«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد: دکتر مهدی نصرتی؛ اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: نیمی از جایزه نوبل اقتصاد به مایکل وودفورد اختصاص یافت؛ اقتصاددانی که نشان داد مردم به سیاست پولی واکنش مکانیکی نشان نمی‌دهند، بلکه رفتار خود را بر اساس «انتظارات» و «راهنمایی پیشرو» از آینده شکل می‌دهند.

«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد: دکتر علی سرزعیم؛ اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: عبدالصمد خرم‌آبادی، مشاور رئیس قوه قضائیه، با متهم کردن بانک مرکزی به تخلف در تعیین نرخ رسمی ارز و همسویی با دشمنان، مسوولان این بانک را تهدید به تعقیب کیفری کرده است.

اخبار سرمقاله روزنامه شماره ۶۵۹۵

  • دوشنبه، ۰۱ تیر ۱۴۰۵
  • شوک جنگ به بازار کار + فایل صوتی

    جنگ‌های معاصر دیگر تنها بر مناطق درگیر تاثیر نمی‌گذارند؛ شوک‌های ناشی از درگیری‌های ژئوپلیتیک از طریق پنج کانال مشخص، بازارهای کار را در کشورهای دور از خط مقدم نیز دچار اختلال می‌کنند. مطالعات تازه با بررسی جنگ روسیه-اوکراین (۲۰۲۲ تاکنون) و بحران خاورمیانه (۲۰۲۳ تاکنون) نشان می‌دهد که این مکانیسم‌ها، اشتغال، دستمزدها و شرایط کاری را حتی در اقتصادهای به‌ظاهر ایمن دستخوش تغییر می‌کند. سازمان بین‌المللی کار (ILO) هشدار داده است که فراتر از هزینه‌های انسانی، بحران خاورمیانه «یک شوک آرام، اما بالقوه طولانی‌مدت است که به تدریج بازارهای کار را بازتعریف خواهد کرد».
۱