قرارداد تازه با سرمایهگذاران جدید منطقه ویژه خلیجفارس
وی افزود: هماکنون شرکتهای وابسته به ایمیدرو در این استانها، طرحهای توسعهای مختلفی با سرمایهگذاری و قابلیت اشتغال قابلتوجه در بخش معدن و صنایع معدنی در حال اجرا یا در برنامه دارند که با بهرهبرداری از این خطوط، مشکل آب آنها بهطور کامل رفع خواهد شد. رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به جزئیات قراردادهای جدید منعقدشده با سرمایهگذاران جدید برای تامین زمین در منطقه ویژه خلیجفارس تصریح کرد: این سرمایهگذاران در حوزههای تولید فولاد، آهن اسفنجی، اسید فسفریک، فرو آلیاژ، سولفور زدایی از نفت کوره، قیر، تولید نوار نقاله، احداث نیروگاه برق۲۰۰ مگاواتی و احداث پایانه حملونقل است. وی خاطرنشان کرد: مجموع سرمایهگذاری این شرکتهای متقاضی بیش از ۴/ ۳ میلیارد دلار است.
ضرورت تدوین طرح جامع برای منطقه ویژه
جعفری بابیان اینکه همه مسائل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس باید در قالب یک طرح جامع دیده شود، خاطرنشان کرد: مسائلی همچون طرحهای توسعه، بهرهبرداری، نگهداری، توسعه زیرساختها در دوره زمانی مشخص، نحوه ساخت و واگذاری در این طرح بهعنوان سیاستهای منطقه ویژه مصوب شود. وی ادامه داد: با تدوین این طرح جامع، ظرفیتها و قابلیتهای منطقه بهطور کامل و شفاف مشخص خواهد شد و سرمایهگذاران بدون دغدغه اقدام به سرمایهگذاری خواهند کرد. رئیس هیات عامل ایمیدرو بابیان اینکه هدف ایمیدرو از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس درآمدزایی نبوده است، گفت: هدف از ایجاد این منطقه ویژه، جذب سرمایهگذاران برای توسعه و هدایت آنها به سمت سرمایهگذاری است. ایجاد درآمد هم با هدف توسعه طرحهای اجرایی در این منطقه بوده است.
وی افزود: امیدواریم با تکمیل زیرساختهای لازم در این منطقه همچون برق، گاز و... شاهد استفاده از همه ظرفیتهای منطقه با حضور سرمایهگذاران باشیم. موضوع دیگر، نیاز شرکتهای مستقر در این منطقه برای تامین مواد اولیه است. با توجه بهوفور ذخایر هماتیتی استان و امکان تبدیل این مواد به مگنتیت بادانش فنی بومیشده در کشور، این نیاز قابل رفع است. جعفری با اشاره به موضوع فاضلاب منطقه ویژه اقتصادی خلیجفارس و مشکلات ایجاد شده برای مردم شهر بندرعباس، گفت: رفع این مشکل، باید جزو اولویتهای منطقه ویژه و شرکتهای فعال در آن باشد و ایمیدرو نیز حمایتهای لازم را در این زمینه به عمل آورد.