حق ‌بیمه شخص ثالث چه میزان زیاد شده است؟

شماره روزنامه: ۵۵۷۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۹۱۰۵۱۴ سیاست گذاری

ایسنا : بررسی روند تغییرات و نرخ رشد مبلغ ریالی دیه و افزایش حق‌بیمه رشته شخص ثالث طی ۱۲ سال اخیر (به استثنای سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹) نشان می‌دهد همواره افزایش مبلغ حق‌بیمه کمتر یا مساوی افزایش مبلغ دیه بوده است. طبق قانون، کلیه وسایل نقلیه موتوری در قبال تمامی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که بر اثر حادثه خسارت جانی و مالی به آن‌ها وارد شده باشد، شخص ثالث نامیده خواهد شد و معمولا در روزهای پایانی سال، مبلغ دیه سال بعد توسط قوه قضائیه تعیین‌تکلیف شده و شورای عالی بیمه نیز با بررسی و محاسبات خود تعرفه‌های بیمه شخص ثالث را اعلام می‌کند.

در این بین، براساس آمار بیمه مرکزی، روند تغییرات و نرخ رشد مبلغ ریالی دیه و افزایش حق‌بیمه رشته شخص ثالث طی ۱۲ سال اخیر بررسی شده است. بر این اساس، در سال ۱۳۹۰ با توجه به اینکه مبلغ دیه جدید در ماه‌های حرام از تاریخ ۱/ ۸/ ۱۳۹۰ از ۶۰ به ۹۰میلیون تومان افزایش یافت، شرکت‌های بیمه متعهد شدند سقف تعهدات بدنی بیمه‌نامه‌های شخص ثالث معتبر خود را برای مدت پنج ماه پایانی سال ۱۳۹۰ بدون دریافت حق‌بیمه اضافی به ۹۰میلیون تومان افزایش دهند. در سال ۱۳۹۱ براساس صورت‌جلسه مشترک شرکت‌های بیمه، با وجود افزایش ۴۰درصدی مبلغ دیه، حق ‌بیمه شخص ثالث به میزان ۲۵درصد نسبت به سال ۱۳۹۰ افزایش یافته است. طبق این گزارش، در سال ۱۳۹۲ علاوه بر تخفیف اعمال‌شده در سال ۱۳۹۱، با توجه به بند ۸۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور، مبلغ حق‌بیمه با اعمال پنج‌‌درصد تخفیف محاسبه شده است.

علاوه بر این، در سال ۱۳۹۳ با وجود افزایش ۶/ ۳۱درصدی مبلغ دیه، درصد افزایش مبلغ حق‌بیمه رشته شخص ثالث حداکثر ۲۴درصد نسبت به سال ۱۳۹۲ بوده است. در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ نیز، رشد مبلغ دیه بین ۱۰ تا ۲/ ۱۵درصد در نوسان بوده است، در‌حالی‌که افزایش حق بیمه در سال ۱۳۹۴ بسیار ناچیز (حدود یک‌درصد) بوده و در سال‌های ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۷، تقریبا به موازات افزایش مبلغ دیه بوده است. همچنین، در سال‌های ۱۳۹۸ الی ۱۳۹۹، افزایش مبلغ حق بیمه بیشتر از افزایش مبلغ دیه بوده اما در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این وضعیت معکوس شده و رشد مبلغ دیه بیشتر از رشد مبلغ حق بیمه بوده است. از سوی دیگر، رشد میزان دیه و افزایش مبالغ حق ‌بیمه رشته شخص ثالث مقایسه‌شده نشان می‌دهد در سال‌های اخیر (به استثنای سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹)، همواره افزایش مبلغ حق‌بیمه کمتر یا مساوی افزایش مبلغ دیه بوده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن