صفدرعلی اسدی، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اعلام این مطلب  اظهار کرد: استراتژی شرکت نفت سپاهان مبتنی بر تعادل میان فروش داخلی و خارجی است و برای ایجاد این تعادل، چشم‌اندازهایی تعریف و مقرر شده تا سال ۱۴۰۲ اقداماتی در دو بعد داخلی و خارجی انجام گیرد. وی افزود: در بعد داخلی، هدف و چشم‌انداز این شرکت، به‌دست آوردن ۲۵درصد سهم بازار داخلی در فروش روغن نهایی است و این در حالی است که این سهم در سال ۹۸ به میزان ۱۸ درصد بود و امسال نیز طبق گزارش ۹ ماهه سازمان حمایت، به ۲۱درصد رسیده است. اسدی با تاکید بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم برای رسیدن به سهم ۲۵درصدی بازار داخلی، گفت: یکی از این زیرساخت‌ها، تقویت برند شرکت است که از طریق تبلیغات رسانه ملی در حال انجام است و توسعه مشارکت خارجی نیز یکی از ملزومات کار است. وی ادامه داد: فروش انواع روغن در بازار داخلی کشور حدود ۶۰۰ هزار تن برآورد می‌شود که برای به‌دست آوردن سهم ۲۵ درصدی بازار، باید توان تولید و عرضه ۱۵۰ هزار تن روغن نهایی را در سال داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با بیان اینکه «برای رسیدن به این میزان افزایش تولید باید زیرساخت‌های پالایشگاه را توسعه می‌دادیم»، گفت: تولید و فروش روغن نهایی شرکت در داخل کشور در سال گذشته ۱۰۱ هزار تن و در بخش صادرات حدود ۱۰ هزار تن بوده است. وی ادامه داد: در فروش محصولات نهایی بازار صادراتی نیز مدنظر است، از این‌رو در هیات‌مدیره برای ایجاد ظرفیت تولید محصول تا ۲۴۰ هزار تن در سال اتخاذ تصمیم شده است تا علاوه بر گرفتن سهم ۲۵ درصدی از بازار داخل، شاهد توسعه صادرات محصولات نهایی نفت سپاهان نیز باشیم.

اسدی با بیان اینکه «هم‌اکنون این افزایش ظرفیت در حال انجام است»، گفت: درحال‌حاضر ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن را داریم و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ به ظرفیت ۲۴۰ هزار تنی برسیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان تصریح کرد: طبق چشم‌انداز شرکت، باید توسعه مشارکت‌های خارجی را محقق کنیم که در این صورت می‌توانیم از دانش روز در دنیا بهره‌مند شویم؛ همچنین می‌توانیم به مواد اولیه خوب دستیابی پیدا کنیم و حضور فعال‌تر در بازارهای بین‌المللی نیز از نتایج توسعه مشارکت‌های خارجی است. وی افزود: با یک شرکت اتریشی وارد قرارداد شده‌ایم و روغنی با برند مگلوب تولید و عرضه کرده‌ایم که این واحد تولیدی امسال در نفت سپاهان راه‌اندازی شده و در واقع این روغن تحت لیسانس شرکت اتریشی است و تاییدیه‌های خودروسازهای مطرح اروپایی از جمله بنز، بی‌ام‌و، پژو، فولکس واگن و پورشه را دارد.   

اسدی با بیان اینکه «این روغن برای خودروهای جدیدی که وارد ایران می‌شوند و طبیعتا برای تامین روغن با مشکلاتی مواجه هستند، تولید و عرضه می‌شود»، گفت: کسانی که این خودروها را دارند و خودروهای گران‌قیمتی هم هستند، با توجه به اینکه نمی‌شود هر نوع روغنی را در این خودروها استفاده کرد، با مشکل تامین روغن مواجه می‌شوند که با عرضه برند مگلوب، مشکل دارندگان این خودروها حل می‌شود. مدیرعامل شرکت نفت سپاهان تصریح کرد: قیمت تمام شده تولید روغن در ایران بسیار بالا رفته و متاسفانه تولید برخی محصولات با زیان مواجه شده است؛ سازمان حمایت هم امسال وارد این موضوع شد و افزایش قیمتی ۴۰ و ۵۳ درصدی اعمال کرد، اما این مقدار افزایش قیمت، برای شرایط فعلی مناسب نیست و با ورود به سال آینده، اگر مشکل زیان‌ده بودن بخشی از محصولات با قیمت‌گذاری مناسب حل نشود، در آینده‌ای نزدیک دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: افزایش قیمتی که در سال۹۸ برای روغن موتور انجام شد، تعادلی را در بازار ایجاد کرد، اما این افزایش قیمت بر اساس لوبکات ۴۵۰۰ تومان و ارز نیمایی ۱۱ هزار تومانی بوده است که درحال حاضر لوبکات به حدود ۹هزار تومان رسیده و ارز نیمایی ۲۳ هزار تومان است که معنای آن افزایش ۱۰۰درصدی قیمت لوبکات است که ماده اولیه تولید روغن است. اسدی خاطرنشان کرد: از آنجا که قیمت لوبکات و همچنین قیمت بخشی از مواد وارداتی تولید روغن، وابسته به قیمت ارز نیمایی است، با رشد ۱۱۰درصدی نرخ ارز نیمایی، قیمت تولید روغن دو برابر شده، اما امسال در آبان ماه سازمان حمایت افزایش قیمت ۴۰درصدی برای محصولات بنزینی و ۵۳درصدی برای محصولات دیزلی را مصوب کرد که این افزایش‌ها نمی‌تواند جوابگوی قیمت تمام شده تولید روغن در کشور باشد.

