تعدد قوانین؛ مهمترین چالش سبدگردانها
امین رنجبر، مدیرعامل شرکت سبدگردان آبان در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» با اعلام این مطلب گفت: فرآیند افزایش سقف واحدهای صندوق یا سایر تغییراتی که متناسب با زمان و شرایط باید در صندوق اتفاق افتد دارای پیچیدگیهای قانونی فراوان است. برای شروع هر تغییر باید از سازمان، مجوز اولیه دریافت شود.مراحل پیچیده برگزاری مجمع و پس از آن طی کردن مراحل اخذ مجدد مجوز اعمال تغییرات از سازمان بورس هم هزینههای زیادی را به سرمایهگذاران تحمیل میکند. زمان بر بودن این مراحل فرصتها را یکی پس از دیگری از بین خواهد برد.
رنجبر در ادامه بیان کرد: از دیگر چالشهای پیشرو، عدم توسعه زیرساختهای نرمافزاری برای صندوقها و سبدها است. پس از گذشت سالها از شروع فعالیت صندوقها و سبدهای سرمایهگذاری، نرمافزارهای موجود توان رفع ابتداییترین نیازهای مدیران سرمایهگذاری و سرمایهگذاران را نداشته و این موضوع یکی از بزرگترین ریسکهای پیشروی این صنعت است.
مدیرعامل سبدگردان آبان افزود: صنعت سبدگردانی در ایران صنعت نوپایی بوده و مسیر توسعه بازار سرمایه با رفع موانع توسعه این صنعت هموارتر خواهد شد. رفع این موانع نیازمند مشارکت تمامیارکان و فعالان بازارسرمایه بوده و بیشک این مهم، منافع ارزشمندی برای تمامی فعالان این حوزه به همراه خواهد داشت.
رنجبر درباره فعالیتهای این مجموعه گفت: شرکت سبدگردان آبان فعال در ارائه خدمات مدیریت دارایی و سرمایهگذاری است که در سال ۱۳۹۷ به عنوان نهاد مالی دارای مجوز فعالیت از سازمان بورس، فعالیت خود را آغاز کرد. هدف بنیانگذاران و مدیران این نهاد مالی خصوصی، بنا نهادن سازمانی نوآور در ارائه خدمات متنوع و متناسب با شرایط روز و نیاز سرمایهگذاران بوده است.
وی در خصوص خدمات و رویکرد این شرکت گفت: این شرکت همواره به دنبال جذب سرمایهگذاران جدید از طریق توسعه امکانات و متنوعسازی خدمات خود است و در عین حال با بهبود مستمر کیفیت خدمات به دنبال افزایش سطح رضایتمندی مشتریان قدیمی خود است.
امین رنجبر صندوقهای سبدگردان آبان را اینگونه توصیف کرد: این شرکت در حال حاضر مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری مشترک یکم آبان (در سهام)، مشترک پارس (مختلط) و نیکوکاری ندای امید (در سهام) را به عهده دارد که صندوق یکم آبان در حال حاضر به لحاظ بازدهی ماهانه (۷۴ درصد) و سه ماهه (۲۴۱ درصد) در صدر جدول صندوقهای فعال در بازار سرمایه ایران است.