رکوردشکنی در راندمان واحدهای تولید برق حرارتی

محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اعلام این مطلب و با تاکید بر اینکه افزایش چهار‌دهم‌درصدی راندمان نیروگاه‌ها بیش از یک‌درصد صرفه‌جویی سالانه سوخت مصرفی نیروگاه‌ها را به دنبال داشته است، گفت: صرفه‌جویی سالانه سوخت موجب ارزش افزوده و حفظ سرمایه ملی می‌شود، بر این اساس اقدامات منجر به افزایش راندمان با حمایت‌ها و مشوق‌های دیده‌شده در ضوابط، مقررات و قوانین بالادستی از مهم‌ترین اهداف این شرکت است.

طرزطلب یکی از عوامل مهم دستیابی به راندمان یادشده را اجرای کامل برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی دانست و افزود: واحدها در طول بهره‌برداری دچار اشکالاتی می‌شوند که می‌‌تواند بر راندمان آنها تاثیرگذار باشد؛ این محدودیت‌ها در زمان اجرای برنامه تعمیرات واحدها مرتفع شده و کاهش راندمان واحدها جبران می‌شود. مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: بر همین اساس با بررسی دقیق و تدوین استراتژی نظام نگهداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی و همچنین انجام به‌موقع بازدیدهای دوره‌ای و برنامه تعمیراتی اشکالات ایجاد شده طی دوره بهره‌برداری از واحدها مرتفع شده و این اقدام علاوه بر رفع محدودیت‌های تولید، افزایش راندمان واحدها را در پی دارد.

وی با اشاره به نقش احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی در دستیابی به راندمان ۳۹درصدی گفت: راندمان واحدهای گازی بزرگ به‌طور متوسط ۳۱درصد است که با احداث واحد بخار متصل به آنها و تکمیل بلوک سیکل‌ترکیبی، راندمان مجموعه به بیش از ۴۵درصد افزایش می‌یابد. در همین راستا سال گذشته در مجموع یک‌هزار و ۹۳۶ مگاوات بلوک سیکل‌‌ترکیبی به ظرفیت شبکه سراسری برق کشور اضافه شده است.

طرزطلب به اجرای برنامه ارتقای واحدهای گازی V۹۴.۲ اشاره کرد و افزود: اجرای عملیات ارتقا روی این واحدهای گازی همزمان با تعمیرات اساسی واحدها، باعث افزایش ۱۰مگاوات در توان تولیدی و ۱/ ۰درصد افزایش راندمان برای هر واحد شده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: افزایش بهره‌وری واحدهای نیروگاهی، کاهش میزان سوخت مصرفی و استفاده بهینه از سوخت تخصیص یافته به نیروگاه‌های حرارتی کشور از جمله مهم‌ترین مزایای افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی است. طرزطلب با اشاره به برنامه‌های این شرکت برای افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: جهت‌گیری به سمت نیروگاه‌های چرخه‌ ترکیبی با بازدهی بالا و آلایندگی کمتر با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ساخت داخل تجهیزات این نوع نیروگاه‌ها، برنامه‌ریزی و اجرای کامل برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی و تبدیل واحدهای گازی سیکل‌باز به واحدهای سیکل‌ترکیبی از جمله برنامه‌های صنعت برق حرارتی برای ارتقای راندمان واحدهای تولید برق حرارتی است.

وی تاکید کرد: بازنشسته کردن واحدهای فرسوده و با راندمان پایین، ارتقـای بهره‌وری در فعالیت‌ها و مشارکت بیشتر بخش‌خصوصی، استفـاده بیشتـر از تکنولوژی روز دنیا و هماهنگی‌ و همکاری با شرکت مدیریت شبکه برق ایران در جهت آرایش بهینه تولید نیز از دیگر برنامه‌هایی است که مجموعه برق حرارتی برای افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور در دستور کار قرار داده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی در پایان تاکید کرد: بر اساس آخرین سند شورای‌عالی انرژی کشور مقدار راندمان نیروگاه‌های حرارتی در سال ۱۴۲۰ برابر با ۵۰درصد هدف گذاری شده است که در تلاش هستیم با اجرا و تحقق برنامه‌های یاد شده به این مهم دست پیدا کنیم.