شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۸۲

  • کشف نرخ بهره بازار

    دنیای اقتصاد: تعیین دستوری نرخ سود بانکی یکی از آفت‌های بازار پول کشور شناخته می‌شود و همواره از سوی اقتصاددانان مورد نقد قرار می‌گیرد. تعیین نرخ سود، کمتر از نرخ سود بازار باعث شکل‌گیری صف عظیم متقاضیان برای دریافت اعتبار و همچنین تحمیل فشار شدید به بانک‌ها برای ارائه تسهیلات می‌شود. در سال‌های اخیر، در کنار این بازار رسمی، بازارهای موازی دیگری نیز به وجود آمده‌اند که می‌توان نرخ سود ارائه‌شده در این بازارها را نرخی نزدیک به نرخ بهره معیار محسوب کرد. این بازارهای تامین مالی، در سطح خرد در قالب لندتک‌ها به ارائه خدمات اعتباری می‌پردازند و در سطح کلان در قالب شرکت‌های تامین سرمایه جمعی (Crowdfunding) فعالیت خود را انجام می‌دهند. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی نرخ‌های مربوط به تامین سرمایه جمعی را بررسی کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ بهره معیار در این بازارها حدود ۴۰درصد است که تفاوت زیادی با نرخ بهره ۲۳درصدی بازار رسمی پول دارد. البته یکی از دلایل افزایش نرخ سود در بازارهای تامین اعتبار دسته‌جمعی این است که ضمانت دریافت طلب این شرکت‌ها متفاوت از بانک‌ها است؛ با این حال نکته قابل تامل این است که نکول در این بازار چندان با بانک متفاوت نیست و هم از طرف تقاضا و هم از طرف عرضه مورد استقبال قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد این نرخ‌های تامین مالی با توجه به تورم، سختی‌های تامین مالی و ریسک‌های موجود در بازار عدد نامعقولی نیست. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد نرخ تامین مالی در این بازارها در آغاز سال۱۴۰۲ حدود ۳۰درصد بود. با این حال، نرخ سود این بازارها در سال۱۴۰۳ به حدود ۴۰درصد افزایش یافت. توسعه بازارهایی همچون تامین مالی جمعی در کنار ابزارهای تامین مالی رسمی می‌تواند بار را از دوش نظام بانکی بردارد و به نوعی تامین مالی جایگزین محسوب می‌شود.
  • مالیات اصناف و مشاغل کمتر از مالیات کارمندان

    فارس: مالیات مقطوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم در سال جاری زیر ۲۰میلیون تومان تعیین شده است. تابستان هر سال فصل مالیات‌ستانی به شمار می‌رود، چون مجامع عمومی برای تصویب صورت‌های مالی عملکرد سال مالی گذشته مربوط به شرکت‌های بورسی و غیر‌بورسی تا آخر تیرماه برگزار می‌شوند و میزان سود و زیان هر شرکت مشخص می‌شود. بنابراین طبق قانون باید مالیات تعلق‌گرفته را هم بپردازند. به گفته محمد‌هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی، بر اساس تبصره ماده ۱۰۰قانون مالیات‌های مستقیم، ‌مقرر شده اصناف و صاحبان مشاغل اگر شرایط تبصره ۱۰۰ را بپذیرند، مالیات مقطوع آنها مشخص مشود و اگر این شرایط را نپذیرند، در فرآیند رسیدگی قرار ‌گیرند.
  • تامین ۲۷.۲ میلیارد دلار ارز واردات

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۲۶ مرداد‌ماه امسال ۲۷میلیارد و ۲۶۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۶میلیارد و ۱۵۱میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۴میلیارد و ۶۳۹میلیون دلار و برای خدمات ۶۵۹میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۵میلیارد و ۸۱۴میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت. بر اساس این گزارش بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۴میلیارد و ۸۵۰میلیون دلار ، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک‌میلیارد و ۳۰۱میلیون دلار و در مجموع ۶میلیارد و ۱۵۱میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰تومان با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
  • اهمیت گسترش فعالیت بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های خارجی

    دیوان محاسبات کشور: نشست بررسی عملکرد شرکت مادر تخصصی سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران با حضور حسین کیایی‌زاده (مدیرعامل)، حسین قربان‌زاده (رئیس هیات‌مدیره) و جمعی از مدیران و معاونان این شرکت در دیوان محاسبات کشور برگزار شد. در این جلسه که دادستان، معاونان فنی و حسابرسی و حقوقی و جمعی از مشاوران و حسابرسان این نهاد نظارتی نیز حاضر بودند، سید احمد‌رضا دستغیب، رئیس کل دیوان محاسبات کشور، با بیان اینکه باید ماموریتی ویژه به منظور کمک به حاکمیت در عرصه فرامرزی برای این شرکت تعیین شود، افزود: فلسفه وجودی شرکت مادرتخصصی سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران، یاری‌رسانی به نظام در شرایط سخت است؛ اما حضور شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران در عرصه بین‌الملل نباید مزاحم فعالیت اثرگذار بخش خصوصی در خارج از کشور باشد.
  • آخرین مهلت اصلاح و استرداد اظهارنامه ارزش افزوده بهار

    ایبنا: مهلت اصلاح، تکمیل و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۳، روز چهارشنبه ۳۱ مردادماه پایان می‌یابد. سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: با عنایت به بارگذاری اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره مالیاتی بهار سال ۱۴۰۳ موضوع ماده (۳) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مؤدیان نظام مالیات بر ارزش افزوده باید با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به اصلاح، تکمیل و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی کشور به همراه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده دوره مالیاتی مذکور تا پایان مردادماه اقدام کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر