محدودیت در پرداخت تسهیلات نیازمند اصلاح قوانین
عیسی کاظمنژاد با اشاره به مشارکت بانک مسکن در طرحهای بزرگ ملی افزود: در این زمینه بانک مسکن بنا به وظیفه ذاتی و سیاستهای کلان ابلاغی، چند طرح بزرگ و ملی را اجرا کرده است که یکی از این طرحهای بزرگ، مشارکت در تامین مالی پروژه بزرگ مسکن مهر است.
رئیس هیات مدیره بانک مسکن با تاکید بر اینکه با تامین مالی بانک مسکن، بیش از 2 میلیون واحد مسکونی مهر تعیین تکلیف شده است، گفت: تعداد اندکی از واحدهای مسکن مهر نیز باقیمانده است که با تلاش بانک مسکن نسبت به تعیین تکلیف این واحدها نیز در اسرع وقت اقدام خواهد شد.
کاظمنژاد ادامه داد: درعینحال علاوه بر اینکه بانک مسکن کارنامه خوبی در حوزه تامین مالی مسکن مهر از خود بهجای گذاشته، در حوادث غیرمترقبه، مسکن روستایی و بافت فرسوده نیز اقداماتی در راستای تامین مالی واحدهای موصوف صورت گرفته و بانک توانسته بخشی از اقشار کمدرآمد جامعه را با اجرای چنین طرحهایی صاحب مسکن و سرپناه کند.
وی همچنین گفت: در کنار همه این طرحها، با وجود تنگناهای مالی، بانک مسکن در طرح اقدام ملی مسکن نیز مشارکت داشته، بهطوریکه پروژههای احداثی در قالب طرح موصوف توسط منابع واریزی متقاضیان و همچنین منابع داخلی بانک مسکن تامین مالی شده و احداث میشوند. رئیس هیات مدیره بانک مسکن، با اظهار امیدواری از کسب کارنامه موفق توسط بانک تخصصی مسکن در سال 1400، در خصوص برنامهها و سیاستهای آینده بانک مسکن گفت: در کنار تامین مالی، باید به مسائل قانونی و تکالیف هم توجه کرد. وی ادامه داد: بر اساس مصوبه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر بانک میتواند از محل خرید اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات توسط متقاضی و ارائه آن به بانک تا سقف 140میلیون تومان بهصورت انفرادی (با احتساب 40میلیون تومان جعاله) و تا سقف 240میلیون تومان برای زوجین (با احتساب 40میلیون تومان جعاله) متناسب با شهر محل وقوع ملک تسهیلات پرداخت کند که این مبلغ امروزه پاسخگوی بازار مسکن نیست و باید موانع قانونی افزایش سقف تسهیلات از طریق رایزنی با مراجع ذیربط رفع شود.
کاظمنژاد ادامه داد: اما در سیاستهای راهبردی امسال انبوهسازان دارای صلاحیت حرفهای که در تهران نسبت به ساخت مسکن با استفاده از فناوریهای نوین اقدام کنند میتوانند به ازای هر واحد از 450میلیون تومان تسهیلات بانک مسکن استفاده کنند؛ این تسهیلات در قالب اختیارات بانک قابل اجرا است، اما یکسری موضوعات و محدودیتها برای پرداخت تسهیلات نیازمند اصلاح قوانین است. وی افزود: این تسهیلات اخیرا ابلاغشده و قطعا انبوهسازان از آن استقبال خواهند کرد؛ چراکه پاسخگوی هزینههای ساخت واحدهای مسکونی است. رئیس هیاتمدیره بانک مسکن گفت: حتی در سالجاری ضوابطی پیشبینی شده که علاوه بر تامین مالی ساخت، در حوزه تکمیل و تجهیز واحدهای مسکونی نیز 150میلیون تومان به ازای هر واحد در اختیار سازندگان واحدهای مسکونی قرار گیرد.