شفافسازی درخصوص افزایش سرمایه ۵۰۰ درصدی «و زمین»
همچنین اعلام شده که نظرات مجموعه نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر ضرورت در دسترس بودن آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده بدون تاخیر زمانی شرکت، برای بررسی حساب حقوق صاحبان سهام، زیان انباشته و تاثیر افزایش سرمایه بر آن و همچنین ضرورت خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت از یکسو و آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده مربوط به عملکرد منتهی به پایان سال ۱۳۹۷ از سوی دیگر ایجاب میکند که طرح توجیهی ملاک تصمیمگیری نباشد.
در اطلاعیه فوق با تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانک آمده که با عنایت به مطالب مطروحه در جلسه حضوری نمایندگان این بانک با مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در خصوص افزایش سرمایه به استحضار میرساند بانک ایرانزمین در راستای دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه بانک مرکزی برای بهبود سرمایه نظارتی و درنهایت خروج از شمولیت ماده 141 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مکلف به افزایش سرمایه بوده است و در این رابطه نسبت به تهیه طرح توجیهی افزایش سرمایه و اخذ نظر حسابرس مستقل و بازرس قانونی و افشای آن در 29 اردیبهشت 1400 اقدام کرده است؛ بنابراین هیاتمدیره بانک ایرانزمین برای بهروزرسانی صورتهای مالی حسابرسی شده در سالجاری همچنین اخذ مجوزهای لازم تلاش خواهد کرد.
پیشتر نیز (موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر) در راستای افزایش سرمایه از رقم 4هزار میلیارد ریال به 20هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی برای الزامات مفاد بند 3 ماده 24 بخشنامه بانک مرکزی در خصوص نسبت کفایت سرمایه و سرمایه نظارتی و بهبود ساختار مالی اظهار نظر کردهاست.
بدیهی است انجام افزایش سرمایه یادشده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوقالعاده است و در این خصوص اطلاعرسانی لازم صورت خواهد گرفت. بانک ایران زمین با نماد «و زمین» اطلاعات و صورتهای مالی تلفیقی 12 ماهه منتهی به 30 اسفند 1399 که هنوز حسابرسی نشده است را منتشر کرده که بر اساس آن درآمد کارمزدی این بانک با 95 درصد رشد نسبت به سال ماقبل آن از 464میلیارد و 73 میلیون ریال به 905میلیارد و 628 میلیون ریال رسیده است.
هزینههای مالی بانک نیز حدودا 99درصد کاهش داشته است. بانک ایرانزمین با سرمایه ثبتی 4هزار میلیارد ریالی توانسته از محل تسهیلات اعطایی 4 هزار و 576میلیارد و 629 میلیون ریال درآمد شناسایی کند.
این بانک 74هزار و 610 میلیارد و 305میلیون ریال بابت سپردههای بانکی هزینه پرداخت کرده است؛ اما در عین حال 10 هزار و 290 میلیارد ریال سود خالص از سرمایهگذاریها کسب کرد.
بانک ایرانزمین در سال مالی 1399 به میزان 10 هزار و 290 میلیارد ریال سود سرمایهگذاری کسب کرد که در مقایسه با عدد 6 هزار و 593میلیارد ریال در سال 1398 به میزان 56درصد رشد را نشان میدهد.
جمع درآمدهای عملیاتی بانک نیز 59 هزار و 365 میلیارد ریال بوده است.
تسهیلات اعطایی و مطالبات از اشخاص غیردولتی بانک ایرانزمین از رقم 35هزار و 704میلیارد ریال به 51 هزار و 258میلیارد ریال رسید که نشاندهنده رشد 44درصدی است. همچنین موجود نقدی از رقم 2 هزار و 68 میلیارد ریال به 4 هزار و 579 میلیارد ریال رسید و درمجموع داراییهای این بانک به 440 هزار و 387 میلیارد ریال رسید که سال ماقبل آن 342هزار و 212 میلیارد ریال بوده است.
در بخش داراییها، داراییهای ثابت مشهود بانک ایرانزمین 4هزار و 877میلیارد ریال، داراییهای نامشهود 3 هزار و 342 میلیارد ریال، سرمایهگذاری در سهام و سایر اوراق بهادار 8هزار و 433 میلیارد ریال و سایر داراییها 248 هزار و 919 میلیارد ریال بوده است. در کنار آمارهای اعلامشده، بانک ایرانزمین قصد دارد در سال 1400 بهعنوان بانک تمامدیجیتالی و اولین بانک ایرانی در این حوزه باشد.
