این کمبود در حالی است که رئیس جمهور چندبار در جلسات هیات دولت و موارد دیگر بیان کرد که مردم نمی‌دانند تحریم‌های آمریکا شامل حال صنعت مرغداری نیز شده است. البته منظور ایشان تحریم تخم مرغ نطفه‌دار اجداد نژاد راس بوده است که غالبا سالانه در یک یا دو محموله به تعداد ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار قطعه و تحت تدابیر شدید بهداشتی با هواپیما وارد و در مزارع خاص پرورش و طی چند مرحله در فرآیند پرورش و تولید تبدیل به حدود ۲ میلیون تن گوشت مرغ می‌شود. در کنار این بحث وی  و معاونان و مدیران ارشد مرتبط اعلام کرده و می‌کنند که از نظر «نژاد» در مقام پنجم تولید «لاین و اجداد» قرار گرفته‌ایم و ۱۰۰ درصد نیاز کشور به جوجه یک‌روزه گوشتی کشور تامین و طی سال‌جاری به تدریج به واحدهای مرغداری عرضه می‌شود و حتی مازاد برای صادرات هم خواهیم داشت.

اما اگر از هر مرغداری در هر نقطه از کشور پرسیده شود چگونه و از چه نژادی جوجه خریداری و جوجه‌ریزی می‌کنی، خواهد گفت: اولا جوجه کمیاب است، بعد گران و در نهایت عمدتا از نژاد «راس» استفاده می‌کنیم. البته چند نژاد گوشتی دیگر مانند پلاس، کاب، هوبارد به نسبت‌های کمتر مورد استفاده مرغداران گوشتی قرار می‌گیرند که ظاهرا در مورد واردات این نژادها تحریم نشده‌ایم! اما صاحب‌نظران و متخصصان صنعت مرغداری می‌دانند تمامی ‌این نژادها از جمله معروف‌ترین آنها یعنی راس، متعلق به کمپانی چندملیتی آواژن آمریکایی- انگلیسی است.

اگر از این بحث تخصصی پرمناقشه بگذریم؛ باید گفت: حال که در مرز خودکفایی در تولید جوجه یک‌روزه از نژاد داخلی موسوم به آرین هستیم، این تصمیم کمیسیون کشاورزی مجلس برای واردات ماهانه ۲۰ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه یعنی چه؟

از این گذشته این محموله‌های جوجه یا تخم‌مرغ نطفه دار که قرار است با ارز ارزان‌قیمت وارد شوند از چه نژادی است و قرار است با چه قیمتی و چگونه و از طریق کدام شرکت دولتی توزیع شوند؟

جالب‌تر اینکه گفته می‌شود علت کمبود و گرانی جوجه، قاچاق آن است، آیا این واردات با آن قاچاق تناقض ندارد؟! قاچاقچیان چه کسانی هستند که تعادل بازار را به هم زده‌اند؟ اگر این تصمیم مجلس عملی شود برای چند ماه ادامه دارد؟ تکلیف این واردات با خوداتکایی در تولید جوجه نژاد آرین داخلی چه خواهد شد؟

 آیا این واردات ۲۰ میلیون قطعه‌ای ماهانه به تولید داخل نژاد آرین آسیبی وارد نمی‌سازد و بازار آن را آشفته و سرمایه‌گذاری مورد حمایت بالاترین نهاد سیاسی تصمیم‌گیر کشور در مورد این نژاد را در خطر قرار نمی‌دهد؟

اخبار قابل اتکا حاکی است قیمت روز نژاد راس بالاتر از ۶۲۰۰، هوبارد ۵۹۰۰ ، پلاس ۶۲۰۰ و کاب ۶۱۰۰ تومان برای هر قطعه است و البته نسبت به قیمت مصوب ۱۷.۱۰۰ تومان تحویل مرغ زنده درب کشتارگاه بالا است، ولی آیا در شرایطی که مدام در مورد خودکفایی در عرصه تولید جوجه یک‌روزه در داخل از سوی بالاترین مقامات اجرایی کشور از جمله وزیر جهادکشاورزی سخن به میان می‌آید این تصمیم مجلس مقتضی، مناسب و همه‌جانبه است و با این گفته‌ها تناقض ندارد؟