پس از ۲۵ سال فعالیت رخ داد
تعطیلی شرکت هواپیمایی فلسطین
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل روزنامه «دنیایاقتصاد» به نقل از پایگاه خبری «سیمپل فلاینگ»، این تصمیم وزارت حملونقل و ارتباطات فلسطین غیرمنتظره نبود، زیرا این شرکت هواپیمایی در چند سال گذشته فعالیتهای خود را کاهش داده بود.
خطوط هواپیمایی فلسطین در سال ۱۹۹۵ میلادی و به دنبال توافق اسلو تاسیس شد. این شرکت هواپیمایی با پشتیبانی مالی هلند و عربستان سعودی راهاندازی شد. در شروع فعالیت، دو فروند فوکر اف ۵۰ توسط هلند و یک فروند بوئینگ ۷۲۷ توسط عربستان به این شرکت اهدا شدند.
شرکت هواپیمایی فلسطین که متعلق به تشکیلات خودگردان است در ژوئن ۱۹۹۷ میلادی با پروازهای چارتر از فرودگاه پورت سعید مصر به جده در عربستان سعودی فعالیت خود را آغاز کرد. پسازآنکه فرودگاه بینالمللی یاسر عرفات در غزه در نوامبر ۱۹۹۸ به بهرهبرداری رسید، شرکت هواپیمایی فلسطین همه فعالیتهای خود را به خانه جدیدش منتقل کرد. بودجه ساخت این فرودگاه توسط کشورهای ژاپن، مصر، عربستان سعودی، اسپانیا و آلمان تامین و طراحی آن توسط مهندسان مراکشی انجام شد.
بااینحال، این فرودگاه که نام آن به فرودگاه بینالمللی غزه تغییر یافته بود، در اکتبر سال ۲۰۰۰ میلادی، در حین آنچه انتفاضه دوم شناخته میشود، تعطیل شد. برج کنترل و ایستگاه رادیویی این فرودگاه در دسامبر سال ۲۰۰۱ میلادی توسط نیروی هوایی رژیم صهیونیستی منهدم شد. از آن تاریخ شرکت هواپیمایی فلسطین پروازهای خود را به فرودگاه «ال اریش» مصر منتقل کرد و ازآنجا پروازهایش را به قاهره و جده ادامه داد؛ اما بین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۲ فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورد. از آن تاریخ این شرکت هواپیمایی بدون فرودگاه عملیاتی بوده است.
به گزارش وبسایت «میدل ایست مانیتور»، عمار یاسین، معاون وزارت حملونقل و ارتباطات فلسطین به شبکه خبری فلسطین گفت تشکیلات خودگردان هنوز هیچ پیشنهادی برای هواپیمای پارک شده در امان دریافت نکرده است و تنها هواپیمای پارک شده در قاهره به یک شرکت هواپیمایی در نیجریه اجاره داده شده است. با این حال، وی در ادامه افزود: قرارداد اجاره آن هواپیما نیز به دلیل همهگیری جهانی ویروس کرونا به حالت تعلیق درآمده است.