رانندگان؛ بیشترین متقاضی وام کرونا
به گزارش «ایسنا» بهدنبال شیوع ویروس کرونا فعالیت بسیاری از صنوف و کسبوکارها بهویژه مشاغل خدماتی مختل و دچار مشکل شد. بر این اساس دولت با هدف حفظ اشتغال موجود در بنگاهها و حمایت از کارگران مصوب کرد مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ترجیحی ۱۲ درصد در اختیار بنگاههای خدماتی و تولیدی آسیبدیده از کرونا قرار گیرد. در ابتدا تصویب شد که این تسهیلات به شرط حفظ کارگران به بنگاههای متقاضی و در صورت حفظ ۹۰ درصد اشتغال پرداخت شود ولی مدتی بعد این شرط برداشته شد تا بنگاههایی که حتی یک یا چند نیروی کار را در شرایط کرونا حفظ کردهاند بتوانند به ازای هر نیروی کار شاغل از این تسهیلات بهره مند شوند.
بر این اساس سه نوع پرداخت تسهیلات با مبالغ ۱۶، ۱۲ و ۶ میلیون تومان پیشبینی شد؛ وام ۱۶ میلیون تومانی در اختیار متقاضیان و کارفرمایان بنگاههایی قرار گرفت که به دستور دولت و به اجبار تعطیل شدهاند، وام ۱۲ میلیون تومانی به کسبوکارهایی تعلق گرفت که در بحران کرونا فعال بوده و تعطیل نشدهاند و برای رانندگان مسافربر درونشهری و برونشهری که بیمه خویشفرمایی هستند نیز امکان ثبتنام در سامانه کارا فراهم شد تا بتوانند وام شش میلیون تومانی بگیرند. به گزارش «ایسنا» پرداخت تسهیلات حمایتی به شاغلان کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا و فعالان اقتصادی ۱۴ رسته از ۱۳ خرداد ماه آغاز شده و مشمولان برای گرفتن وام به بانکها معرفی شدهاند. برابر تازهترین آمارها، تاکنون ۴۰۷ هزار واحد در سامانه کارا به نشانی https:/ / kara.mcls.gov.ir ثبتنام کردهاند که از این تعداد، پرونده ۱۶۵ هزار واحد معادل ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات تکمیل و جهت پرداخت به موسسات و بانکهای عامل ارسال شده است. پیش از این و تا ۱۹ خرداد ماه ۲۲۸ هزار نفر از افراد و بنگاهها در سامانه کارا ثبتنام کرده بودند که از این تعداد ۱۲۶ هزار بنگاه واجد شرایط بوده و ۲۳۸ هزار نفر مشمول حمایت از طریق تسهیلات قرار گرفتند. مطابق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، بیش از ۱۰ پرونده معادل ۱۹۷ میلیارد تومان توسط سیستم بانکی مصوب و تاکنون ۵۰ هزار میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات کرونا پرداخت شده است.
رانندگان بیشترین متقاضی تسهیلات حمایتی کرونا
بررسی ثبتنام متقاضیان در سامانه کارا نشان میدهد که بیشترین پرداختی تسهیلات کرونا به متقاضیان مربوط به رانندگان با حدود ۲۷ میلیارد تومان است و دریافت تسهیلات بدون ضامن و وثایق بانکی با استقبال بیشتری از سوی متقاضیان همراه بوده است. درخصوص رانندگان بیشترین سهم مربوط به وزارت کشور با تعداد ۷۳۰ هزار نفر است و در بخش شرکتهای تعاونی مسافربری نیز شرایط برای ثبتنام متقاضیان بهطور جداگانه فراهم شده است.
افزایش تسهیلات رسته گردشگری به ۱۶ میلیون تومان
در زمینه کارگاههای بیش از ۱۰ نفر کارکن نیز مقرر شد که تسهیلات در اختیار بنگاه قرار گیرد و علاوهبر این رقم تسهیلات برای رسته گردشگری از ۱۲ میلیون تومان به ۱۶ میلیون تومان افزایش یافت. برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد بنگاههای آسیبدیده ذیل ۱۴ رسته منتخب سه میلیون واحد شناسایی شده که ۳/ ۱ میلیون واحد دارای کد کارگاهی و ۷/ ۱ میلیون واحد فاقد بیمه و کدکارگاهی بودند که این تعداد ۸/ ۲ میلیون نفر بیمه شده و ۳ میلیون نفر فاقد بیمه را شامل میشود.
هماهنگی با دستگاهها برای شناسایی کسبوکارهای فاقد بیمه
درخصوص پرداخت تسهیلات به شاغلان و واحدهای کسبوکار فاقد کد کارگاهی تامین اجتماعی نیز، هماهنگیهای لازم برای شناسایی این افراد با وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه از جمله وزارتهای صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، کشور، آموزش و پرورش و ... انجام گرفته و تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده و برای ۵۸۰ هزار نفر پیامک دعوت و اطلاعرسانی ارسال شده است.
بیشترین تعداد شاغلان فاقد بیمه متعلق به وزارت صمت
آمارها نشان میدهد که وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین رقم را در تعداد شاغلان فاقد کد بیمه به خود اختصاص داده است.
به گزارش «ایسنا» فرصت ثبتنام واحدهای کسبوکار و متقاضیان دریافت وام کرونا تا پایان تیرماه اعلام شده و افراد برای بهرهمندی از این تسهیلات میتوانند به سامانه کارا مراجعه و ثبتنام کنند.