پیشرفت عملیات اجرایی نخستین پروژه رده انرژی +EC
وطنی در این بازدید گفت: پس از امضای تفاهمنامه میان پروژه بهینهسازی انرژی و محیطزیست در ساختمان (EEEB) و شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، خوشبختانه این پروژه با جدیت پیگیری شده است و به عنوان الگویی برای دیگر پروژههای حوزه ساختمان به مرحله اجرا درآمده است.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوریها و نوآوریهایی که همراه و یاریگر محیطزیست هستند، ادامه داد: برای برخورداری از توسعه پایدار و پیشرفت، تجهیزات و صنایع بزرگ به تنهایی پاسخگو نیست و باید فناوریهای بهینه و سازگار با محیط زیست و اقلیم هر منطقه، در توسعه مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین باید از فناوریهای نو و سازگار با محیط زیست در توسعه صنایع و زیرساختها بهره گرفته شود.
وطنی با اشاره به استفاده از انرژیهای نو و زیستسازگار در ساختمانها گفت: ساخت خانههای کمانرژی (+EC) مطابق با آخرین ویرایش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به صورت پایلوت در پروژه بنفشه ۲ باید در تمامی حوزهها آسیبشناسی شود و باید به آن به عنوان یک مجموعه کامل شامل قوانین، استانداردها، دستورالعملها و آییننامهها نگاه شود تا بتوانیم تمامی مشکلات پیادهسازی این قانون را برطرف کرده و زمینه لازم را برای اجرای فراگیر آن به وجود آوریم.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه از حمایت و جسارت گروه سرمایهگذاری مسکن به منظور پیشگام شدن برای اجرای آخرین ویرایش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به صورت پایلوت در پروژه بنفشه ۲ قدردانی کرد.
بر اساس این گزارش، «یاسر امامی» مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن نیز در جریان این بازدید با بیان اینکه پروژه ساخت خانههای کمانرژی در راستای انعقاد تفاهمنامه همکاری با پروژه ملی بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان اجرایی شده است، ادامه داد: این پروژه فناورانه از پیشرفت قابل قبولی برخوردار بوده و در آستانه اتمام کار و افتتاح است.
وی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اجرای این فناوریها در ساختمانهای گروه سرمایهگذاری مسکن گفت: مهمترین ویژگی برجسته این پروژه، رعایت استانداردهای بهینه مصرف انرژی در ساختمان و رعایت مقررات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است که امکان حفظ سرمایههای زیستمحیطی و زندگی آسودهتری را برای جامعه فراهم میآورد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری مسکن در ادامه، با اشاره به موضوع افزایش هزینههای ساخت برای سازندگان واحدهای مسکونی دارای این استانداردها افزود: شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن با توجه به دو مولفه مسوولیت اجتماعی و قرار گرفتن در جایگاه الگوسازی در صنعت ساختمان، از اجرای تمامی استانداردها و الزامهای ساخت ساختمانهای بهینه حمایت میکند، اما باید زمینهای فراهم شود تا با ارائه انواع مشوق از سوی نهادهای دولتی، تمامی سازندگان از این فناوریهای نوین بهره گیرند تا در نهایت، میزان مصرف انرژی در کشور کاهش یابد.
شقایق یگانه، مدیر واحد R&D معاونت فناوری و مدیریت ساخت شرکت سرمایهگذاری مسکن نیز در نشست پایانی این بازدید به ارائه گزارشی از مراحل اجرا و بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و مسائل مربوط به زنجیره تامین مورد نیاز این پروژه پرداخت و در ادامه، برنامهریزی برای انجام تستهای مورد نیاز از سوی سامانه پایش اطلاعات انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صورت گرفت.
آغاز راه ساختمانهای پایدار برای آینده پایدار
طرح احداث ۱۷۵ واحد ساختمانی مطابق با آخرین ویرایش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان که پروژه ملی بهینهسازی انرژی و محیط زیست (EEEB) ناظر پایش انرژی آن خواهد بود، مورد بازدید قرار گرفت.
این ساختمانها به سامانه ملی پایش انرژی متصل خواهند شد و مصرف انرژی در آنان پایش میشود.
تفاهمنامه میان پروژه بهینهسازی انرژی و محیطزیست در ساختمان و شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن با هدف طراحی و ساخت خانههای کمانرژی (+EC) مطابق با آخرین ویرایش مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در سطح استان تهران در آذر ماه سال ۱۳۹۹ منعقد شد.
بر اساس این تفاهمنامه، موافقتنامه مشترکی بین شرکت سرمایهگذاری مسکن تهران و پروژه EEEB برای مشارکت در تامین منابع مالی بخشی از هزینه مضاعف ساخت خانه کمانرژی مطابق با مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان صورت گرفت و همکاری فنی و مشاوره اجرایی از سوی کارشناسان ملی و بینالمللی در راستای اجرای فنی و اصولی ساخت خانههای کمانرژی، اتصال به سامانه پایش اطلاعات انرژی و مشارکت و همکاری در راستای تهیه محتوا و اشتراکگذاری تجارب حاصل از اجرای این پروژه برای سایر پروژهها و سازندگان در دستور کار دو طرف قرار گرفته است.