روز گذشته غلامحسین حسینی‌نیا در جمع خبرنگاران اعلام کرد:‌ بعد از تشکیل قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی سربازان، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان شریک اصلی وارد کار شده؛ به‌گونه‌ای که سال ۹۹، تعداد ۷۸هزار سرباز آموزش مهارتی دیدند، سال گذشته این رقم به ۱۲۰هزار نفر رسیده و امسال قرار است به ۱۴۸هزار نفر برسد که در سه ماه اول امسال ۳۸هزار سرباز آموزش مهارتی گذرانده‌اند. او همچنین در مورد اینکه چه تعداد از این سربازان مشغول کار می‌شوند، گفت: طبق روال کلی ۶۰ درصد از کسانی که دوره‌های مهارت می‌بینند مشغول کار می‌شوند. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای همچنین گفت:‌ ۱۵ گروه هدف برای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مدنظر هستند که یکی از گروه‌های آنها سربازان، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان هستند. به گفته حسینی‌نیا، برای دانش‌آموزان ۱۵ سال و بالاتر در مدرسه تابستانه مهارت آموزش‌های مهارتی ارائه می‌شود.

همچنین قرار است در ۳۱ استان کشور مراکز آموزش مهارتی دانش‌بنیان ایجاد شود. او همچنین گفت:‌ سامانه سام برای شناسایی آموزش مربیان طراحی شده است که کسانی که دارای مهارت هستند می‌توانند در این سامانه مدارک و تخصص خود را بارگذاری کرده و به عنوان استادمربی مدعو از خدمات آنها در قالب خرید خدمت استفاده می‌کنیم. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای همچنین گفت:‌ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ۵هزار مربی آموزشی دارد و ۲۰هزار مربی آموزشی هم در مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای خصوصی حضور دارند، اما برای ارائه مهارت‌های گوناگون در قالب ۱۷هزار استاندارد آموزشی نیاز به ۱۰۰هزار مربی است که می‌توان از طریق خرید خدمت آنها در سامانه سام استفاده کرد. حسینی‌نیا همچنین گفت: در قالب اعتبارات سفرهای استانی دولت ۲هزار میلیارد تومان اعتبار برای گسترش آموزش فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد.

او همچنین در مورد اعزام مهارت‌آموزان به مسابقه جهانی مهارت‌آموزی گفت: قرار بود این مسابقات در شانگهای چین برگزار شود اما به دلیل کرونا از پذیرش امتناع کردند؛ لذا بر اساس تصمیم فدراسیون مهارت در هشت کشور برگزار می‌شود که مهارت‌آموزان ایرانی با آمادگی کامل در قالب ۱۸ رشته به ارائه مسابقه مهارت می‌پردازند. در رشته جوشکاری مسابقات قرار است در آمریکا برگزار شود که اگر به ایرانی‌ها ویزا بدهند مهارت‌آموزان ما در آن شرکت خواهند کرد. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای همچنین گفت:‌ در طرح تحول آموزش مهارتی در محیط واقعی کار بسته‌‌ای از مهارت‌ها به مهارت‌آموزان آموزش داده می‌شود. به عنوان مثال کسی که می‌خواهد آموزش تعمیر تلفن همراه یاد بگیرد علاوه بر موارد فنی نیاز به آموزش مهارت ارتباط‌گیری و تبدیل این مهارت به یک کار تجاری و آموزش دخل‌و‌خرج دارد که باید برای این مساله آموزش کامل دریافت کند.

 حسینی‌نیا همچنین گفت:‌ در قالب تسهیل‌سازی مجوزهای کسب‌و‌کار ۶هزار موافقت‌نامه جدید برای احداث آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد در کشور صادر شده است، ۱۲‌هزار آموزش فنی و حرفه‌ای از قبل داشتیم که ۵۰‌درصد از این آموزشگاه‌ها در رشته‌ مراقبت زیبایی و آرایش زنانه فعالیت دارند؛ ۵۰درصد بقیه در رشته‌هایی مانند خیاطی، صنایع دستی و آشپزی به ارائه مهارت اقدام می‌کنند. در حالی که ۶۵۰۰ استاندارد آموزشی در کشور داریم، سرجمع همه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به ۳۰۰ استاندارد آموزشی هم نمی‌رسد و در سطح جهانی ۱۷هزار استاندارد آموزش مهارتی معرفی شده است. او همچنین گفت: ۱۳۰۰ استاندارد آموزشی در بخش دانش‌بنیان طراحی کردیم که به عنوان یک دارایی ملی برای کشور شناخته می‌شوند. او همچنین گفت: در طرح کهاد مهارت‌آموزی و نخلستان مهارت‌آموزی برای فارغ‌التحصیلان در مرز دانش حرکت می‌کنیم و به زودی ۳۱ مرکز نوآوری دانش‌بنیان با همکاری دانشگاه‌ها راه‌اندازی می‌شوند. حسینی‌نیا گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای متولی اصلی مهارت‌آموزی در کشور است و مدارک ارائه‌شده آن تحت نظر سازمان جهانی کار ارائه می‌شود و امکان سوء‌استفاده از این مدرک یا جعل آن با توجه به بارکدهایی که روی مدرک درج شده است وجود ندارد. او‌ گفت:‌ باید به این فرهنگ برسیم گرچه طرف چندین مدرک داشته باشد اما در نهایت مهارت باید در وجود فرد نمایان باشد که بتواند برای خود شغلی دست‌و‌پا کند.