۱- منابع ریالی بابت اجرای طرح دارویار تا پایان بهمن‌ماه طبق عملکرد اعلامی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پایه، توسط این سازمان به‌طور کامل به میزان ۴۰۳۸۹میلیارد تومان تخصیص یافته است و عملکرد اسفندماه نیز متناسب با عملکرد سازمان‌های بیمه‌گر پایه تا پایان سال پرداخت خواهد شد.

۲‌‌- با توجه به نیاز حدود ۳ میلیارد دلاری ارز ترجیحی کالاهای سلامت‌محور در سال‌های گذشته، اعتبار پیش‌بینی‌شده در ردیف (۱۶) جدول مصارف تبصره (۱۴) قانون بودجه بابت یارانه مابه‌التفاوت اقلام مذکور مبلغ ۶۹هزار میلیارد تومان است. مطابق تفاهم‌نامه‌ منعقده بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بانک مرکزی و این سازمان، سقف ارز اختصاص‌یافته به واردکنندگان اقلام تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک و همچنین داروهای بیماری‌های صعب‌العلاج تا ۱.۵میلیارد دلار تعیین شد و این سازمان موظف است با اعلام رسمی بانک مرکزی درخصوص میزان ارز تامین‌شده بابت اقلام موضوع این تفاهم‌نامه، از محل منابع تبصره (۱۴) قانون بودجه، مابه‌التفاوت ارز تامین‌شده را به بانک مرکزی پرداخت کند. در این خصوص براساس گزارش سازمان غذا و دارو در سال جاری حدود ۱۲۰۰میلیارد دلار ارز ترجیحی تامین شده است.

۳‌‌- بخشی از منابع مالی جهت تسویه بدهی‌های دارویی (به‌جز منابع مالی طرح دارویار) از طریق درآمد اختصاصی در قبال اسناد ارسالی بستری و سرپایی مراکز ارائه‌‌دهنده خدمات تشخیصی و درمانی توسط سازمان‌های بیمه‌گر پایه پرداخت می‌‌شود که حدود ۵۰درصد از آن سهم سازمان تامین اجتماعی و ۵۰درصد دیگر سهم سازمان‌های بیمه سلامت ایران و خدمات درمانی نیروهای مسلح است. سهم سازمان تامین اجتماعی از منابع حق بیمه دریافتی از بیمه‌گذاران (۹.۲۷ سهم درمان) و سهم دو سازمان دیگر در بودجه‌های سنواتی تامین مالی می‌‌شود. در سال جاری اعتبارات ۱۲ماهه پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه برای سازمان‌های بیمه سلامت ایران و خدمات درمانی نیروهای مسلح به ‌طور کامل تخصیص یافته است.

۴‌‌- بر اساس گزارش‌های دریافتی کمبود اقلام دارویی که در دی‌ماه سال گذشته به حدود ۴۰۰ قلم رسیده بود، با پرداخت مستقیم یارانه مابه‌التفاوت نرخ ارز در وجه ذی‌نفع نهایی (داروخانه‌ها) از طریق سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها با هماهنگی این سازمان و افزایش سرعت تسویه مطالبات زنجیره تامین دارو، در پایان بهمن‌ماه به حدود ۱۰۰ مورد کاهش یافته است. لیکن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید نظارت مکفی بر دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت هزینه‌کرد اعتبارات تخصیص یافته دارو و دارویار صرفا بابت تسویه مطالبات شرکت‌های دارویی اعمال کند.

۵‌- با توجه به انباشت بدهی‌های دارویی دانشگاه‌های علوم پزشکی به شرکت‌های دارویی به میزان ۱۷ همت که سبب ایجاد شرایط بحرانی نقدینگی برای شرکت‌های مذکور شده است، این سازمان با استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه سال جاری اقدامات ویژه‌ زیر را در جهت تسویه بدهی دارویی یادشده و کمک به زنجیره تامین دارو انجام داده است:

الف‌- اختصاص ظرفیت تهاتر مالیاتی به‌میزان ۲ همت و بانکی ۳ همت به بدهی دانشگاه‌ها به شرکت‌های دارویی.

ب‌- ابلاغ ۳ همت تخصیص از محل ردیف‌های بودجه به وزارت بهداشت جهت پرداخت به دانشگاه‌ها و از آن طریق تسویه بدهی دارو.

ج‌- هماهنگی جهت اختصاص اوراق گام به سازمان تامین اجتماعی حداقل به‌میزان ۶همت معادل بدهی دارویی تامین اجتماعی به شرکت‌های پخش دارو مستتر در اسناد ارسالی مراکز درمانی.

د‌- پرداخت ۵ همت به دانشگاه‌ها در قالب طرح دارویار.

با این اقدامات کل بدهی دارویی دانشگاه‌ها به‌میزان ۱۷همت تسویه می‌شود.