«نوبخت» هم به قالیباف پاسخ داد
به گزارش مرکز اطلاعرسانی، روابط عمومی و اموربینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، نامه محمدباقر نوبخت به محمدباقر قالیباف یک روز پس از نطق وی در صحن علنی مجلس نوشته شد که گفته بود: تصمیمات ما در حوزه مسکن، بورس، ترخیص کالاهای اساسی از گمرک، سیاستهای پولی و بانکی، نظام بودجه ریزی، اختصاص ارز ترجیحی، سوداگریها در بازار ارز، طلا و خودرو، بیتفاوتی نسبت به گرانیها و رها کردن بازار و بیتوجهی به تولید ملی، به پاستور و بهارستان و بابهمایون و میرداماد ارتباط دارد نه به جورجیا و میشیگان و آریزونا.
نوبخت در این نامه در واکنش به اینکه قالیباف به «پاستور، بهارستان، بابهمایون و میرداماد» به عنوان محل تصمیمات در حوزه مسکن و بورس و... اشاره کرده بود، به او یادآور شد که اذهان عمومی، بهارستان را به «مجلس» میشناسند و به عنوان یکی از نمایندگان پیشین مجلس مواردی را به او معروض داشته است. او در این نامه رئیس مجلس را «شخصیت دلسوز و محترمی» خطاب کرده و یادآوری کرده که بهرغم تنگناهایی چون عدمتحقق درآمدهای نفتی، هم چرخ توسعه کشور همچنان در گردش است، هم ۳۶ هزار میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفته و هم حقوق و یارانهها در کنار همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش حقوق کارکنان دولت انجام شده است. متن کامل نامه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی از این قرار است:
برادر گرامی جناب آقای دکتر قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام، چون در نطق پیش از دستور حضرتعالی در مجلس باب جدیدی را مفتوح نمودید که از یکسو با هزاران سخنی که مدیران دولتی در سینه دارند و از سوی دیگر با شرایط سخت مردم زیر فشارهای اقتصادی و نیز توصیههای رهبر معظم انقلاب در تعارض است، لازم میدانم مطالبی را عرض کنم.
در این نطق به «بهارستان» اشاره فرمودید و اذهان عمومی، بهارستان را به «مجلس» میشناسد و از آنجا که هنوز خود را فرزند مجلس میدانم، برای رفع شبهه از جایگاه رفیع مجلس و نمایندگان شریف آن، خود را در معرض کنایه شما قرار میدهم و به اختصار عرض میکنم: اداره دخل و خرج کشور با تقلیل درآمدهای ارزی از صد و چند میلیارد دلار به چند میلیارد دلار که فقط در ۷ ماه اول سالجاری بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان خزانه با عدمتحقق درآمدها مواجه بود، از یکسو و پرداخت بهموقع همه یارانهها، حقوقها، اجرای امتیازات ۵۰ درصدی فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری کارمندان، همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی که کمترین خدمت به آن بزرگواران است؛ در کنار پرداخت بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی که آثار آن در افتتاحهای پایان هر هفته قابل مشاهده است، ضمن ۳۶ هزار میلیارد تومان صرفهجویی از سوی دیگر، جز با اتکال به خدا و تدبیر دولت قابل انجام نیست و این به بدخواهان ملت پیام و نشان میدهد که در سومین سال تحریم، هنوز همچنان چرخ توسعه جمهوری اسلامی ایران در گردش است. چون شما را شخصیت دلسوز و محترمی میدانم، اجازه دهید با صراحت و شفاف عرض کنم که یک واقعیت مسلم این است که منافع ملی ما با رفتن و آمدن هیچ رئیسجمهوری در آمریکا یا کشور دیگری تغییر نمیکند ولی واقعیت دیگری نیز قابل کتمان نیست که تحریم فعلی و ادامه آن، ظلم بزرگی به مردم ایران است که از سوی رئیسجمهور فعلی و شکستخورده آمریکا اعمال میشود. فردی که دستش به خون هزاران بیگناه در سراسر جهان و سردار محبوبمان شهید حاج قاسم سلیمانی آغشته است و من قلبا برای برکناری او مستمرا اخبار را رصد میکردم.
امروز مردم ایران به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزت ملی طلب میکنند. مردم ما هنوز به خاطر دارند که با رفع تحریم میشود سالها شاهد تثبیت نرخ ارز، تورم یکرقمی و رشد دو رقمی بود. دولت خواهان هیچ مذاکرهای نیست. رسانههای جهان شهادت میدهند که در سفر قبلی جناب آقای دکتر روحانی رئیسجمهور محترم به مقر سازمان ملل متحد، بارها ترامپ به انحای گوناگون و از طریق وساطت برخی از روسای جمهور کشورهای اروپایی درخواست مذاکره داشت که قاطعانه رد و فقط و فقط موکول به رفع تحریم و شناخت حقوق ملت ایران شد.
با اعتقاد عرض میکنم که دولت همانطور که طی سالهای تحریم در مسیر سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب، مقاومت کرد و خار در چشم و استخوان در گلو چیزی نگفت و کار کرد؛ امروز نیز برای رفع تحریم عزتمندانه از ملت ایران، همه رخدادها را عاقلانه رصد میکند و برای کاهش آلام مردم تلاش میکند تا فرصت بسازد و برای سربلندی ملت بزرگ ایران اقدام کند. اما اگر دشمن منافع و مصالح ملت ما را به رسمیت نشناسد مردم ایران نشان دادهاند که در برابر زورگوییها مقاوم و پیروزند.