اختصاص بودجه برای تامین آب شرب جامعه عشایری از محل صندوق توسعه
به گزارش «ایلنا» و به نقل از روابطعمومی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی، با بیان اینکه طی این دو سال در مجموع ۶۲۵ پروژه تامین آب در مناطق عشایری به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: در روز ۱۵ مهر «روز ملی روستا و عشایر» بهصورت ویدئوکنفرانس پروژه تامین آب بمرود در شهرستان زیرکوه خراسانجنوبی با ۶۵۰ خانوار بهرهمند بهصورت نمادین توسط رئیسجمهور افتتاح میشود. وی با بیان اینکه زندگی عشایر متنوع و سخت است و طی دوره ۱۵ ساله خشکسالی، سالهای سختی بر عشایر گذشته است، افزود: امروزه با وجود مشکلات در حوزه عشایر، ۹۵ درصد عشایر به راه دسترسی دارند و ۷۰ درصد آنان نیز از آب سالم برخوردار هستند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: امسال ۳ میلیون راس دام در دست دامداران مانده و کسی نیست این دام را بخرد که بخشی از این بهدلیل برگزار نشدن مراسم حج و محرم بود. وی ادامه داد: امروز این محصول استراتژیک را به حد قابل قبولی در کشور داریم و اگر صادرات هم باز شود در تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور دچار مشکل نمی شویم. قندالی با اشاره به سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور، گفت: در سرشماری عشایر در سال ۱۳۸۷ تعداد ۲۱۳ هزار خانوار عشایری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت در کشور وجود داشت که در سال گذشته با همکاری مرکز آمار ایران سرشماری عشایر بهصورت ثبتی مبنایی انجام شد که براساس آمار اولیه آن، خانوارهای عشایری کشور به ۳۲۴ هزار خانوار رسیده که ۱۱۱ هزار خانوار اضافه شده و جمعیت آنان نیز ۱۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده است. وی اضافه کرد: نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در اول آبان همزمان با «روز ملی آمار» با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور رونمایی میشود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه در چند سال گذشته وارد حوزه تامین انرژی خورشیدی برای عشایر کشور شدیم، افزود: کار دیگری که انجام شد توجه به معیشت و تولید عشایر بود و در این زمینه طرح محوری زنجیره تولید گوشت قرمز را در مناطق عشایری اجرا کردیم. وی یادآور شد: در سالهای گذشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت کردهایم که ۵۵۰ میلیارد تومان آن با سود ۴ درصد و بازپرداخت پنج ساله بوده است. قندالی با بیان اینکه در گذشته تشکلهای عشایری ورشکسته و بدهکار بودند، بیان کرد: اتحادیه مرکزی تعاونیهای عشایری ۸۳ میلیارد تومان بدهکاری داشت که با مصوبهای که از مجلس گرفتیم سود بانکی این بدهکاری بخشیده شد و مابقی آن که ۲۱ میلیارد تومان بود در سال ۹۸ پرداخت شد و امروز اتحادیه عشایری یک اتحادیه بسیار فعال است که وارد بازار خرید جو و ذرت از مردم شده است.