر دشواری تهیه و خرید تراکتور برای عمده کشاورزان اظهار کرد: به جز قشر خیلی محدودی که مزارع بزرگ یا کشت و صنعت دارند و به صورت ترکیبی کار میکنند برای بیشتر جامعه کشاورزان ما خرید از بازار آزاد امکانپذیر نیست و خرید از کارخانه هم متاسفانه در دور تسلسل باطل افتاده است که کاملا با نگاه دولتی اداره میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان ماشینآلات کشاورزی، صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی تهران در توصیف مطلب فوق افزود: مثلثی را در نظر بگیرید که یک ضلع آن بانک کشاورزی، یک ضلعش کارخانه تراکتورسازی تبریز و ضلع دیگرش مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی است. وی گفت: بهرغم اعتبارات زیادی که باید به بخش خصوصی در حوزه همه تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی و باغی داده میشده همه این اعتبارات را به سمت مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی سوق داده و وزارت جهاد کشاورزی هم همه اعتبارات را به کارخانه تراکتورسازی تبریز انتقال داده است؛ یعنی عملا بخش خصوصی وارد این رقابت برای تعدیل بازار نمیشود و کارخانه هم هر آنچه دوست دارد انجام میدهد که نمونه بارز آن افزایش ۳۵درصدی قیمت تراکتور است. رئیس اتحادیه فروشندگان ماشینآلات کشاورزی، صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی تهران تاکید کرد: در واقع با این رویه بانک کشاورزی باید تامین اعتبار کند برای اقساط؛ یعنی اگر فرض را بر این بگذاریم که یک کشاورز پول خرید تراکتور را به صورت نقدی داشته باشد و بخواهد آن را تهیه کند باید پول را وثیقه بگذارد تا بتواند بر مبنای اعتبارات و چارچوبی که تعریف شده تراکتور را تحویل بگیرد. توسطی با بیان اینکه بحث افزایش قیمت حساسیت برانگیز شده تصریح کرد: در حال حاضر افزایش قیمت تراکتور یک بینظمی در کشت پاییزه به وجود آورده و سردرگمی و گنگ بودن بازار را فراهم کرده؛ نه فروشنده و نه خریدار نمیداند چه کار کند و برای کشت پاییزه که اهمیت دارد چه اقدامی کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان ماشینآلات کشاورزی، صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی تهران در پایان تاکید کرد: متاسفانه نگاه دولتی بهشدت در این قضیه هم دیده میشود. تفکر دولتی باعث میشود افراد بیشترین آسیب را در بخش کشاورزی متحمل شوند. سوءمدیریت و سوءرفتارها آسیب جدی به افراد وارد میکند.