وی افزود: از طریق انجمن هم با سازمان حمایت مکاتباتی انجام شده مبنی بر اینکه اگر افزایش قیمت مجددی اعمال نشود، در ماه‌های نخست سال آینده در عرضه روغن موتور داخل کشور دچار مشکل می‌شویم. اسدی در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای در دست شرکت گفت: در نفت سپاهان چند پروژه در دست اجرا داریم. یک پروژه ذخیره‌سازی است که بتوانیم برای محصولات صادراتی، ظرفیت ذخیره‌سازی ایجاد کنیم. این کار در بندرعباس در قالب احداث یک پایانه صادراتی انجام می‌شود. پیش‌بینی اولیه بودجه این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان است. وی افزود: این پروژه اکنون ۷۷ درصد پیشرفت دارد و امیدواریم این پایانه در اواسط سال آینده آماده بهره‌برداری شود؛ در این پروژه ۳۵ هزار تن ظرفیت ذخیره‌سازی ایجاد می‌شود که مختص روغن پایه مازاد، اکسترکت و وکس خواهد بود. مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با بیان اینکه «این پروژه در بحث صادرات تسهیلگری می‌کند»، گفت: با توجه به اینکه روغن‌های گروه ۲ و ۳ در ایران تولید نمی‌شود، مجبوریم این روغن‌ها را وارد کنیم و برای تولید روغن‌های مولتی‌گرید از آنها استفاده کنیم که در زمینه واردات این گروه‌های روغنی نیز از این ظرفیت استفاده می‌شود. وی ادامه داد: پروژه دیگری در خصوص تولید روغن‌های گروه ۲ و ۳ داریم که با ظرفیت ۵۰ هزار تن در دست اقدام و اجرا است؛ لایسنس این پروژه را از اکسنس فرانسه گرفته‌ایم و با کمک شرکت‌های داخلی، طراحی پایه به اتمام رسیده و طراحی تفصیلی با پیشرفت ۴۰ درصدی در حال انجام است. برنامه ما این است که این پروژه در ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسد.  اسدی خاطرنشان کرد: پروژه دیگری برای تولید روغن سبز در دست اجرا است؛ اکسترکت که کم‌ارزش‌ترین محصول فرعی ماست در این واحد، با ظرفیت ۱۳۸ هزار تن، ارزش افزوده قابل‌ملاحظه‌ای می‌یابد؛ برنامه‌ریزی ما بر این اساس است که این پروژه نیز در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسد. وی افزود: همچنین پروژه دیگری نیز برای تولید محصول وکس زیر نیم‌درصد روغن در دست اجرا داریم که این پروژه ارزش افزوده قابل‌ملاحظه‌ای برای محصولات تولیدی ایجاد خواهد کرد؛ این پروژه در اوایل سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی یادآور شد: امسال، فروش ریالی محصولات تولیدی شرکت نفت سپاهان به ۶هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به فروش ۴۱۰۰ میلیارد تومانی دوره مشابه سال قبل، شاهد افزایش ۴۷درصدی در این بخش هستیم؛ همچنین تولید روغن نهایی نیز از ۹۸ هزار تن در سال گذشته به ۱۳۲ هزار تن در سال‌جاری رسیده که ۳۵ درصد رشد تولید را نشان می‌دهد. مدیرعامل شرکت نفت سپاهان تصریح کرد: کسب ۲۱ درصد سهم بازار در فروش داخلی و رشد ۱۵ درصدی طبق آمار سازمان حمایت، کسب رتبه صادرکننده ممتاز در کل کشور، رفع تعهدات ارزی و کسب سود ده ماهه به مقدار حدودی ۱۳۷۰ میلیارد تومان از دستاوردهای امسال شرکت است. وی ادامه داد: عرضه روغن پایه تولیدی نفت سپاهان در بورس امسال به میزان ۴۷ هزار تن رسیده در حالی‌که تعهد ما عرضه ۲۶ هزار تن بوده و با وجود آنکه سهم ما از لوبکات ۳۷ درصد است حدود ۷۴ درصد عرضه مربوط به سپاهان بوده است.

اسدی خاطرنشان کرد: کل فروش محصولات ما در سال‌جاری ۶۲۹ هزار تن بوده که از این مقدار ۱۴۱ هزار تن مربوط به فروش داخلی و ۴۸۸ هزار تن مربوط به فروش خارجی است و ارز حاصل از صادرات ما به حدود ۱۵۰میلیون دلار رسیده است.