مجمع گروه سرمایهگذاری مسکن ۱۰۰ ریال سود تقسیم کرد
مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن برای تغییر یک ماده از اساسنامه با حضور بیش از ۶۴ درصد از سهامداران و همچنین مجمع عمومی عادی سالانه برای بررسی و تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به آذر ۹۹ شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن با مشارکت بیش از ۷۷ درصد سهامداران، در محل سالن اجتماعات گروه سرمایهگذاری مسکن تشکیل شد.
با انتخاب مهدی اسکندری، به عنوان رئیس، سیدقاسم هاشمیراد به عنوان ناظر اول، شاهین احمدی به عنوان ناظر دوم و حنظله فندرسکی (معاون مالی و منابع انسانی گروه سرمایهگذاری مسکن) به عنوان منشی، جلسه رسمیت یافت.
پس از قرائت دستور جلسه مجمع فوقالعاده، اساسنامه شرکت با ۶۶ماده و ۲۴ تبصره تصویب و جایگزین اساسنامه قبلی شرکت شد.
پس از پایان مجمع فوقالعاده، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت کار خود را آغاز کرد و بعد از اعلام رسمیت جلسه، «روزبه ظهیری هاشمی» مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن به ارائه گزارش فعالیت یک ساله هیاتمدیره برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۳۹۹ پرداخت.
ظهیری با تشریح عملکرد گروه سرمایهگذاری مسکن در سال گذشته گفت: ثبت حد نصاب جدید در سودآوری شرکت اصلی با تحقق رقم یکهزار و ۷۰۶ میلیارد ریال و با رشد ۵/ ۳ برابری نسبت به سال گذشته، جذب منابع مورد نیاز برای توسعه فعالیتهای گروه با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه به میزان ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال، (معادل بیش از ۴۰ درصد از سرمایه شرکت در سالهای مالی ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹) از دستاوردهای این شرکت بوده است.
وی همچنین افزایش داراییهای شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن به رقم ۲۳ هزار میلیارد ریال با رشد ۳۶ درصدی نسبت به سال گذشته، ساماندهی مدیریت تسهیلات گروه سرمایهگذاری مسکن با کاهش قابل توجه سهم تسهیلات غیرجاری از ۴۰ درصد کل سبد در سال ۱۳۹۷ به صفر از طریق افزایش انضباط مالی، افزایش حجم پروژه در افزایش ۶۰۰ درصدی تسهیلات مصوب با ارزانترین نرخ (۱۸ درصد واقعی) در سال مالی ۱۳۹۹ نسبت به سال گذشته مالی به میزان ۲هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و معادل ۴۰ درصد سرمایه شرکت، تسویه کامل بدهی سود سهام سهامداران به میزان ۴۴۰ میلیارد ریال و کاهش مطالبات از شرکتهای تابعه به مبلغ ۹۲۳ میلیارد ریال در سالهای مالی ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، ابتکار گروه سرمایهگذاری مسکن برای جبران کاهش قدرت خرید مسکن با طراحی و اخذ مجوزهای لازم برای انتشار نخستین «اوراق سلف موازی استاندارد مسکن» را از اقدامات و برنامههای اصلی گروه برشمرد.
وی در خصوص عملکرد فروش شرکت در سال مالی ۹۹ نیز گفت: ۹۵۰ میلیارد تومان فروش برای شرکت در سال ۹۹ ثبت شده است و گروه توانست فروش واحدهای تجاری شرکت را توسعه دهد.
مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن درباره روند سودآوری شرکت توضیح داد: روند سودآوری تلفیقی، بالاترین رکورد در تاریخ ۳۰ ساله فعالیت شرکت را ثبت کرده و به رقم ۲۷۶ میلیارد تومان سود رسیده است. ۱۵۴ میلیارد تومان از سود شرکت ناشی از سود حاصل از فروش سهام بوده و در نتیجه، ۱۲۲ میلیارد تومان سود خالص عملیاتی شرکت در سال ۹۹ در صورت تلفیق بوده است.
وی به دیگر اقدامات شرکت در سال مالی ۱۳۹۹ اشاره و تصریح کرد: افزایش سرمایه شرکتهای تابعه به اندازه ۱۲۰-۱۳۰ میلیارد تومان بوده و نرخ موزون تسهیلات گروه از ۵/ ۲۴ درصد در سال مالی ۱۳۹۷، هماکنون به نرخ ۵/ ۱۹ درصد کاهش یافته است. ضمن اینکه در نظر داریم تا برای سال مالی ۱۴۰۰ رقم تسهیلات خود را به اندازه ۲۳۰ میلیارد تومان افزایش دهیم. نکته قابل توجه اینکه بدهی سود سهام کاهش قابل ملاحظهای در سال مالی شهریور ۹۹ داشته است.
انتشار اوراق سلف مسکن برای اولین بار توسط ثمسکن، به زودی
ظهیری با اشاره به طرح جدید تامین مالی شرکت و همچنین برنامه این گروه برای خانهدار کردن قشر متوسط گفت: روشهای تامین مالی جدید توسط گروه سرمایهگذاری ابداع شده است. میانگین قیمت مسکن در کشور به متری ۱۷ میلیون تومان رسیده و در شرایط رکود قشر متوسط توانایی خرید ندارد؛ به همین دلیل راههای جدید تامین مالی و فروش را طراحی کردهایم. اوراق سلف مسکن زیر نظر بورس کالا طراحی شد که بهزودی شاهد انتشار این اوراق از طریق بورس کالا خواهیم بود.
وی ادامه داد: انتشار اوراق به این صورت است که در هر سال ۳۰ متر میتوانید خریداری کنید، اگر تعداد ورقهها به اندازه متراژ باشد، در پایان، واحد مسکونی را تحویل میگیرید و اگر نباشد میتوانید اوراق را در بازار ثانویه به فروش برسانید و در سایر پروژهها سرمایهگذاری کنند. طرح اوراق سلف مسکن بهزودی اجرایی میشود و در فاز اول پروژه باران پردیس برای این طرح در نظر گرفته شده است.
همکاری با سازمان ملل متحد
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری مسکن در ادامه تاکید کرد: برای اولین بار در کشور، تضمین کیفیت سازه، بهگونهای که اگر بر اثر زلزله ساختمان دچار فروریزش شد ما آن را با هزینه خودمان بازسازی میکنیم. این مساله دو حسن دارد، اول اینکه در دوران رکود فروش بیشتری دارد و در زمان رونق قیمت بیشتری دارد. از دیگر اقدامات مهم شرکت، انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک با پروژه بهینهسازی انرژی و محیطزیست (EEEB) وابسته به برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) برای اجرای ویرایش جدید مبحث ۱۹ در پروژه ۱۷۵ واحدی بنفشه ۲ شهر جدید اندیشه با هدف ایجاد ارزش افزوده و ارتقای برند است. علاوه بر آن اقدامات اساسی برای کاهش هزینه نیز در حال انجام است.
در ادامه و بعد از استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی، صورتهای مالی منتهی به پایان آذر سال ۹۹ به تصویب حاضران در مجمع رسید. تصمیمگیری در خصوص سود نقدی سال مالی ۱۳۹۹، دستور بعدی جلسه مجمع بود که مقرر شد سود نقدی ۱۰۰ ریالی به ازای هر سهم میان سهامداران شرکت، با اولویت سهامداران خرد تقسیم شود. در این مجمع همچنین سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی برای سال مالی ۱۴۰۰ و همچنین روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز به عنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت به مدت یک سال انتخاب شد.