رئیسکل بانکمرکزی تشریح کرد
آخرین وضعیت خانههای خالی بانکها
عالیترین مقام بانکمرکزی ضمن تشکر از تلاش و همراهی بانکها در زمینه اصلاح نظام بانکی اظهار کرد: خوشبختانه طی دو سال گذشته بهرغم التهابها و نوسانات، بانکها با ثبات به وظایف خود اعم از سپردهگیری و تامین مالی عمل کردهاند. خوشبختانه براساس گزارشهای واصله شاخصهای مهمی از نظام بانکی در حال اصلاح و بهبود است. همتی با بیان اینکه هدف اصلی ما کاهش ناترازی بانکهاست، گفت: از نظام بانکی انتظار میرود، این روند اصلاحی ادامهدار باشد و اجازه ندهد نقصانی به آن وارد شود. رئیس شورای پول و اعتبار ضمن تاکید بر اهتمام هر چه بیشتر شبکه بانکی بر مبارزه با پولشویی اظهار کرد: ضروری است، بانکها این نکته را جدی تلقی کنند و جلوی تخلفات را بگیرند. انتظار میرود شبکه بانکی بر شعب خود کنترل بیشتری داشته باشند و عمل به دستورالعملهای شورای پول و اعتبار را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
دکتر همتی درخصوص کمک ودیعه مسکن گفت: منابع در نظر گرفته شده برای این طرح ۲۰ هزار میلیارد تومان و در قالب «عقد مرابحه خرید کالا و خدمات» است. نگاه ما در شبکه بانکی این است که تسهیلات یاد شده، در شرایط فعلی میتواند گرهگشای بخشی از مشکلات و گرفتاریهای مستاجران باشد؛ البته نظام بانکی درحالحاضر از آمادگی کامل برخوردار است و سهمیه بانکها نیز مشخص شده است، اما متاسفانه تاکنون سامانه مرتبط وزارت راه و شهرسازی به بانکها متصل نشده است.
وی درخصوص شبهات مطرح شده درباره خانههای خالی متعلق به نظام بانکی عنوان کرد: این امر فرافکنی و نادرست است. براساس بررسیهای به عمل آمده و اذعان مدیران عامل بانکها، این تعداد کمتر از ۱۰ هزار ملک متعلق به ۳۰ بانک است و شامل خانههای خالی نیست بلکه تملیکی و عمدتا برای فروش است. ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از این موارد خانه مسکونی نیست و کاربریهای دیگری دارد و بسیاری از آنها مربوط به سالیان گذشته است. همتی یادآور شد: بنابراین این درست نیست که در موضوع بیش از دو میلیون خانه خالی در کل کشور، با طرح چند هزار واحد که بخشی از آن نیز املاک بر اساس عقد اجاره به شرط تملیک به نام بانکهاست، بانکها را متهم کنند.
رئیسکل بانکمرکزی ضمن تبریک شصتمین سالگرد تاسیس بانکمرکزی عنوان کرد: در شصت سال اخیر، تحولات بسیاری در اقتصاد کشور و بهویژه در بانکمرکزی رخ داده و این بانک با خیل عظیم کارشناسان و تجربه طولانی خود، سیاستگذار کلیدی ارزی و پولی تلقی میشود. امیدواریم با روندی که از دو سال گذشته و با سیاستگذاری نوین بانکی آغاز شده است، آثار تحولات این امر را در اقتصاد کشور شاهد باشیم. در این زمینه تلاش ما این است که بانکمرکزی بهصورت مستقل در سیاستگذاری و برمبنای نظرات کارشناسی خود به وظیفهاش درباره حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم عمل کند. همچنین در این جلسه موضوعاتی همچون نرخ سود سپرده و تسهیلات، نرخ کارمزدهای بانکی، قانون بانکداری و بانکمرکزی، تسهیلات اعطایی مرتبط با شیوع ویروس کرونا، اصلاح نظام بانکی، بانکداری الکترونیک و مباحث ارزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در پایان این جلسه مراسم ابطال تمبر شصتمین سالگرد بانکمرکزی، توسط رئیسکل این بانک با حضور مدیران عامل بانکها و اعضای هیاتعامل بانکمرکزی انجام شد.