این پلت‌فرم که تسهیل کننده فرآیندهای درمانی و ارتباطات چندسویه بیمار، پزشک، داروخانه و واحدهای تشخیصی در کشور است، از گام‌های اساسی برای مدرنیزاسیون شبکه بهداشتی و درمانی کشور به شمار می‌رود. سرمایه‌گذاری علی‌بابا در استارت‌آپ مدگو و حمایت از پلت‌فرم دکتر نکست با هدف خلق ارزش و توسعه خدمات گروه علی‌بابا در حوزه سلامت انجام شده است.

بنیانگذار و مدیرعامل علی‌بابا در گردهمایی رونمایی از پلت‌فرم هوشمند و یکپارچه پرونده الکترونیک پزشکی دکترنکست گفت: بهره‌برداری از پلت‌فرم الکترونیک دکترنسکت، فرصت بزرگی برای گسترش کیفیت خدمات پزشکی در کشور فراهم می‌کند.

مجید حسین‌نژاد با بیان اینکه اقدامات مبتنی بر تکنولوژی همواره با گام‌های کوچک شروع و به‌تدریج گسترش می‌یابند، افزود: هرچند پلت‌فرم دکترنکست امکانات زیادی دارد، اما نسخه‌ای که رونمایی شد وجه حداقلی و قابل عرضه این محصول به‌شمار می‌رود؛ البته توسعه پلت‌فرم دکترنکست نیازمند سرمایه‌گذاری است و به‌طور دائم امکانات آن به‌روزرسانی می‌شوند و توسعه می‌یابند.

وی با اظهار اینکه پروژه دکتر‌نکست از جنس شرکت‌های اسنپ و دیجی‌ کالا به‌شمار می‌رود، تصریح می‌کند: استفاده از این‌گونه پلت‌فرم‌ها در دنیا متداول است و بی‌شک در آینده چنین پروژه‌هایی بسیار گسترده‌تر خواهند شد.

حسین‌نژاد با تصریح اینکه علی‌بابا با راه‌اندازی دکترنکست به‌عنوان یک پلت‌فرم خدمات عام در حوزه بهداشت، از محل ثبت‌نام و عضوگیری انتظار درآمدزایی  ندارد، اظهار کرد: امیدواریم با توسعه و فراگیری این محصول در شبکه درمان کشور، منبع درآمد ناشی از ایجاد ارزش افزوده در آینده و ارائه راهکارهای اقتصادی مبتنی بر تحلیل داده‌ها در حوزه اقتصاد سلامت، درآمدزایی این محصول محقق شود.

 کمک دکترنکست به رشد سلامت جامعه و کاهش هزینه‌ها

بنیانگذار و مدیرعامل علی‌بابا درباره ویژگی‌ها و عملکرد پلت‌فرم دکترنکست توضیح داد: در پلت‌فرم دکترنکست که از طریق سرور ساید مدیریت می‌شود، فهرست بیماران، دیتاها، نوع علائم، تشخیص، نسخه و... ثبت شده و در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد؛ ضمن اینکه پزشکان در صورت برخورداری از اینترنت، می‌توانند به این نرم‌افزار که نیازی به نصب ندارد، در موبایل یا تبلت خود دسترسی داشته باشند.

حسین‌نژاد با یادآوری اینکه دکترنکست به رشد سلامت جامعه و کاهش هزینه‌ها کمک بسیاری می‌کند، تاکید کرد:‌ از طریق این پلت‌فرم امکان معرفی داروهای جدید به‌سادگی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن وجود دارد؛ به‌ این ‌ترتیب که شرکت‌های دارویی می‌توانند داروهای خود را در این پلت‌فرم ثبت کنند و پزشکان نیز از طریق دکترنکست داروهای مورد نیاز بیماران را بر اساس اطلاعات ثبت شده در پرونده الکترونیکی آنها تجویز کنند.

وی با بیان اینکه پزشکان اگر از شهر خود نیز دور باشند، می‌توانند با استفاده از داده‌های ثبت شده در این پلت‌فرم برای بیماران خود نسخه بنویسند و دارو تجویز کنند، یادآور شد: البته پزشکان اجازه دسترسی به اطلاعات سایر بیماران را نخواهند داشت، چراکه تنظیمات این پلت‌فرم در راستای حفظ و جلوگیری از انتشار اطلاعات بیماران است.

 اتصال بیش از ۷۵ درصد مراکز درمانی استان‌ها به نسخه الکترونیک

همچنین مدیرعامل دکترنکست در این گردهمایی با بیان اینکه مجموعه علی‌بابا اهداف بلندمدت را در مسیر فعالیت خود دنبال می‌کند و نگاه کوتاه‌مدت ندارد، گفت: در این راستا این مجموعه با توسعه دید خود، وارد فعالیت در حوزه تکنولوژی سلامت شده و پلت‌فرم دکتر نکست را به جامعه پزشکی کشور معرفی کرده است.

سعید طاهری با یادآوری اینکه در ۶ ماه گذشته تیم فنی بزرگی روی پلت‌فرم دکترنکست کار کرده و آن را توسعه داده است، افزود:‌ باتوجه ‌به هدف و ریل‌گذاری دولت مبنی بر حرکت به سمت الکترونیکی کردن پروسه‌های درمان، نسخه الکترونیک پرونده سلامت بیماران که از چهار سال پیش در کشور مطرح شده است در آینده الزام‌آور خواهد شد؛ این روند روبه‌ رشد امسال با شیوع بیماری کرونا به‌صورت جدی‌تری مطرح شد.

وی با تاکید بر اینکه به‌دنبال ارائه سرویس‌هایی هستند که با ارائه راه‌حل‌ها، خدمات و خصوصیت‌های منحصربه‌فرد، منجر به جلب توجه دست‌اندرکاران شبکه سلامت کشور شود، تصریح کرد: ساده‌سازی درمان از جمله کاهش زمان ویزیت، تشخیص و تجویز و همچنین ثبت همه سوابق درمانی بیماران در این پلت‌فرم و دسترسی پزشکان به این اطلاعات از جذابیت‌های کاربردی دکترنکست به‌شمار می‌رود که قدرت، سرعت و زمان‌بندی ویزیت و درمان را تسهیل می‌کند.

طاهری با اشاره به گزارش بیمه سلامت در شهرهای تهران، مازندران، خراسان و اصفهان که طرف قرارداد آنهاست، اظهار کرد: کمتر از ۱۰درصد مراکز در مرداد امسال به نسخه الکترونیک متصل شده‌اند؛ همچنین گزارش آذر نشان می‌دهد تقریبا بیش از ۷۵ درصد مراکز در استان‌ها به غیر از تهران و فارس به نسخه الکترونیک وصل شده‌اند.

وی با بیان اینکه در استان تهران از یک‌هزار و ۴۰۰ مطب، یک‌هزار و ۱۰۰ مطب رجیستر شده‌اند، یادآور شد: گزارش نسخه الکترونیک حاکی از آن است که در مراکز خصوصی، از ۱/ ۱ میلیون ویزیت بیمار در مرداد تقریبا یک میلیون به‌صورت الکترونیک ثبت شده که این آمار مرتب در حال افزایش است.