مشکلات خاص یک شرکت پرداخت الکترونیک
در کل سهامداران شرکتهای پرداخت الکترونیک به خوبی یاد گرفتهاند که به دلیل توسعه نوآوریهای روز حوزه پرداخت یا خرید دستگاههای پوز مدرن، هر ساله منتظر سود قابل توجهی نباشند. چرا که عمده سود این شرکتها صرف توسعه حوزه خود میشود تا در آینده درآمد بیشتری نصیب خود کنند و از رقبا عقب نمانند.
برای برخی شرکتهای پرداخت الکترونیک اما توزیع سود بالا تجربه تلخی شد و باعث شد تا نتوانند در کورس رقابت بمانند و بازار خود را حفظ کنند یا ارتقا بخشند. حوزه پرداخت الکترونیک به دلیل سرعتی که در ارائه نوآوری دارد همواره جزو سختترین صنایع به شمار میآید و به روز نشدن بازیگران آن به مرگ شرکت منجر خواهد شد.
اما در کنار رقابت، به دلیل تعامل داشتن این شرکتها با صنایع متفاوت و ارائه راهکارهای گوناگون، شرکتهای پرداخت الکترونیک در تنگناهای گوناگون گرفتار شدند. این مشکلات گریبان بزرگترین بازیگران این صنعت را نیز گرفته و مخاطبان این شرکتها را دچار سردرگمی کرده است.
آپ و پرداخت جریمه
آسان پرداخت که روزگاری پیشتاز ارائه خدمات مبتکرانه و نو بود، این روزها با سختیهای کمسابقه مواجه شده است. گویا همه چیز دست به دست هم داده است تا این استارتآپ قدیمی را به چالش بکشد.
چندی پیش بود که سردار کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا در گفتوگویی اعلام کرد پرداخت قبض جریمه راهنمایی و رانندگی از طریق اپلیکیشنها مورد تایید این نهاد نیست. او در گفتوگوی خود، نام «آپ» را آورد و از مردم خواست به جای استفاده از اپلیکیشنهایی مانند آن، درگاههای رسمی برای پرداخت قبض را به کار بگیرند.
او این را اعلام کرد که چنین اپلیکیشنهایی، مبالغ جریمه را در حساب بانکی خود نگه میدارند و از این محل سود دریافت میکنند، در حالی که باید به محض دریافت مبلغ، آن را به حساب خزانه واریز کنند.
آپ و مشکلات فروش بیمه
اما این نخستین مشکلی نبود که «آپ» با آن مواجه شد. چندی پیش از آن، «آپ» که یکی از پیشتازان فروش موبایلی بیمه بود، سرویسدهی خود در این بخش را به حالت تعلیق درآورد. دوم تیر ماه سال جاری و در پی اعلام اسامی ۱۷ کارگزاری برخط دارای مجوز یا در حال دریافت مجوز از سوی بیمه مرکزی که نام «آسان پرداخت پرشین» در آن نبود، این اپلیکیشن سرویس «آسان بیمه» خود را متوقف کرد، چرا که بیمه مرکزی هرگونه همکاری شرکتهای بیمه با استارتآپهای بدون مجوز را خلاف مقررات اعلام کرده بود.
این سرویس تا ۱۰ مهرماه نیز همچنان مسدود است و به کاربران نوید این را میدهد که «آسان بیمه به زودی با تجربه بهتر و رابط کاربری جدید در دسترس قرار میگیرد».
آپ و فروش بلیت هواپیما
تازهترین محدودیت برای این اپلیکیشن نیز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری ایجاد شده است. حسن خوشخو، مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی در نامهای به رئیس دادسرای فرهنگ و رسانه و نیز پلیس فتا، درخواست مسدود کردن نرمافزارهای غیرمجازی را ارائه کرده که به فروش بلیت هوایی به صورت غیرمجاز اقدام میکنند.
روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری نیز اعلام کرد؛ فعالیت فروش بلیت هواپیما توسط نرم افزارهای آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ تریپ غیرمجاز است.
سازمان هواپیمایی کشوری همچنین در نامهای به دادسرای فرهنگ و رسانه و پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا، ضمن معرفی سایتها و اپلیکیشنهای غیر مجاز فروش بلیت هوایی، مسدودسازی نرم افزارهای آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ تریپ که به صورت غیر مجاز اقدام به فروش بلیت هواپیما کرده اند، را خواستار شد.
در ردیف نخست این درخواست ممنوعیت، نام اپلیکیشن آسان پرداخت دیده میشود. این در حالی است که گویا کاربران همچنان امکان استفاده از این خدمت را دارند و به عبارت دیگر، آسان پرداخت محدودیتی در این خدمت ایجاد نکرده است.
به نظر میرسد در چنین شرایطی، آسان پرداخت که مبالغ زیادی برای کمپین تشویق مردم به خرید بلیت هواپیما و پرداخت قبض از طریق این اپلیکیشن هزینه کرده بود، اکنون با چالش نظارت توسط نهادهای بالادستی مواجه شده است. چالشی که میتواند این استارتآپ را با روزگاری سخت رو به رو کند.
آسانپرداخت و اختلافات با یک اپراتور
مشکلات آسان پرداخت به همین موارد منتهی نمیشود. این شرکت PSP در برههای مشکلاتی با یکی از اپراتورهای موبایلی کشور داشت و اختلافات تا جایی پیش رفت که امکان قطع عرضه و فروش محصولات آن اپراتور در پلتفرم آسان پرداخت محتمل شد. به تمام این مشکلات نیز در آخرین جلسه مجمع آن توسط مسوولان این شرکت اشاره شد. این در حالی است که در چند سال اخیر برخی رقبای این شرکت با رشد قابل توجهی روبهرو بودند.
بیانیه شرکت آسان پرداخت
در همین رابطه و به دلیل مواردی که در رسانهها مطرح شده، آسان پرداخت بیانیهای نیز ارائه داده است که در ادامه میخوانید:
در چند روز اخیر ابهاماتی در مورد مجوز فروش بلیت پرواز از اپلیکیشن آپ در رسانههای عمومی مطرح شده است. در همین راستا روابط عمومی آسان پرداخت پرشین اعلام میکند، در حال حاضر شرکت آسان پرداخت پرشین با اخذ تاییدیه از سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مالک شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی هلیدا سیر است که این آژانس دارای مجوزهای بند الف، ب و فروش آنلاین است.
همچنین بر اساس دستورالعمل نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات الکترونیکی و دستورالعمل نظارت بر فعالیت و کسب و کارهای اینترنتی مصوب ۲۲/ ۵/ ۱۳۹۲ کمیته نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی مرکز توسعه تجارت الکتریکی، شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی موفق به اخذ مجوز بند الف شده است که اپلیکیشن آپ نیز بر اساس همین مجوز اقدام به فروش بلیت هواپیما میکند.
افزون بر این، شرکت آسان پرداخت پرشین با شرکت آراجهان نوین گستر اطلس تحت عنوان تجاری «اسنپ تریپ» که مالکیت شرکت خدمات زیارتی و مسافرتی هوایی و جهانگردی «دلیجان پرواز» و دارای مجوز بند الف است، در حال همکاری است.
در این راستا کلیه مراتب حقوقی و قانونی در خصوص فروش بلیت هواپیما رعایت شده است و همچنان از رسانهها انتظار میرود ضمن رعایت اخلاق رسانهای، اصالت محتوا را قبل از انتشار مدنظر قرار دهند و بدیهی است با توجه به خدشهدار شدن برند تجاری آپ، با منتشرکنندگان این اخبار و کسانی که با اهداف خاص اقدام به بازنشر این خبر کردهاند به اتهام نشر اکاذیب اقدام قضایی صورت خواهد گرفت.