آینده مثبت سهام بانک ملت
سهامداران اصلی آن دولت جمهوری اسلامی ایران، صندوق تامین آتیه کارکنان بانک ملت، صندوق سرمایهگذاری واسطهگری مالی یکم (دارایکم)، شرکت پتروشیمی فناوران (شفن)، شرکت گروه مالی ملت، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سرمایه گذاری ملی ایران (ونیکی) و چندین شرکت سرمایهگذاری استانی دیگر است.
شرکتهای فرعی و وابسته به بانک ملت شامل هلدینگ گروه مالی ملت، شرکت بهساز مشارکتهای ملت، گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا و... هستند. بانکملت در سال گذشته موفق به کسب رتبه نخست در گروه خود بر اساس ارزیابیهای IMI۱۰۰ شده و به عنوان یکی از سهام بانکی پرطرفدار در بورس، توانسته در بازه یک سال گذشته با رشد ۴۲۰ درصدی و اصلاح متعاقب آن، هم اکنون بازده ۲۰۰ درصدی را رقم بزند. لازم به ذکر است هلدینگ گروه مالی ملت به عنوان یک ابر هلدینگ در ایران، پتانسیل عرضه اولیه نیز داشته که در صورت عملی شدن آن تاثیر بسزایی در ارزش بازار سهم وبملت خواهد داشت.
بررسی بنیادی سهم «و بملت»
طی بررسی ترازنامههای مالی و تلفیقی بانک ملت میتوان به ۵۲,۷۸۶,۰۰۰ میلیون ریال اندوخته قانونی به علاوه ۸۰,۴۳۹,۰۰۰ میلیون ریال سایر اندوخته ها اشاره کرد. نرخ تسعیر اعلامی شرکت معادل ۲۳,۴۷۶,۰۰۰ میلیون ریال است و این شرکت هم اکنون سود ۱۲۹,۹۰۱,۰۰۰ ریال را در صورتهای خود اعلام کرده است. طی بررسی صورت های سود و زیان شرکت مشخص میشود تراز بانک در صورت ۹ ماه سالجاری ۷۶ درصد مثبت و تلفیقی آن ۸۷ درصد مثبت بوده است. P/ E شرکت (نسبت قیمت به سود سهام شرکت) هم اکنون در محدوده ۱۰ است. با نگاهی بر میزان داراییهای ارزی بانک ملت مشخص میشود که این بانک در صورت تسعیر ارز بر حسب نرخ نیمایی میتواند برای هر سهم بیش از ۵ هزار ریال سود آوری در پی داشته باشد. بدیهی است در صورت اجرایی شدن این پروسه و تصمیم مدیران بانک، انجام افزایش سرمایه به میزان بیش از ۱۰۰ درصد از سود نیز امکانپذیر است. نکته جالب توجه آنکه هم اکنون نیز بدون اعمال نرخ تسعیر، افزایش سرمایه ۵۰ درصدی از سود کنونی سهم نیز مقدور است که به عنوان یک پتانسیل بالقوه باید برای سهامداران بنیادی مدنظر قرار گیرد. افشای اخیر بانک در سامانه کدال مبنی بر واگذاری سهام از طرف دولت به این بانک و بانکهای صادرات و تجارت برای تادیه بدهیهای دولتی به بانکها تاثیر مثبتی در بازدهی بلند مدت این نماد خواهد داشت.
بررسی تکنیکال «وبملت»
سهم هم اکنون در محدوده ۴ هزار ریال نوسان دارد. با توجه به روند کنونی بازار و نیاز سهم به تعیین جهت روندی، در صورت موفقیت سهم در برگشت به تراز ۵ هزار ریال، میتوان شکلگیری روند صعودی را متصور بود. فعلا سهم در اصلاح مجدد قرار گرفته و بهرغم ارزندگی ذاتی افت قیمت را تجربه کرده است. اقدام سهامداران حقوقی سهم بر خریدهای مستمر در ایام اخیر میتواند نشانههای مثبتی در جهت حمایت از سهم مذکور باشد.
سناریوهای پیش روی سهم «وبملت»
با توجه به شرایط بازار و ادامه روند اصلاحی سهم، سهامداران کوتاه مدتی کم ریسک میتوانند نسبت به فعال کردن حد ضرر در محدوده ۳۶۵۰ ریال اقدام کنند. سهامداران میان مدتی نیز میتوانند با گذر از محدوده ۳۴۰۰ ریال با قبول ریسک رعایت حد ضرر کنند. برای خریداران با دید میان مدت موقعیت ورود به سهم پس از عبور قیمت از محدوده ۵۱۰۰ ریال مناسب خواهد بود. سهامداری بلندمدتی برای نگهداری سهم و حتی ورودهای پلهای در منفیهای روزانه بلامانع است.