با امضای تفاهمنامه سهجانبه صورت میگیرد
شتابدهی و تقویت اقدامات توسعهای در معادن
در مراسمی که با حضور داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسین مهری مدیرعامل بانک صنعت و معدن و صابر سنایی و ابراهیم مقصودی اعضای هیاتمدیره صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برگزار شد، داریوش اسماعیلی به ضرورت جایگزینی درآمدهای بخش معدنی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی برای درآمدهای نفتی کشور تاکید کرد. وی افزود: طبق بررسیهای به عمل آمده بیش از ۲۶ درصد از دلایل تعطیلی معادن در سطح کشور به سبب عدمتامین نقدینگی و تزریق منابع مالی موردنیاز است. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت هدف از انعقاد تفاهمنامه سهجانبه اعطای تسهیلات معدنی میان معاونت معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، بانک صنعت و معدن و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی را شتابدهی و تقویت اقدامات توسعهای در بخش معادن و صنایع معدنی کشور دانست که با حمایتهای صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی و همچنین بانک صنعت و معدن محقق شد. اسماعیلی افزود: با توجه به افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی به ۵۰۰ میلیارد تومان و امکان صدور بیمهنامه تا ۳ هزار میلیارد تومان شرایط بسیار خوبی برای اعطای تسهیلات در بخش معادن و صنایع معدنی کشور فراهم آمده است. معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اعطای تسهیلات سهلالوصول در بخش معادن و صنایع معدنی از اهداف اصلی شورای عالی معادن بوده و در همین راستا و در دو قالب به میزان ۶ هزار میلیارد ریال و ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پیشبینی شده است. وی خاطرنشان کرد: در این تفاهمنامه هر سه حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری مدنظر قرار گرفته و بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال پرداخت تسهیلات پیشبینی شده است. با توجه به تمهیدات اتخاذ شده برای تزریق منابع مالی به بخش معدن مشکلی وجود ندارد و در همین راستا آییننامهها و مقررات موردنیاز تدوین و شرایط برای تقاضای تسهیلات بهصورت الکترونیکی نیز مهیا شده است. اسماعیلی گفت: امسال علاوه بر برنامه احیای معادن غیرفعال، توسعه برنامه استخراج و افزایش تولیدات و محصولات فرآوری شده بخش معدن با هدف جلوگیری از خامفروشی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. وی اعلام کرد: یکی از مزایای ویژه تسهیلات پیشبینی شده عدمنیاز به ارائه وثایق خارج از طرح است و معادن با ارزیابی انجام شده میتوانند بهعنوان وثیقه تسهیلات معرفی شوند و در رهن صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت معدنی قرار گرفته و ضمانتنامههای لازم برای دریافت تسهیلات را دریافت کنند. همچنین صابر سنایی عضو هیاتمدیره صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در این نشست گفت: ۱۲۰ درصد از اصل و سود تسهیلات توسط صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی بیمه میشود. وی افزود: متقاضیان دریافت تسهیلات معدنی پس از معرفی از طریق وزارت صمت به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، مورد بررسیهای کارشناسی قرار گرفته و در صورت واجد شرایط بودن صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی بیمهنامههایی را برای آنها صادر خواهد کرد که سقف این تسهیلات ۸۰ درصد و آورده متقاضی نیز ۲۰ درصد خواهد بود. عضو هیاتمدیره صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی تاکید کرد: صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در سالهای فعالیت خود در مجموع حدود ۱۰ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال در قالب یک هزار و ۷۷۳ فقره بیمهنامه صادر کرده که این بیمهنامهها در بخش اکتشاف، فرآوری و بهرهبرداری بوده است.
وی افزود: رویکرد صندوق بیمه از سال 93 در جهت حذف خامفروشی و کمک به تولید ارزش افزوده آغاز شده و تقریبا بالای 70 درصد منابع صندوق بیمه به صنایع معدنی و فرآوری اختصاص پیدا کرده است؛ در حال حاضر این تفاهمنامه کلیه بخشهای معدنی را نیز شامل میشود که ما به ثمر نشستن این مهم را امیدواریم.
حسین مهری، مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز با اشاره به تسهیلات ارائه شده به بخش معدن توسط بانک صنعت و معدن، به نقش مهم صندوق بیمه در ارائه این تسهیلات اشاره کرده و از خدمات آن قدردانی کرد. به موجب این توافقنامه کمکهای فنی و اعتباری با تضمین بیمهنامههای اعتباری صادره از سوی صندوق بیمه به متقاضیان طرحهای معدنی غیردولتی معرفی شده از سوی واگذارنده اعتبار و دارای پروانه اکتشاف یا بهرهبرداری، اعطا میشود.