پروژه بازیابی گاز ترش فلر در پتروشیمی نوری کلید خورد
در مراسم امضای این قرارداد، مدیرعامل مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه پروژه مزبور یکی از واحدهای پردرآمد محسوب میشود، گفت: از آنجا که این پروژه از تکنولوژی خاصی برخوردار و به لحاظ فنی پیچیده است، بررسی و پذیرش آن از سوی پتروشیمی نوری به طول انجامید.
بابایی با اشاره به اینکه شرکت «ناموران» در گذشته هم پیمانکار پروژه NF۳ بندر امام بود، افزود: این شرکت از لحاظ کیفیت اجرا مورد قبول ما بوده است.
وی با تاکید بر افزایش ساخت داخل تصریح کرد: باید ساخت و نصب تجهیزات را به شرکتهای داخلی بسپاریم، نه اینکه آنها را به عنوان واسطهگری وارد مراحل کار کنیم.
تقی صانعی، مدیرعامل پتروشیمی نوری نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵۰ هزار تن کود سولفات آمونیوم در نوری تولید میشود، گفت: با اجرای این پروژه گاز فلر نوری بازیابی میشود و به صفر میرسد که تاثیر قابل توجهی بر حفظ محیطزیست دارد. وی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» افزود: این پروژه اولین زیرو فلرینگ در منطقه عسلویه است که فرآیندی عالی دارد.
وی ادامه داد: کود سولفات آمونیوم به منظور تامین بخشی از نیازهای کشاورزی در پتروشیمی نوری تولید میشود.
صانعی بودجه این طرح را ۲۵ میلیون یورو و ۳۵۰ میلیارد تومان دانست که با راهاندازی این پروژه در یک برنامه ۲۶ ماهه سرمایه مزبور در حدود ۵/ ۲ تا ۳ سال به شرکت بازخواهد گشت.
وی با اشاره به سوددهی حدود ۳۰ تا ۳۵ درصدی این پروژه در سال اضافه کرد: پروژه مزبور هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیستمحیطی قابل توجه است.
وی LPG را به عنوان یک محصول بسیار گران، حاصل این پروژه اعلام کرد.
صانعی با اشاره به اینکه آمونیاک به عنوان ماده اولیه این واحد در عسلویه قابل دسترس است، گفت: ما نخستین شرکت پتروشیمی هستیم که در منطقه این پروژه را اجرا میکند و در آینده واحدهای دیگر هم میتوانند این کار را انجام دهند.
عطاری، مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور ناموران هم با اشاره به اینکه این پروژه نخستین تجربه این شرکت برای جمعآوری گاز فلر در این سطح است، گفت: پروژه مزبور به راحتی قابل اجرا است.
وی افزود: قرار بود از مشاور خارجی در این پروژه استفاده کنیم که انجام نشد، اما ممکن است از یک لایسنسور خارجی استفاده کنیم. وی تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات این پروژه داخلی است.