به گفته مدیرعامل بانک ایرانزمین؛ 1400 سال بسیار مهمی برای بانک ایرانزمین است. سال ۱۴۰۰ سال تحول و جهش خواهد بود.
به گفته عبدالمجید پورسعید، بانک ایرانزمین در چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای ایجاد یک ساختار منسجم و پیادهسازی بانکداری دیجیتال، با برنامهریزی دقیق انجام داده و امیدواراست بتواند طبق برنامه با ارائه سرویسهای جدید، تحولی را در صنعت بانکداری ایجاد کند.
وی اظهار کرد: ما سعی کردهایم با فعال کردن استانها و سرپرستیهای خود به شناسایی واحدهای تولیدی و فعال در همه استانهای کشور بپردازیم و با ارائه خدمات مالی مناسب به این واحدها ضمن همراهی با تولید، چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت درآوریم.
مدیرعامل بانک ایرانزمین، بابیان این نکته که سال 1400 سال تحول و جهش در بانک ایرانزمین خواهد بود گفت: سالها تلاش کردیم و به برنامههای خود متعهد بودیم، زیرساختهای زیادی را فراهم کردیم تا بتوانیم تغییراتی اساسی در شیوه ارائه خدمات به مشتریان بهخصوص استارتآپها و کسبوکارهای نوین ایجاد کنیم.
پورسعید مشارکت با استارتآپها و شرکتهای فینتکی را معامله برد- برد دانست و یادآور شد: شرکتهای فینتکی با چالاکی و شناسایی نیاز مردم خدمات ارائه میدهند که از ارزشافزوده بالایی برخوردار است و مورد استقبال مردم قرار میگیرد؛ ازاینرو با مشارکت و همکاری با این بازیگران جدید منجر به تثبیت جایگاه بانک و ارائه خدمات نوآورانه به مردم میشود.
مدیرعامل بانک ایرانزمین خاطرنشان کرد: بانکداری دیجیتال مستلزم تحول، فرهنگسازی و مدرنسازی در تمام لایههای مدیریتی، فرآیندی، عملیاتی و فناوری است و تحقق این امر نیازمند گذار از یک دیدگاه محصولگرا به مشتریگرا و خدمت محور است که این روند در بانک ایرانزمین دنبال میشود.
وی افزود: پلتفرم بانکداری دیجیتال ایرانزمین با نام «فراز» با بهرهگیری فناوری روز ایرانزمین تلاش میکند تا با پیادهسازی بانکداری دیجیتال ضمن کمک به رشد و توسعه فعالیتهای اقتصادی کشوری پنجرهای جدید از خدمات بانکی را همگام با تکنولوژیهای روز دنیا به مردم کشورمان ارائه کند.
بانک ایرانزمین قصد دارد تا با رعایت کامل قوانین و مقررات پولی و مالی کشور، تجربیات برتر بینالمللی را بهکار بندد و خدمات خود را در بالاترین استانداردهای کیفی ارائه کند و با استفاده از نوآوریها و فناوریهای روز دنیا به لحاظ عملیات و کارآیی، پیشرو بانکهای خصوصی کشور باشد و راهکارهای بانکی و مالی کامل را به همه مشتریان خود ارائه کند.
در عین حال، توسعه فرهنگ کسبوکار خصوصی، بسط و گسترش بازار هدف و افزایش روزمره فعالیتهای تجاری، تولیدی و خدماتی، از طریق انجام فعالیتهای اعتباری و اعطای تسهیلات، تجهیز منابع و هدایت آنها بهجانب فعالیتهای مولد در بخشهای مختلف بازرگانی، تولیدی و خدماتی و مسکن و ساختمان، ارائه خدمات پولی کارآمد به دارندگان منابع مالی، کارآفرینان و متقاضیان واجد شرایط، توسعه، عرضه و خلق ابزارهای نوین بانکی و شناسایی و اجرای شیوههای جدید تجهیز و تخصیص منابع، بهرهبرداری و استفاده بهینه از فرصتهای محیطی، برای حفظ و افزایش سرمایههای مشتریان و سهامداران، فراهمآوردن سود بالاتر برای سپردهگذاران و سهامداران، کسب اعتبار و حسنشهرت برای بانک در تمامی فعالیتها و ایجاد زمینههای لازم برای رشد کمی و کیفی بانک، سبقت از رقبا در بازار پول و سرمایه از طریق شناسایی فرصتها و تهدیدها و بهرهبرداری مناسب و بهینه فرصتها و جلباعتماد مردم و رضایتمندی مشتریان ازجمله اهدافی است که بانک ایرانزمین از بدو تاسیس ترسیم کرده و با برنامهریزی و ارائه طرحهای مبتکرانه در پی تحقق آنها بوده است.