سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران اعلام کرد
پایان کار دفترچه کاغذی از مهرماه
وی با اشاره به نقش حمایتی سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: کاهش رفت و آمد بیمهشدگان در شرایط کرونا یکی از تاکیدات و اقدامات ما بوده است. بهطور مثال تمدید داروی بیماران دیابتی موضوع مهمی است تا بار مراجعات حضوری را کاهش دهد و از این رو بیماران دیابتی و سقف داروی آنها نشاندار شده است تا بتوانند بهراحتی بدون مراجعه به داروخانههای بزرگ دارو دریافت کنند. از طرفی پزشک میتواند نسخه الکترونیک تاریخ آیندهدار بنویسد که تردد کاهش یابد و مردم بهراحتی خدمت بگیرند. از نیمه دوم سال ۹۹، دو قلم انسولین با فرانشیز ۱۰ درصد به خدمات ما اضافه شد.
سیده مریم حسینی گفت: نسخهنویسی الکترونیک یکی از الزامات است که ما هم از دو سال قبل شروع کردیم. امیدواریم ۷۲ درصد بیمهشدگان استان تهران در صندوق روستایی و همگانی بتوانند در مراجعه به بخش دولتی دانشگاهی نسخهنویسی الکترونیک را داشته باشند. او افزود: پس از حذف دفترچه، موضوع تمدید اعتبارنامه بیمهها اهمیت زیادی دارد. تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعتبار دفترچهها تمام میشود و بیمه شدگان بهویژه بیمه شدگان روستایی و صندوق همگانی با مراجعه به سامانههای شهروندی که آدرس آن در سایت اداره کل است اقدام به تمدید اعتبار کنند. از این طریق همچنین میتوانند اطلاعات بیمهای و هویتی خود را مشاهده کنند. روش دیگر استعلام اعتبار بیمه نامه برای بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی نیز استفاده از کد ستاره ۱۶۶۶ مربع (# ۱۶۶۶*) است. در صورتی که فرد مسن و سالخوردهای امکان اقدام از روشهای فوق را نداشته باشد، فعلا میتواند به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند.
حسینی با اشاره به اینکه ۵۵ درصد نسخ کاملا الکترونیک نوشته میشود، تصریح کرد: البته تا زمانی که به پوشش بالای ۹۰ درصد یا ۱۰۰ درصد برسیم، پزشک میتواند در سربرگ درمانگاه با مهر خودش موارد دارویی را مرقوم کند و داروخانه با این شیوه نیمه الکترونیک میتواند دارو ارائه دهد. ولی اولویت این است که هر بیمهشده با ارائه کد ملی و شماره موبایل بتواند خدمات دریافت کند. او درباره هزینه تستهای کرونا نیز بیان کرد: تستهای PCR مرحله اول شناسایی بیمار است و اگر در این مرحله کمک کنیم به شناسایی بهتر بیماران کمک کردهایم و احتمال بستری و بدحال شدن در این افراد کاهش مییابد. تستهای کرونا از سال ۹۹ در تعرفه بیمه بود، ولی باید از طریق نظام سطحبندی انجام میشد و هر پزشک و مرکزی را نمیپذیرفتیم که این تستها را بنویسد. اگر افراد با نسخ ممهور به مهر مراکز ۱۶ساعته یا مراکز دولتی دانشگاهی به آزمایشگاههای معرفی شده از آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت مراجعه میکردند، فرانشیز آزمایش را پرداخت میکردیم. الان با ابلاغ صورتگرفته براساس پروتکلهای مشخص وزارت بهداشت هزینه تستها برای مردم رایگان است. نمیتوانیم هزینه چندین و چند آزمایش PCR متوالی را پرداخت کنیم؛ چون منابع سلامت هم نامحدود نیست و باید براساس پروتکلها این آزمایش نوشته شود. از طرفی در بخش خصوصی هم مبنای محاسبه برای ما تعرفه دولتی است. در همه مراکز دولتی فرانشیز PCR در مراکز دولتی رایگان شده است، اما در مراکز خصوصی سهم سازمان پرداخت میشود اما بیمار هم باید ما بهالتفاوت بخش دولتی و خصوصی را پرداخت کند. حسینی افزود: نسخهنویسی الکترونیک از شهرستانهای تهران از نیمه دوم سال ۹۸ آغاز و کمکم فراگیر شد و ۲۲۰۰ پزشک طرف قرارداد آموزش دیدند. درحال حاضر ۱۴۰۰ پزشک طرف قرارداد داریم که نسخه الکترونیک مینویسند. حدود ۴ تا ۵ هزار پزشک در درمانگاهها داریم که اطلاعات را الکترونیک میفرستند. در استان تهران تعداد پزشکانی که قراردادی با بیمهها ندارند، زیاد است. با نظام پزشکی نشست داشتیم که کمکمان کنند ولی ما شماره موبایلهایی از پزشکان از نظام پزشکی دریافت نکردیم و همه اطلاعات پزشکان را از سیستمهای خودمان با مشقت دریافت کردیم تا بتوانیم درخصوص نسخهنویسی الکترونیک با پزشکان همکاری کنیم. البته استقبال خوبی نداشتیم، ولی بازهم صبر نکردیم و با پزشکان تماس گرفتیم که با نرم افزار erx بتوانند نسخهنویسی انجام دهند، این در حالی است که کار آموزش را هم خودمان انجام میدهیم. حسینی ادامه داد: ما تمام تلاش خود را برای تحقق زودتر فرآیند نسخهنویسی الکترونیک داریم و امیدواریم نظام پزشکی و دانشگاهها هم به ما کمک کنند. الان در شهرستانهای تهران موفقیت بیشتر بوده است.
وی همچنین درباره پوشش بیمهای رمدسیویر نیز گفت: داروی بیمارستانی رمدسیویر تحت پوشش بیمه است. بیمهها وارد بحث درمان نمیشوند و در این زمینه منتظر ابلاغ وزارت بهداشت ماندیم و با مهر بیمارستان دولتی و دانشگاهی و پزشک، این دارو تحت پوشش بیمه است.
درحال حاضر رمدسیویر و اکتمرا در بخش بستری با توجه به پروتکلهای تعیینشده تحت پوشش ما است. او با اشاره به اینکه در مردادماه سال جاری بیشترین میزان مراجعات کرونایی بیمارستانها را داشتیم، اظهار کرد: تمام بیمارستانها به غیر از بیمارستانهای تکتخصصی مبتلایان کرونا را بستری میکردند. ما هم در این مدت با مراکز و پزشکان جدیدی قرارداد بستیم.
سرپرست بیمه سلامت استان تهران درباره پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد نیز گفت: مطالبات سال ۹۹ را کاملا پرداخت کردیم. سه ماه اول امسال برای بیمارستانهای غیردولتی دانشگاهی پرداخت شده است. بیمارستانهای دولتی دانشگاهی تا پایان خرداد در دست اقدام است و فعلا مقداری اسناد خزانه به آنها دادیم.
در بخش الکترونیک هم تا مردادماه پرداخت شده است. پرداختها تقریبا بهروز است. خیلی برایمان مهم است با این شیوه به تامین منابع بیمارستانها در روزهای کرونایی کمک کنیم. ما در بخش سرپایی در پنج ماه اول امسال برای داروی رمدسیویر حدود ۲۰ میلیارد تومان پرداختی داشتیم که ۱۴میلیارد تومان آن برای مرداد ماه بود. در بخش بستری هم ۲۰میلیارد تومان برای این دارو هزینه شد.