مدیرعامل شرکت شیرهای ساختمانی و صنعتی ایران:
خرید شیرآلات خارجی منطقی نیست
بسیاری بر این باور هستند که در شرایط تحریم، تهیه مواد اولیه و دستگاههای تولیدی به روز دنیا، سدی بر سر راه تولید است. عدهای دیگر، مشکلات اداری در مسیر اخذ مجوز کسب و کار و مالیاتهای سنگین از تولیدکننده آن هم در این شرایط اقتصادی را به عنوان مانعی بزرگ در راه تولید قلمداد میکنند. همچنین باید یادآور شد که مواردی همچون غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواداولیه و محصولات، بیثباتی سیاستها و رویههای اجرایی و دشواری تامین مالی از بانکها نیز از دیگر مهمترین موانع تولید به شمار میروند و دولت به عنوان متولی اقتصاد لازم است با همفکری بخشخصوصی در جهت رفع هرچه بیشتر موانع تولید گام بردارد.
مالیاتهای تولید
احمد جلیلی، مدیرعامل شرکت شیرهای ساختمانی و صنعتی ایران (KWC) به مشکلات بخش تولید میپردازد و به خبرنگار «دنیایاقتصاد» میگوید: هماکنون به طور کلی دو نوع مالیات بر عملکرد و مالیات ارزش افزوده از تولیدکنندهها دریافت میشود؛ مالیات ارزش افزوده طبق قانون ۹ درصد است که هر سه ماه یک بار باید به صورت نقد پرداخت شود و مالیات عملکرد که ۲۵ درصد سود شرکت را در بر میگیرد، باید به صورت سالانه و متناسب با اظهارنامه مالیاتی شرکتها پرداخت شود.
وی میافزاید: اظهارنامههای مالیاتی بسیاری از شرکتها فاقد شفافیت و انضباط مالی لازم است و بسیاری از عملکردهای آنها را ثبت نمیکنند، اما متاسفانه با شرکتهایی مانند ما که کوچکترین فعالیتهای مالی ثبت و اعلام میشود، هیچگونه تفاوتی در دیدگاه ادارات دارایی ندارند.
جلیلی با اشاره به اینکه امروزه فقط روی امکانات خودمان حساب کرده و شاهد اقدامات موثر حمایتی نیستیم، ادامه میدهد: حمایت صرفا کمک مالی نیست. بیش از هر چیزی مسائلی مانند بوروکراسی اداری، ترخیص سریعتر واردات مواد اولیه تولید، تخصیص زمانبر ارز و... ما را اذیت میکند. قطعا در این صورت نظم و انضباط شرکت و اجرای تعهدات برای ما بسیار سخت میشود.
تغییر رویه پرداخت تسهیلات
وی همچنین به عملکرد سیستم بانکی در قبال بخش تولید میپردازد و میگوید: در گذشته بسیاری از تسهیلات پرداختی روال منطقی نداشت و حتی برخی از تسهیلات به نام تولید سر از جاهایی غیر از تولید درمیآورد، اما اکنون بانکها عملکرد و انضباط مالی شرکتها را برای پرداخت تسهیلات در نظر میگیرند و حتی نحوه هزینه تسهیلات را پیگیری میکنند.
مدیرعامل شرکت شیرهای ساختمانی و صنعتی ایران با تاکید بر اهمیت مسائل بهداشتی در تولید شیرآلات خاطرنشان میکند: یکی از مهمترین مشکلاتی که در سالهای دورتر صنعت شیرآلات کشور وجود داشت، تولید و واردات شیرآلات دارای سرب زیاد بود که به شدت روی سلامت آب و مصرفکنندگان تاثیرگذار بود و خوشبختانه با تلاشها و جلسات متعددی که داشتیم، توانستیم جلوی واردات این گونه شیرآلات را بگیریم. از طرفی با وجود اینکه استاندارد استفاده از سرب حدود ۳ درصد است، کمتر از یک درصد سرب در محصولات خودمان به کار میبریم.
خدمات پس از فروش فقط با ۵ نفر
گارانتی و خدمات پس از فروش یکی از مهمترین خواستههای خریداران شیرآلات است؛ جلیلی در این خصوص میگوید: محصولات ما پنج سال گارانتی دارند و زمانی که عمده گزارشهای مردمی را بررسی میکنیم، حکایت از تعویض قطعات مصرفی مانند آبفشان یا باتری شیر آلات الکتریکی در اثر استهلاک چندین ساله دارد که امری طبیعی و اجتنابناپذیر در تمام دنیاست و بلافاصله توسط نیروهای ما این خدمات انجام میشود. نکتهای که کیفیت شیرآلات ما را تایید میکند این است که بخش خدمات پس از فروش ما فقط پنج پرسنل دارد و این به آن معناست که درصد خرابی شیر آلات ما بسیار ناچیز است. به هر حال ما تحت لیسانس شرکت سوئیسی هستیم و نمیتوانیم به هیچ عنوان از کیفیت ذرهای تخطی کنیم.
۴۰۰ یورو؛ حداقل قیمت شیرآلات خارجی
برخی از شیرآلات به نام برندهای برتر اروپایی در بازار عرضه میشوند و این در حالی است که فاقد کیفیت لازم هستند. وی در این باره میگوید: با توجه به آشنایی و مراوداتی که با شرکتهای خارجی داریم، در حال حاضر شیرآلات اروپایی باکیفیت، قیمتی کمتر از ۴۰۰ یورو (حداقل ۱۳ میلیون تومان) ندارند و در عین حال در بازار داخلی شیرآلاتی را میبینیم که به نام برندهای برتر اروپایی و با قیمتهایی بسیار ارزانتر از این ارقام عرضه میشوند. بنابراین همین یک نکته مشخص میکند که کیفیت این شیرآلات با ادعاها همخوانی ندارند. از طرفی در شرایط حاضر تامین و واردات این شیرآلات بسیار سخت است و با توجه به اهمیت خدمات پس از فروش شیرآلات، شاید تعویض قطعات در ایران امکانپذیر نباشد، چرا که اصولا مربوط به شرکت مورد ادعای فروشنده نیستند و به فرض محال اگر هم چنین باشد، مردم به این شرکت دسترسی ندارند. بنابراین استفاده از اجناس خارجی در وضعیت کنونی منطقی به نظر نمیرسد. ضمن اینکه امروزه کیفیت شیرآلات ما با بهترین نمونههای اروپایی رقابت میکند.
وی در پایان میگوید: کارخانه ما ۲۵۰ نیرو به طور مستقیم دارد که در ۲۴ ساعت شبانهروز فعال هستند. با وجود این باز هم برای پاسخگویی به درخواستهای مشتریان با مشکل مواجه هستیم، چراکه ما شیرآلات را با کیفیت اروپایی و با نصف قیمت آنها در اختیار مردم قرار میدهیم. امیدوارم دولت و نهادهای مسوول به ما کمک کنند تا بتوانیم بیشتر و بهتر از این پتانسیل بالا در راستای رونق تولید، اقتصاد و اشتغال بهره بگیریم.